Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Παιχνίδι βασισμένο στην τακτική…




Πάει και η 19η αγωνιστική λοιπόν…
Εμείς φύγαμε με το Χ (που αυτό φαινόταν πως ήταν πάντα ο στόχος μας) από το Βικελίδης και ο Π.Α.Ο.Κ κατέβηκε μετά από καιρό κάτω απο τα Τέμπη χωρίς κόμπλεξ και πήρε το ΑΞΙΟ διπλό στο Καραισκάκη…

Πάμε στο δικό μας ματσάκι τώρα…
Έγραφα και πριν το ματς πως από τις κινήσεις του Νιόπλια για το ματς στο Βικελίδης θα πηγαίναμε για το Χ και αν προκύψει καμιά προσωπική ενέργεια κάποιου παίκτη και μπει το γκολ φεύγουμε με το διπλό απόλυτα ευχαριστημένοι. Έτσι ακριβώς πήγε το ματσάκι λοιπόν. Με ένα πολύ δεμένο κέντρο με τρία χαφ (αμυντικά) στον άξονα και τους συγκεντρωμένους στα αμυντικά καθήκοντα τους, σάλπι και Χριστοδουλόπουλο, η ομάδα είχε τον έλεγχο και περάσαμε το πιο ήσυχο πρώτο ημίχρονο του πρωταθλήματος. Αλλά δημιουργικά είπαμε.Περιμέναμε κάποια προσωπική ενέργεια!, αλλιώς γύρω γύρω η μπάλα…


Το παχνίδι με τον φορμαρισμένο Άρη στην έδρα του ήταν ξεκάθαρο πως θα ήταν ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός επί Νιόπλια δεν είχε παίξει ακόμα τέτοιον αγώνα. Πήρε κάποια σημαντικά διπλά( Ξάνθη , Ηρακλής) και θεωρητικά εύκολες νίκες εντός έδρας. Έτσι λοιπόν βλέπουμε πως το ματς προσφερόταν για συμπεράσματα για τον Νιόπλια, ειδικά αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως στον αντίπαλο πάγκο βρισκόταν ένας πολύπειρος προπονητής ο οποίος είναι εξαιρετικός τακτικά και που έχει μεταμορφώσει τον Άρη.


Με τα παραπάνω καταλήγω ώστε να μην κουράζω, πως το παιχνίδι ήταν πρώτα μάχη των πάγκων…
Η άποψη μου ήταν πως και για τους δύο προπονητές το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα θα σήμαινε πολλά. Για τον Καπαρντινάτο (Νιόπλιας) άμα έπαιρνε το διπλό θα φαινόταν πως ξέρει να στήνει την ομάδα (είπαμε ότι αφενός κερδίζει ντέρμπι και αφετέρου κόντρα σε πολύ καλό προπονητή) και πως οι νίκες που κάνει μέχρι τώρα ο ΠΑΟ δεν είναι μόνο δουλειά 10κάτε. Για τον Κούπερ θα έδειχνε πως ο Άρης φέτος είναι να τον φοβάσαι και πως το ταβάνι του Άρη υψώθηκε αρκετά μετά από το σερί θετικών αποτελεσμάτων και με τις νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό …

Το παράδοξο είναι πως και οι δύο βγήκαν κερδισμένοι ουσιαστικά…
Ο Νιόπλιας έστησε πολύ καλά την ομάδα και εγκλώβισε τον Άρη, με την τοποθέτηση των Χριστοδουλόπουλου και σάλπι σε ρόλους καθαρά εξτρέμ ώστε να μην ανεβαίνουν τα μπακ του Άρη, και έτσι Χαβίτο και Κάλβο έμειναν με την όρεξη αφού έμειναν χωρίς βοήθεια…Επίσης στα θετικά, του πιστώνεται η εξαφάνιση του Κόκε με τα ντουμπλαρίσματα στο μαρκάρισμα του απο τα χαφ. Στα αρνητικά όμως του πιστώνεται η μη αξιοποίηση του Σισσέ, που το σχέδιο που είχε δηλώσει ο Κούπερ πως έχει εδικά για αυτόν, φάνηκε πως πέτυχε. Επίσης η μη-είσοδος του Λέτο πιο νωρίς στο ματς, ώστε να εκμεταλλευτεί τα προσόντα του που κόντρα στα πλάγια μπακ του Άρη είχαν μεγάλο πλεονέκτημα.
Ο Κούπερ από την άλλη, κατόρθωσε τον εκγλωβισμό του Σισσέ που τοποθέτησε έναν ημι-mantoman-δόρο (που λέει και ο αλέφας) πάνω του και τον Νασούτι να ντουμπλάρει το μαρκάρισμα όταν πλησίαζε η μπάλα προς αυτόν. Και παρά την απουσία του Ναφτί, με Πρίττα και τον κακό γκαρσία κατάφερε να κρατάει γεμάτο το κέντρο του ώστε η τριάδα των χαφ του ΠΑΟ να μην δημιουργεί…

Τώρα το άλλο ντέρμπι στο Καραισκάκη δεν χρίζει κάποιας ιδιαίτερης ανάλυησης. Ο Παοκ είχα γράψει πως αν παρουσιαστεί ακομπλεξάριστος έχει την τεράστια ευκαιρία να πάρει αποτέλεσμα στο τηγάνι. Έτσι λοιπον η ΟΜΑΔΑ του Παοκ (διότι μόνο ο Παοκ ήταν ομάδα στο γήπεδο) κατάφερε και πήρε ένα διπλό χωρίς ουσιαστικα να απειληθεί και έχοντας και δύο δοκάρια από στημένες φάσεις…
Ο Ολυμπιακός φάνηκε για μία ακόμα φορά πως απλά ΔΕΝ μπορεί…
Είναι αγύμναστοι οι παίκτες όπως ήταν και τον Σεπτέμβρη επι Κετσπάγια (όπου στην προετοιμασία ήταν πρώτος στα εργομετρικά ο Μπραβο)παίζει χωρίς πλάνο αγωνιστικό ( έπαιζε ο Ζαιρί αριστερά ενώ υπήρχε ο Ντάτολο, και μην πει κανείς ανέτοιμος, λες και οι υπόλοιποι είχαν κάποια ετοιμότητα).Και χωρίς ένα δεκάρι χωρίς αμυντικά χαφ και χωρίς δεξί χαφ…




Από το Ραβδι του Μάγου

1) Οι δηλώσεις του Μέλλμπεργκ όταν τον ρώτησαν πως νοιώθει που φώναξαν το όνομα του ενώ ο γαύρος έχανε όπου απάντησε « ο κόσμος βλέπει ποιοι προσπαθούν» μήπως είναι ακόμα μία ένδειξη πως στις προπονήσεις στο Ρέντη γίνετε πλακίτσα?



2) Άμα ο Λέτο έπαιζε από δεξιά αντί του σάλπι με προσωπικό αντίπαλο τον μισοπνεύμονα Αράνο μήπως θα γινόταν πάρτι?


3)με τα καρεκλάκια στο Πέταλο που τα έβαψαν κιτρινόμαυρα οι ΑΕΚτζήδες τι θα γίνει?..Διότι αμα δεν βαφτούν βλέπω να πετάγονται και να τρώμε καμιά αγωνιστική τσάμπα…

4 σχόλια:

Mr Tom είπε...

Πρωτάθλημα θα πάρουμε όλους θα τους τρελάνουμε...

Υ.Γ. λογικά την Κυριακή δεν θα υπάρχουν τα κιτρινόμαυρα καθίσματα, θα έχουν αλλαχτεί. αλλά αν πάμε και τα βρούμε βαμμένα... αφού οι ΑΕΚτζήδες ήθελαν να θημηθούν Νέα Φιλαδέλφεια, εμείς θα το ξεγυμνώσουμε το πέταλο και θα το κάνουμε Τάφο του Ινδού χεχεχε ;) Πέρα από την πλάκα, τα καθίσματα οφείλουν να τα αλλάξουν.

Κατά τ'άλλα... ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ!

Μάγος είπε...

@Mr.Tom :Το πρωτάθλημα αν το χάσουμε όλους θα μας τρελάνουμε χαχα...

ε και εγώ πιστευώ ότι θα έχουν αλλαχτεί αλλα ενώ ήταν έξυπνη κίνηση των ΑΕΚτζήδων νοιώθω πολύ άσχημα που είδα τα καρεκλάκια που τραγουδάμε βαμένα στο χρώμα αυτό!.Βέβαια δεν κάνω το λάθος να ανοίξω το γηπεδικό θέμα διότι είναι πραγματικά ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ και ΕΠΙΠΟΝΟ!!!

KANTHAR0S είπε...

Ωραίο το άρθρο σου Μάγε. Έχω την εντύπωση ότι και οι δυο ομάδες είναι ευχαριστημένες από το Χ.

Τώρα για αυτό που με ρώτησες για τις μεταγραφές του Άρη, δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να σε κατατοπίσω. Αυτός που είναι υπεύθυνος για τις μεταγραφές είναι ο Κόντης. Υποτίθεται ότι με την έλευση Κούπερ πλέον ο ρόλος του έχει αλλάξει. Ψάχνει μεν για παίχτες αλλά δεν παίρνει όποιον θέλει αν δεν δώσει το ΟΚ ο Κούπερ. Η αλήθεια είναι ότι ο Κόντης έχει καλά κονέ. Αλήθεια είναι επίσης ότι κατά καιρούς έχουν και πολύ καλοί παίχτες. Όπως έχουν έρθει και πολλλά σαπάκια. Τώρα γιατί κάποιοι από αυτούς τους παίχτες με τα καλά βιογραφικά δεν αποδίδουν δεν γνωρίζω. Κάποιοι λένε ότι φταίει ο κόσμος που πάει αεροδρόμιο και τους αποθεώνει. Άλλοι λένε ότι είναι υπερτιμημένοι. Ύπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν ότι είναι θέμα προπονητή. Άκρη δεν θα βγάλεις. Ίσως η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση.

Το να κάνεις μια μεταγραφή είναι έυκολο. Το θέμα όμως είναι τι μεταγραφή έχεις κάνει.

Χρειάζεται scouting και φυσικα χρειάζεται και η έγκριση του προπονητή.

Ίσως οι μεταγραφές του Άρη δεν είχαν την έγκριση του προπονητή και για αυτό δεν βγαίνουν.
Αλλά όπως ανέφερα, υποτίθεται ότι αυτό πλέον έχει αλλάξει. Ο χρόνος θα δείξει.

Unknown είπε...

Αρχικά, συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο.
Φίλε Mαγε, ο Κόντης είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο και κατ' με παρεξηγημένο. Ίσως έχει κάνει τα λάθη του, αλλά λάθη δεν κάνει μόνο όποιος κοιμάται. Προσωπικά τον θεωρώ μεγάλη μπαλαδόφατσα και αν ήμουν πρόεδρος σίγουρα θα τον ήθελα στην ομάδα μου, και να το κάνουμε πιό συγκεκριμένο σίγουρα θα τον προτιμούσα απο τον Αντωνίου.
Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του ΑΡΗ και όχι πρόεδρος όπως νόμιζε , ένας Αλέκος απο την Θυρα 7 (γράφει και στον πρωταθλητή, δεν θυμάμαι το επίθετο του), που είχε βγεί στην ραδιοφωνική εκπομπή του SUPER-3.

Θα πώ την προσωπική μου άποψη γιατί δεν ξέρω πρόσωπα και πράγματα. Tα τελευταία 5 χρόνια έχει συμβάλλει τα μέγιστα με τις γνωριμίες του για να μεταμορφωθεί αγωνιστικά ο ΑΡΗΣ, θές με τον Φερέρ (τότε μάνατζερ του Ετό) που έφερε τον Κόκε σχεδόν τζάμπα στον ΑΡΗ, θές με τις γνωριμίες που είχε ο Φερέρ στην Μπαρτσελόνα και φέραμε Όγιος,Kάλβο και Χαβίτο. O Kόντης έζησε πολλά χρόνια στην Βραζιλία και υπήρξε μέλος της διοίκηση της Φλαμένγκο, γενικά οι γνωριμίες του στην Λατινική Αμερική είναι πολύ σημαντικές, για αυτό και οι βραζιλιάνοι Νέτο, Μαζίνιο, Αμορόζο,Αουρέλιο, Ρονάλντο Γκιάρο και κάτι άλλα μπάκ που είχα Τίνγκα και Τούτα, .. Αυτή την στιγμή, λόγω της ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΑΡΗ και ότι η διοίκηση είναι εκλεγμένη απο τον ΛΑΟ του ΑΡΗ το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αυθαιρετίσει, καθώς οι αποφάσεις είναι συλλογίκες. Δηλαδή κάποιος προτείνει και όλοι μαζί αποφασίζουν. Όσο για τους παίκτες τώρα τον μοναδικό λόγο έχει ο Κούπερ και μόνο ο Κούπερ.

Τώρα γιατί οι μεταγραφές αεροδρομίου: Αμπρέου, Γκρασιάν, Αμορόζο με τεράστια βιογραφικά δεν κατάφεραν να παίξουν μπάλα στον ΑΡΗ είναι ένα μυστήριο. Για αυτό δεν θέλω άλλες τέτοιες μεταγραφές στον ΑΡΗ και απο εδώ και πέρα θα είμαι πολύ επιφυλακτικός. Αυτό που εύχομαι είναι να μην ζημιώθηκε οικονομικά η ομάδα μου απο τις αποζημιώσεις που έδωσε στους παραπάνω τρέις παίκτες. Πιστεύω δεν παίξανε στον ΑΡΗ και λόγω προπονητών. Οι μόνοι σοβαροί προπονητές που περάσανε στον ΑΡΗ τα τελευτία 5 χρόνια ήταν οι Μπάγιεβιτς και τώρα ο Κούπερ, και δεν νομίζω ο Μπάγιεβιτς να ήθελε Αμορόζο, δεν φημίζεται να γουστάρει παίκτες-βεντέτες.

Ο χρόνος έχει δείξει ότι ο Κόντης μέσω των γνωριμιών του πάντα έφερνε κάποια μπαλαδόφατσα στον ΑΡΗ να έχει καποιο ρόλο π.χ. θέση τεχνικού διευθυντή, αρχικά τον Φερέρ, τον Μαζίνιο (μεγάλος ως παίκτης) που ξεκίνησε στον ΑΡΗ ώς τεχνικός διευθυντής και αργότερα κατέληξε προπονητής, τον Έρικ Γιούντκεβιτς που ήταν στο εμπορικό τμήμα της Μπαρτσελόνα και ας πάμε στο σήμερα. Υπεύθυνος διεθνών σχέσεων στον ΑΡΗ είναι ο Αντόνιο Σαλγκάδο, έζησε κάποια χρόνια στην Αμερική και εδώ δεν ξέρω κατα πόσο σχετίζεται με τις μεταγραφές Αντού και Τζόνσον.
Όμως ξαναλέω ότι ο Κούπερ αυτή την στιμγή έχει τον πρώτο λόγο στις μεταγραφές και γενικά στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, εδώ έχει απαγορεύσει στους πάντες να παραβρίσκονται στις προπονήσεις. Ίσως ούτε εμείς οι ΑΡΕΙΑΝΟΙ αλλά ούτε όλοι οι ποδοσφαιρόφιλου της Ελλάδας έχουν συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι η παρουσία ενός τόσο μεγάλου προπονητή στο πρωτάθλημα μας. Και αν ο Κόντης έστω και λίγο συνέβαλλε στο να γίνει αυτή η "μεταγραφή", εγώ του βγάζω το καπέλο.