Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Χρωστάτε και ένα ματς για τον φίλαθλο…




Φτάσαμε λοιπόν στην 20η αγωνιστική, και συνεχίζουμε καβάλα στο άλογο. Μόνο που οι αντίπαλοι μας φαίνεται να τρέχουν με γαϊδούρια αλλά δεν είναι της παρούσης αυτό. Αύριο παίζουμε ντέρμπι μες την έδρα μας, με την ΑΕΚ. Το ματσάκι αυτό για μένα είναι σημαντικό κυρίως, όχι για την βαθμολογία, αλλά για την συσπείρωση του κόσμου. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα δώσει για 2η φορά μαζικά το παρών στο γήπεδο( η 1η με το ίδιο κλίμα ήταν με τον Αστέρα) , με την ατμόσφαιρα να είναι κάτι παραπάνω από γιορτινή, και ο φίλαθλος να περιμένει να χαρεί την ομάδα του να παίξει μπαλίτσα και να φύγει γεμάτος από το γήπεδο…


Το αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ έρχεται την καταλληλότερη στιγμή. Την καταλληλότερη στιγμή με βάση την συσπείρωση του κόσμου που ανέφερα παραπάνω. Η ΑΕΚ την δεδομένη στιγμή προσφέρεται για να παίξεις μπάλα και να κάνεις ΑΛΛΗ μία επιβλητική νίκη εναντίον της . Ο Νιόπλιας θα κατεβάσει την ομάδα με τρία κεντρικά χαφ όπως με τον Άρη. Και με τους συγκεκριμένους 3 (Σίλβα,Κατσούρ,Κάρα) κόντρα στα πολύ μέτρια αμυντικά χαφ της ΆΕΚ (Καφέ, Μάκο), το κέντρο θα πρέπει να κατακτηθεί γρήγορα και να αποτελέσει το βασικό μας όπλο για την νίκη. Πέρα από το όπλο του Κέντρου όμως, η ΑΕΚ έχει μεγάλη αδυναμία στα άκρα της άμυνας της. Με παίκτες χαμηλής ποιότητας τύπου Γεωργέα ο Λέτο πρέπει να αρχίσει βασικός ώστε μην επαναληφθεί το λάθος που έγινε στην Θεσσαλονίκη. Όταν ο Σαλπιγγίδης είχε προσωπικό αντίπαλο τον πεθαμένο Αράνο, αλλά ο σάλπι που δεν ξέρει να ντριμπλάρει δεν εκμεταλλεύτηκε στο παραμικρό τον κακό του προσωπικό αντίπαλο.


Σε όλα τα επίπεδα που υπερέχουμε κλίμα-ποιότητα-κίνητρο υπερείχε και ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη. Δεν λέω σε καμία περίπτωση πως μπορεί να παίξουμε όπως ο Ολυμπιακός, δηλαδή ασύνδετα και με μηδενική φυσική κατάσταση. Αλλά το εξετάζω από την άποψη πως ΣΙΓΟΥΡΑ η ΑΕΚ θα είναι διαφορετική από την ομάδα που παρουσιάζεται στα περισσότερα παιχνίδια της. Θα δούμε μια συσπείρωση των παικτών της, επιπλέον θα παίξουν επιπλέον πληρωμένοι (τα οφειλόμενα ) και τέλος στο συγκεκριμένο παιχνίδι αποκτούν και ένα μεγάλο κίνητρο. Το κίνητρο της μεταγραφής. Την ευκαιρία που τους δίνεται δηλαδή αν κάνουν ένα πολύ καλό παιχνίδι να φανούνε προς τα έξω. Για αυτό λοιπόν ο Σκόκο στο Καραισκάκη πέταγε, για αυτό ο Τζιμπούρ ο οποίος ήταν μήνες απροπόνητος έκανε ματσάρα μέχρι το 80+ και για αυτό ο Μαιστόροβιτς φαινόταν Τέρι. Άρα μην περιμένετε καμία ΑΕΚ να είναι νωθρή όλοι τους θα σκυλιάσουν για τους παραπάνω λόγους, και σε περίπτωση νίκης τους δίνετε επιπλέον ελαφρυντικό για τις μετέπειτα απώλειες βαθμών τους. Είδατε κανέναν να φωνάζει με τα Γιάννενα στην εντός έδρας ισοπαλία τους?. Όλοι είχαν την ευχάριστη μνήμη του διπλού στο Καραϊσκάκη.


Τέλος, μεγάλε Τζιμπρίλ σου δίνετε τεράστια ευκαιρία να κάνεις ματσάρα, με τις αργές καραβάνες πίσω της ΑΕΚ, Μαιστόροβιτς και Jahic. Είναι μεγάλο πλήγμα η απώλεια του Νίνη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Θα λείψει πολύ η κάθετη του ώστε ο Σισσέ να εκμεταλλευτεί την τεράστια υπεροχή στην ταχύτητα του κόντρα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ.



Από το ραβδί του μάγου

1) Ρε κόλπα του Τζίγγερ κάνουν τώρα οι γαύροι?. Η ομάδα πάει χάλια και στρέφουν την προσοχή του κόσμου στα εξωαγωνιστικά?, δήθεν επιστρόφη Βαλβέρδε, τον Σάββα να κράζει Πατέρα και να τα βάζει και καλά με τους παίκτες. Αυτές οι τακτικές δείχνουν πως πραγματικά ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε άσχημη κρίση…

2) Σε κακό του βγήκε τελικά η μαγκιά των αφών να παραλάβουν των Χέσλιπ με Hummer ( για ευνόητους λόγους).. Ελπίζω να ανακάμψει η ομάδα μπάσκετ διότι μια αποτυχία στην Ευρώπη δεν μας πειράζει, όμως χαμένος τίτλος από τον Ολυμπιακό μας τρελαίνει. Φυσικά και η στήριξη μας δεν αλλάζει στον αυτοκράτορα.

3) Ρε τους ΑΕΚτζήδες 125 χιλιάρικα πρόστιμο έ?, τον Χουαφράν τον έδωσαν για να ξεχρεώσουν τα καρεκλάκια?...

4) Θανάση δεν χρειαζόταν η δήλωση σου πέρι Κόκκαλη, μην αγχώνεσε, πάντα η προσφορά σας θα είναι ανεκτίμητη. Παλία μας κρατήσατε εσείς τώρα θα σας κρατήσουμε εμείς. Έτσι δεν έγραφε ένα πανί που είχαμε σηκώσει?...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mάγε απο αυτή την ΑΕΚ δεν χάνει ο Παναθηναϊκός, όπως τον είδα στο Βικελίδης. Λίγο τα σεντερ μπάκ σου φοβάμαι με τον Τζιμπούρ. Αν πάρεις το κέντρο που πιστεύω θα το πάρεις με Κατσουράνη, Σίλβα και Καραγκούνη θα είναι ευκολο το απόγευμα και τα εξτρέμ σου θα κάνουν πάρτυ με τα μπάκ της ΑΕΚ..Βέβαια ο κοντός σερνόταν στο μεταξύ μας παιχνίδι...και εγώ συμφωνώ ότι ο Λέτο είναι μια καλή επιλογή για αυτό το παιχνίδι.