Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση.

Ακόμα ένα χαμένο φετινό μεγάλο ματς. Ακόμα ένα χαμένο ντέρμπι με το ΟΑΚΑ γεμάτο και τις συνθήκες, ευνοϊκές. Ακόμα ένα χαμένο παιχνίδι κόντρα στον γαύρο φέτος…


Πολλές πολλές συμπτώσεις. Το κοινό όλων αυτών των παιχνιδιών?: Η ΑΤΥΧΙΑ. Μέχρι πρότινος ήταν και η άμυνα. Στο χθεσινό παιχνίδι αν κάτι πήγε καλά ήταν η αμυντική λειτουργία. Σπάνιο φαινόμενο, αλλά τελικά λειτούργησε άψογα το να παίξει ο Κατσουράνης σέντερ μπακ. Στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος δεν έχουμε κερδίσει ΚΑΝΕΝΑ μεγάλο παιχνίδι (εξαίρεση η Ρόμα, ίσως τελικά αυτή που επιβεβαιώνει τον κανόνα). Γαύρο, Παοκ, Άρη , Αεκ, Στανταρ, ΚΑΜΙΑ νίκη!. Και λέω ότι σε όλα αυτά τα παιχνίδια επικαλεστήκαμε την ατυχία. Συμφωνώ, υπήρχε η γκαντεμιά, όπως και χθες υπήρχε ο καθιερωμένος «παπάς» πίσω από τον κηπουρό και έστελνε την μπάλα στα δοκάρια… Όμως όπως γράφω στον τίτλο : Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση.


Κάπου πρέπει να αναζητηθούν και αυτές οι έρμες οι ευθηνές. Η παραπάνω παράγραφος τελειώνει αμέσως και τον «ημί-μύθο» (διότι σε έναν βαθμό ισχύει, πολύ μικρό θα έλεγα βάσει του παράγοντα γκαντεμιάς σε κάθε παιχνίδι μας) του κόμπλεξ που έχουμε απέναντι στον γαύρο επίσης τελειώνει και την δικαιολογία της ατυχίας… Και όταν δεν είναι κάτι ατυχία είναι ανικανότητα. Αν λοιπόν κέρδιζε ο Μπάοκ την ΑΕΚ και η διαφορά πήγαινε στους 2 δεν θα επικαλούταν κανείς την ανικανότητα των παικτών, αλλά ΚΑΙ του Νιόπλια.


Να πάμε και στο παιχνίδι. Σίγουρα δεν μπορείς να πεις και πολλά όταν σε νικάει μέσα στην έδρα σου ο φετινός Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός που αγωνιζόταν : Με έναν τερματοφύλακα 39 πατημένων ετών, χωρίς τον Μέλλμπεργκ για ένα ημίχρονο, με ένα αμυντικό χαφ ηθοποιό και όχι ποδοσφαιριστή( Μαρέσκα) και με ένα άλλο που τον λυπάσαι να τον βλέπεις να τρέχεις (Στολτίδης). Ακόμα ο μόνος που έτρεχε στο κέντρο (Παπαδόπουλος) τον βγάζει ο Μπάντοβιτς αλλαγή, έπαιζε επίσης χωρίς παίκτη σαν επιτελικό χάφ σε σημείο που μπήκε ο Όσκαρ. Ε λοιπόν από αυτόν τον Ολυμπιακό καταφέραμε να ηττηθούμε…


Για αυτό θέλω να πάω και λίγο στον Νιόπλια. Έγραφα για τον Κατσούρ πως πρέπει να παίζει σεντερ μπακ, το έκανε ο Νιόπλιας και τον παραδέχθηκα. Έχω ξαναγράψει τουλάχιστον 5 φορές πως στο σύγχρονο 4-3-3 υπάρχουν στην τριάδα του άξονα ένας μπαλάδορος και ένας σκύλος. Διαθέτουμε και από τα δύο: Νίνη και Σιμάο. Όμως η επιμονή στον Κάρα μας έκανε για ακόμη μια φορά προβλέψιμους. Ενώ ο Νιόπλιας θυμήθηκε τον μικρό μετά το 0-1. Και τον έβαλε φυσικά αντί του Σιμάο που όπως έχουμε πει: όποιος είναι στο κέντρο πλην των 2 Κ αποτελεί την εύκολη λύση για αλλαγή, διότι ο Μοζαμβικανός ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.


Τέλος να πάω και στον κόσμο. Και κυρίως γράφω αυτήν την παράγραφο για τον φίλο μου τον prasini kolona που ήμασταν μαζί στο γήπεδο και σήμερα μου είπε πως σκέφτεται να κόψει το γήπεδο μετά τα χθεσινά. Φυσικά εννοούσε τα επεισόδια. Όμως του είπα πως το γήπεδο είναι για μας τους 20 χιλιάδες που θα ήμαστε και με τον Ηρακλή μέσα, που και όλοι την χρονιά ήμαστε ΑΥΤΟΙ (οι 20000) σε όλα τα παιχνίδια. Δεν είναι δυνατόν να μας κόψουν το γήπεδο αυτά τα ζώα, ή αλλιώς οι ετήσιοι βάζελοι. Διότι όλους αυτούς που χθες έριχναν τις φωτοβολίδες και τα καπνογόνα από την 5 και την 7 δεν τους είχα ξαναδεί στην ζωή μου ποτέ στο γήπεδο. Και όπου γήπεδο εννοώ και το μπάσκετ και τα υπόλοιπα αθλήματα. Όλοι αυτοί θα έρθουν με μια Βιγιαρεάλ με έναν Ολυμπιακό άντε και μια Ρόμα. Δυστυχώς όταν πας να μιμηθείς τους επιστήμονες της 7 γίνεσαι γελοίος… Πραγματικά χθες μια πανέμορφη και φαντασμαγορική ατμόσφαιρά την έσβησε μονομιάς μια γαύρικη νοοτροπία που τόσο σιχάθηκα.


Τέλος για την κοπέλα που έχασε τα δάκτυλα της, απλά με συγκλόνισε, και για τον λόγο το ότι συνέβηκε μπροστά στην θύρα μου (5) . Αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά. Έχει συμβεί και στο μπάσκετ πάλι στους τελικούς. Δυστυχώς η εταιρία σεκιούριτι φαίνεται πως προσλαμβάνει άτομα χωρίς να τους εξηγήσει δυο πράγματα όπως την διαφορά της κροτίδας με το καπνογόνο.


Όλους εσάς τους ετήσιους βάζελους σας περιμένω στους τελικούς του μπάσκετ. Δεν πιστεύω να κάνετε κάνα λάθος και να έρθετε και με τον Ηρακλή ή με τα Γιάννενα μεσοβδόμαδα ε?...



Aκόμα παραθέτω μια επιστολή προς την ΠΑΕ από κάποιους συνblogιτες μου για το θέμα του ακρωτηριασμού της κοπέλας. Και αν πραγματοποιηθεί η αίτηση έχουμε χρέος να συμβάλουμε όσοι μπορούμε :

Αξιότιμοι κ.κ Π.Α.Ε Παναθηναϊκός

Λαμβάνω την πρωτοβουλία να σας αποστειλω την παρουσα επιστολη αναφορικα με τα γεγονοτα που ελαβαν χωρα χτες 21 Μάρτιου 2010 ,στον αγώνα μεταξυ Ολυμπιακού-Παναθηναικού,και αφορουσαν στον τραυματισμο μίας εργαζόμενης στο ολυμπιακο κεντρο αθλητικων εγκαταστασεων.

Ως πληροφορήθηκα η άτυχη γυναίκα που εργαζόταν στην ασφάλεια του σταδιου(steward) , νόμισε πως είχε μπροστά της ένα καπνογόνο και έσκυψε να το πιάσει και να το πετάξει.Τέλικα ομως επροκειτο για κροτίδα,η οποία εξερράγη στα χερια της γυναίκας με αποτέλεσμα να χάσει τέσσερα δάχτυλα.τα δυο απο αυτα επανασυγκολληθηκαν αφου ανακτήθηκαν εγκαίρως, ωστόσο τα εναπομείναντα δεν βρεθηκαν ποτε, σύμφωνα παντα με τα οσα διαβάζω απο τα μεσα μαζικης ενημέρωσης.

Σαφώς και πρόκειται για ενα φρικτό συμβάν και πάνω απο όλα καταδικαστέο.Δυστυχώς και ανάμεσα στον φιλαθλο κοσμο του παναθηναικου κυκλοφορούν και ελάχιστοι ανεγκέφαλοι άνθρωποι φίλοι της βιας και ,ως συνέπειαν εχθροί του αθλητισμου και της ομάδας μας.

Σαν φιλαθλο μπλογκ του παναθηναϊκού και κατόπιν συλλογικής σκέψης και απόφασης, προτείνουμε η παε παναθηναικος να ανοίξει εναν τραπεζικο λογαριασμο,υπ’ευθυνη του προέδρου της παε κ.Νικόλα Πατέρα, ετσι ωστε να μπορέσουμε όσοι φίλαθλοι επιθυμούμε να συνδραμουμε προς αρωγην της άτυχης κοπέλας. Θεωρούμε πως οποιαδήποτε χρηματική βοηθεια ,σιγουρα δεν θα απαλυνει τον πονο της κοπελας,ωστοσο θα βοηθησει σε τυχον αναγκες της.

Σαν παναθηναϊκό φίλαθλο μπλογκ ευχαριστουμε εκ των προτερων.

με εκτίμηση

mypanathinaikos.wordpress.com

11 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Μάγε, στά 'γραφα ακριβώς έναν μήνα πριν μετά την ήττα στην Τούμπα.
Δεν άλλαξε τίποτα. Επέτρεψέ μου να αντιγράψω:

<<...Το ΓΙΑΤΙ θα έπρεπε να είναι η βασική μέριμνα μα δεν είναι. Όσο οι δημοσιογράφοι
(κι η γενικότερη "γραμμή") μιλάνε για ατυχία, γκαντεμιά, καλή μπάλα αλλά ... "δεν μας θέλει" το πρόβλημα θα διογκώνεται.

Κατανοώ το άγχος και την πίεση του πρωταθλητισμού σε μία ομάδα που δεν είναι συνηθισμένη σ' αυτά
μα δεν επιτρέπεται σε ομάδα πρωταθλητισμού να λέει "παίζω καλύτερα αλλά δεν κερδίζω λόγω ατυχίας".

Μου θυμίζει τις μικρές ομάδες που δεν παίρνουν αποτέλεσμα και στέκονται στην καλή εμφάνιση.
Ναι, μία φορά θα σου τύχει. Περισσότερες όμως δεν μπορεί νά 'ναι σύμπτωση. Κάτι φταίει...>>

Σε όλα τα μεγάλα ή "μεγάλα" ματς του β' γύρου που κατέβηκες ως φαβορί δεν κέρδισες.
Και δεν θεωρώ τα παιχνίδια με Ρόμα εξαίρεση. Εκεί πήγες αουτσάιντερ...

Μάγος είπε...

Τότε όμως με τον Παοκ για ακόμη μια φορά μας είχε κρεμάσει η άμυνα (γκολ Μούσλι)....

Την Ρόμα την ανέφερα ελέω του δεύτερου παιγνιδιού. Σε αυτό το παιχνίδι λόγω της νίκης στο 1ο υπήρχε πίεση.

mpaladoros είπε...

ΕΛΑ ΡΕ ΜΑΓΕ, ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΤΥΧΙΑ. ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ. ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.. ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ

the passenger είπε...

εγώ ρε Μάγε γιατί πλέον ανησυχώ ακόμα και για το πρωτάθλημα;;;
αυτή η ομάδα σου εμπνέει εμπιστοσύνη πως θα νικήσει τρεις ομάδες (ο Ατρόμητος βέβαια λιγότερο) που καίγονται για βαθμούς;
θα κατέβουν οι ετοιμοθάνατοι, θα τους παίξουν άμυνα ταμπούρι και τσαμπουκά και οι δικοί μας θα αντιδράσουν;
γιατί προαισθάνομαι κηδεία;

KANTHAR0S είπε...

Εγω παλι το γυρναω ακομα πιο πισω το πραγμα και υπενθυμιζω ποσο λαθος εκανες που εδιωξες τον Κατε. Με την πρόσληψη του Νιόπλια καταφερες απλα να ξεφτιλισεις τις παπαροφυλλαδες που ξεσκιζανε τον Ολλανδο και χαιδευουν τον Νιοπλια. Ολα τα άλλα ειναι σχεδον ιδια, μη σου πω και χειροτερα. Τουλαχιστον με τον Κατε θα ειχες κερδισει και ενα ντερμπι στο δευτερο γυρο.

Όσο για την κοπελα μηπως πολυ απλα δεν θα επρεπε να πετανε κροτιδες;

Καλή συνέχεια!

Μάγος είπε...

passenger:Για το πρωτάθλημα δεν ανυσυχώ, η ομάδα έχει δειξεί πως τέτοιου επιπέδου ομάδες τις καθαρίζει. Άλλωστε αν κάτι έχουμε να επιδείξουμε φέτος είναι οτι κερδίσαμε όλη την επαρχία και τις μικρομεσαίες ομάδες. Επίσης ο Ατρόμητος και ο Ηρακλής είναι αδιάφοροι...


Kantharos: Ήμουν ένας απο τους υποστηρικτες τους ολλανού. Αλλά μετα το ντέρμπι φάνηκε πως έχασε τα αποδυτήρια, λόγω των "πειρατών", αυτοί ζήτησαν την απομάκρυνση του. Η ομάδα παίρνει τα περισσότερα παιχνίδια λόγω της τρομακτικής φυσικής κατάστασης της για Ελληνική ομάδα. Αυτό πιστώνεται στον Ολλάνδο και στο επιτελείο του. Αν δεν υπήρχε ο παράγοντας αποδυτήρια ο τέντας θα έκανε πλάκα τώρα στο πρωτάθλημα. Απλά είχε και αυτός μεγάλα κακά όπως οτι δυο χρόνια με σύνολο 50 μύρια άφησε την άμυνα όπως είναι...

4minister είπε...

Ο λόγος που ο Τεντάς άκουσε Χριστουγεννιάτικα (σχεδόν) και όχι το καλοκαίρι το σουξέ των los poulos, είναι γιατί στο ημίχρονο του Τηγανιού, τσακώθηκε με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Του είπε ο Ζιλμπέρτο: «Καλά πως ακριβώς θέλεις να παίξουμε, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει. Βάλε αμέσως παίκτη στ' αριστερά αλλιώς τράβα παραιτήσου!»

Να θυμίσω πως έβαλε αριστερά τον Γκάμπριελ, αλλά αυτός έπαιζε δεξιά, με αποτέλεσμα να μείνει μόνος ο Σπυρόπουλος και να τον χορεύουν Ζαϊρί και Γκαλίτσιος.

Αργότερα η διοίκηση κάλεσε τον Ζιλμπέρτο, τον άκουσε και κατάλαβε πως πρέπει να συμμεριστεί την άποψη του αρχηγού της Εθνικής Βραζιλίας.

Συμμεριστείτε τη και εσείς και μη συνεχίζουμε τη συζήτηση για τον "εραστή των πάγκων"! Αν ήταν ακόμα στη θέση του θα βγαίναμε τρίτοι όπως πέρισυ.

Μάγος είπε...

Θυμίζω πως ο Τεν-Κάτες είχε 13-1-1 στον πρώτο γύρο. Συμφωνώ πως στο ντέρμπι έκανε απίστευτες λαλακίες. Όμως αυτη η ομάδα κερδίζει χάρη στην φυσική της κατάσταση που είναι προιόν του Ολλανδού. Οι πληροφορίες μου εμένα λένε πως οι "πειρατές" εισηγήθηκαν κάτι περίεργα πριν το ματς με τον Ηρακλέα. Αργότερα διάβασα απο τον coachp αυτο που λες για τον Ζιλμπέρτο. Δεν ξέρω αν ισχυεί αλλα αν αληθεύει δεν έχω πρόβλημα να την συμμεριστώ, είναι ο μόνος παίκτης που μπορώ να πω "αυτός ξέρει". Ο συγκεκριμένος παίκτης ήταν η αιτία άπειρων τσακωμών πέρυσι κόντρα σε όλους που τον έλεγαν "αόρατο"...

the passenger είπε...

τώρα εμένα θα μου λύσεις μια απορροία;
γιατί ο Σώκρατες ακύρωσε το σημερινό ΔΣ;
μήπως επειδή ετοιμάζει την ύστατη προσπάθεια να ανατρέψει τα δεδομένα;
μήπως θα δούμε πάλι σημεία και τέρατα;
λέω εγώ τώρα.
και άλλη μια απορροία.
εάν τελευταία αγωνιστική δεν έχεις καθαρίσει τον τίτλο, με ποιον θα παίξεις σέντερ μπακ και επιτελικό μέσο σε γήπεδο βούρκο με γαύρο προπονητή;
πολλές ανασφάλειες έχω ε;

4minister είπε...

Άσχετα απ' όσα διαβάζω για τα θέματα του συμβουλίου, θεωρώ πως το κύριο θέμα ήταν πώληση μετοχών και κάτι δεν "έκατσε". Έχω την άποψη ότι ο Θείος θα είχε ήδη αποχωρήσει αν δεν είχε την επιτυχημένη, οικονομικά, που αυτό κυρίως τον ενδιαφέρει, πορεία στο Τσαμπιολί.

Μάγος είπε...

είναι νωρίς για να ξέρω τον λόγο που ο Χόχος ακύρωσε το ΔΣ.

Για την ύστατη προσπάθεια που λες δεν φαίνετε να μπορεί να κάνει και πολλά σε ουσιαστικό επίπεδο. Τα κόζα έχουν αλλάξει και αυτό το ξέρουμε πολύ καλά καιρό τώρα. Και μάλιστα ξέρουμε και ΠΟΙΟΣ τα έχει αλλάξει, άλλωστε και ο ίδιος φροντίζει απο κει που δήλωνε φίλαθλος να βγαίνει τώρα και να δηλώνει πως θα πάρει αποφάσεις.

Είναι νωρίς ακόμη για να φέρω στο μυαλό μου τέτοιο σενάριο. Όταν φτάσει η στιγμή θα το συζητούσαμε, αύριο η ομάδα έχει το πρώτο παιχνίδι των ημετελικών.

4imister: Υπουργέ πάνω σε αυτο που λες για σώκρατες πόσες πίθανες δίνεις στο παρακάτω σενάριο: να παραμυθιαστούν οι γαύροι με το διπλό και με μια πρωτιά εύκολη στα πλει-οφφ και να περιμένει ο θείος την κλήρωση των προκριματικών για να δεί πως θα δράσει?...