Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

απάντηση ενός φίλου στον Νικολακόπουλο...ΑΣΠΙΔΑ ΕΜΕΙΣ(πρωτάθλημα εσεις)

Το κείμενο γράφτηκε από φίλο με το ψευδόνυμο Andreas Gebeliskos απάντηση άρθρου του Νικολακόπουλο
στο gazzetta.gr


Κωστάκη, μετά το ντέρμπυ είσαι πολυγραφότατος, 2 άρθρα την ημέρα και στο Sport-fm και στη gazzeta.
H χολή είναι ατελείωτη προσπαθώντας να πικάρεις του Παναθηναικούς και να εξυψώσεις το αίσθημα των γαύρων.
Θα κάνω μερικές επισημάνσεις....
Το πρωτάθλημα θα το χαρούμε και με το παραπάνω, γιατί?

Εδώ χαρήκες εσύ πρωτάθλημα που έχασες 2 φορές απο εμάς.

Εδώ χαρήκες εσύ πρωτάθλημα που έχασες 3 αγωνιστικές πριν τη λήξη απο την ΑΕΚ που ήταν ο συνδιεκδικητης σου με 4-0, και τελικά το πήρες και στα χαρτιά με 3 βαθμούς που τους είχες χάσει στο γήπεδο.

Εδώ χαρήκες εσύ πρωτάθλημα που πήρες με ισοβαθμία κατεβάζοντας η αγαπημένη Ξάνθη (αλήθεια θα τη ρίξετε αυτή την αγωνιστική? μεγάλο δίλημμα) τα τσικό για να μην επηρεάσει το πρωτάθλημα, σε μια χρονιά που σου είχε πάρει Χ στη Ριζούπολη με γκολ του δικού σας Σφακιανάκη.Κάτι καλύτερο απο το 1-5 θα μπορούσε μάλλον να κένει εντός.

Εδώ χαρήκες εσύ πρωτάθλημα που πήρες με ισοβαθμία κατεβάζοντας ο Άρης τα τσικό για να μην επηρεάσει το πρωτάθλημα, σε μια χρονιά που σε είχε νικήσει 0-1 στον 1ο γύρο.Κάτι καλύτερο απο το 1-5 θα μπορούσε μάλλον να κένει εντός.

Εδώ χαρήκες εσύ πρωτάθλημα που πήρες με 11-12 νικητήρια πέναλτυ εκ των οποίων ζήτημα να ήταν τα 2.

Εδώ χαρήκες εσύ πρωτάθλημα που πήρες με 3 βαθμούς διαφορά επι Δανιήλ παίζοντας στα ντέρμπυ ο ΠΑΟ με 8 παίκτες. Εκεινή τη χρονιά να σου θυμήσω η φιέστα ήταν ΟΣΦΠ-Βέροια 0-2 (τότε βγήκε και το θρυλικό Φιέστα Χέστα).

Εδώ χαρήκες εσύ πρωτάθλημα που πήρες επι Κυράστα όπου και οι πέτρες έβλεπαν ποιός είναι ο καλύτερος ρίχνοντας 3-4 γκόλ παντού και εσύ κέρδιζες με πέναλτυ στη λήξη 5 αγωνιστικές στη σειρά. Να θυμίσω τα πανυγήρια σας για το 2-2 που πήρατε εντός έδρας που σας κρατούσε μπροστά στη βαθμολογία.

Εδώ χαρήκες εσύ πρωτάθλημα που πήρες με νίκη επι του Ηρακλή τελευταία αγωνιστική όπου δε δώθηκε πέναλτυ σε χέρι του Ανατολάκη και Μπακιρτζίογλου κόπηκε 2 φόρες τετατετ με ανύπαρκτα οφσάιντ.

Εδώ χαρήκες εσύ πρωτάθλημα που πήρες πέρσι με μόνο ψεύτικα πέναλτυ με μάτς ορόσημα διαιτησίας με Άρη-Ξάνθη-Πανιώνιο-Θρασύβουλό, την ίδια στιγμή που στον ΠΑΟ δε δόθηκαν 10 πέναλτυ τα 2 εξ αυτών στα μεταξύ μας ντέρμπυ + μια ψεύτικη αποβολή Σαριέγκι σε άλμα εις μήκος του Γκαλέτι, στα οποία έπαιξες και τσα 2 με 2 ζώνες άμυνας και καλά επειδή ήσουν μπροστά.

Όσο για το Δούρειο καλά θα ήταν να το ξανάβλεπες και εσύ και όλοι οι γαύροι γιατί, εκτός της μη αποβολής του Κυργιάκου, υπάρχουν 2 αποβολές του Καστίγιο σε χτύπημα στο Μπασινά και του Γεωργάτου, ένα πέναλτυ στον Κωνσταντίνου στον 39 απο τον Ανατολάκη που είναι και τελευταίος παίκτης + ένα γκόλ ισοφάρισης που ποτέ δεν πέρασε τη γραμμή στις καθυστερήσεις του Α ημιχρόνου.
Για όλα έχω βίντεο αν θελήσεις.....

Ένα απο τα παραπάνω να είχαμε κάνει σε μια χρονιά θα έγραφες για τα επόμενα 20 χρόνια.

Και περιμένεις ύστερα απο όλα αυτά να μη χαρούμε τον τίτλο επειδή κοιμήθηκε ο θεός και είχαμε 3 δοκάρια?????

Ακόμα και κόμπλεξ να έχουμε θα το ξεπεράσουμε απο του χρόνου και με ήπιο τρόπο και όχι όπως εσύ που για να σου θυμήσω ότι για να σταματήσει η παλατειακή σχέση που είχαμε πρίν απο το 96 για 12-13 χρόνια απο τη δική μας πλευρά, ξεπεράστηκε με συνεχόμενες νίκες 1)με πέναλτυ έξω απο την περιοχή και 1ο παίκτες 2)με 8 παίκτες 3)με ένα 2-0 που έγινε 2-4 με 2 γκόλ φάουλ και ένα οφσάιντ.

12 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες δημοσιογράφων:

α) αυτοί που καταγράφουν την πραγματικότητα (ανεξαρτήτων ομάδας που υποστηρίζουν) και την σχολιάζουν στο μέτρο και στον βαθμό που την κατανοούν και

β) αυτοί που πλάθουν την πραγματικότητα με βάση το (υποτιθέμενο) καλό της ομάδας που υποστηρίζουν κι απ' την οποία βγάζουν (άμεσα ή έμμεσα) μεροκάματο.

Πραγματικοί δημοσιογράφοι είναι οι πρώτοι. Οι δεύτεροι είναι (άτυποι) εκπρόσωποι τύπου.

Όσο ασχολείστε μαζί τους και "τσιμπάτε" καλό τους κάνετε. Δικαιολογείτε την ύπαρξή τους. Άστο να πάει το παλιάμπελο. Μόνο χαβαλέ με την ξεφτίλα τους, τίποτε άλλο!!!

Ποιός Νικολακό τώρα...

4minister είπε...

Δίκιο έχει ο BALADEUR, ποιος Νικολακό, αυτός που δεν πατάει στο γήπεδο;

Εδώ σπάνια βγαίνει απ' το σπίτι του στα Λιόσια.

BALADEUR είπε...

Ανήκουστο! Κάνει ρεπορτάζ απ' το σπίτι του!!!

Πως λέμε παίρνω δουλειά για το σπίτι;

4minister είπε...

Δεν το 'ξερες;
Να που σε κάτι σου φάνηκα χρήσιμος.

KANTHAR0S είπε...

Συμφωνώ. Δυστυχώς έχουμε πήξει με αυτούς που πλάθουν την πραγματικότητα. Χρειαζόμαστε ανθρώπους να την καταγράψουν, οσο μπορουν να την κατανοησουν. Μπορεί να φαινεται απλό να γίνει, αλλά δεν είναι. Το λυπηρό είναι ότι υπάρχουν κάποιοι που επηρεάζονται από αυτή την κατηγορία δημοσιογράφουν. θα πρέπει να βάλουμε φίλτρα σε αυτά που ακούμε και διαβάζουμε. Δεν γλινεται διαφορετικά.

BALADEUR είπε...

Τό 'ξερα ρε. Είμαι παλιά ...(μπιπ)... στον χώρο!

4minister είπε...

Εννοείς παλιά ιερόδουλη;

χαχα!

the passenger είπε...

το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι δημοσιο-κάφροι (ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΞΗΓΗΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ) έμμεσα βοηθούν στην καλιέργεια της τυφλής βίας.
αυτό είναι το πρόβλημα.
τα άρθρα τους είναι και καλά στα πλαίσια του χαβαλέ αλλά μια χαρά δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα.
επειδή εκτός από ποδόσφαιρο παρακολουθώ και ΝΒΑ και ΜΜΑ, οι αρθρογραφίες τους δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές μας.
εκεί γίνεται ανάλυση του παιχνιδιού, της ομάδας και του χαρακτήρα των παικτών και του προπονητή.
ότι και να μου πείτε το προτιμώ.
στην Ελλάδα έχει παραγίνει το κακό.

Μάγος είπε...

καλησπέρα σε όλους καταρχάς.

το κειμενό μου το έστειλε ένας φίλος του μπλογκ για αυτό και το ανέβασα.

συμφωνώ στο ότι ο νικολακό ανήκει στην δεύτερη κατηγορία δημιοσιοΚΑΦΡΩΝ όπως γράφει ο μπαλαντερ. Όμως δεν ισχυεί το ότι δεν έχει επιροή. ένας άνθρωπος που γράφει 6500 λέξεις σε μια εφημερίδα η οποία πουλάει 30000 φύλλα καθημερινά τότε σίγουρα πιάνουν τόπο αυτα που γράφει.

δυστυχώς αυτό που κάνει ο νικολακό είναι χειρότερο απο αυτό που κάνει ο Γκόντζος στον ΠΑΟ. Απο δημοσιογραφική άποψη μόνο διότι εσείς οι απο πάνω που όπως λέτε είστε παλιες ιερόδουλες θα ξέρετε και πόσα άλλα "επαγγέλματα" είχε ο Γκόντζος στην ΠΑΕ. Είναι χειρότερο λοιπον διότι ο Γκοντζίλας κάνει ότι κάνει για σκοπό και για να υπηρετήσει τον σωφέρ, αργά ή γρήγορο ο κόσμος θα το καταλάβαινε. Ενώ ο νικολακό το κάνει απο αγάπη στον σύλλογο. Και ο νικολακό είναι άτομο όπου θεωρούν την λέξη Κόκκαλής ταυτόσιμη με αυτην του Ολυμπιακού, άρα γρα΄φει και αυτός για τον σώκρατες μοιραία...

BALADEUR είπε...

Υπουργέ μου, ταναπού ήθελα να γράψω αλλά εσύ είσαι πιο επιπεδάτος από μένα!!!

Μάγε μου, μάθε να χαϊδεύεις αυτιά και θα γίνεις λαϊκό είδωλο...

4minister είπε...

Ο Μάγος και ο BALADEUR πρέπει να το έχουν διαβάσει. Πως θεωρώ ότι οι οπαδικοί στρατοί και οι "γνωστοί άγνωστοι" αντεξουσιαστές έχουν ταυτοποίηση. Είναι περίπου τα ίδια πρόσωπα. Άρα το θέμα ξεπερνάει το αθλητικό και πάει στο πολιτικό, όπου είναι πιο βρώμα η εργασία.

Οι προβοκάτορες του Πρακτοράκου είναι σαφώς ικανότεροι από τους αντίστοιχους πράσινους. Και αυτοί, ένθεν και ένθεν, δεν είναι απαραίτητα οι γνωστοί 2 δημοσιογράφοι που αναφέρθηκαν. Ίσως αυτοί τις περισσότερες φορές απλά να υπογράφουν μόνο τα έτοιμα κείμενα που τους στέλνουν ...

Μάγος είπε...

κοίτα υπουργέ μου, δεν πιστεύω πως υπάρχουν "πιασμάν" οπαδοί. Πιστεύω όμως κάτι άλλο. Πως σίγουρα αυτοί που πάνε στις πορείες και τα γαμάνε ή αυτοί που έρχονται μια φορά στο γήπεδο για να τα κάνουν ταναπού είναι οι γνωστοί "μπαχαλάκηδες".

Βέβαια με την νέα διοίκηση υπάρχει μια άλλη σχέση με τους οπαδούς. η οποία πλεον έχει ξεπεράσει το όριο της καλής σχέσης. Το όριο αυτό το ξεπέρασε ο Πατέρας, ειδικά με την κίνηση του για το Περιστέρι για την οποία θα γράψω κάτι σε κείμενο μου αλλα δεν θα την αποκαλύψω...

Σε οποιοδήποτε επίπεδο γίνετε να κοντράρεις τον κρόκους ρε συ υπουργε?, κοροιδεύομαστε?...