Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Πετάξτε τα φιλμ πήραμε πρωτάθλημα!...





Η ατάκα του τίτλου είναι παράφραση από το τιτανοτεράστιο σχόλιο που έκανε ο Τσουκαλάτος στην εκπομπή της Θύρας 7. «Το τελευταίο πρωτάθλημα το πήρε ο Παναθηναϊκός όταν οι φωτογραφικές μηχανές είχαν ακόμα φιλμ»…


Όπως φαίνεται το πρωτάθλημα πρασίνισε και το ντέρμπι της Κυριακής μετατρέπεται σε φιέστα. Τι κρίμα που υπάρχει αυτός ο ΠΑΟΚ στην μέση, αν δεν υπήρχε αυτός σε περίπτωση νίκης την Κυριακή θα κάναμε πραγματική φιέστα στα μούτρα των γαύρων. Επειδή όμως όπως ο λαός λέει «μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μην πεις» το φετινό χάνεται μόνο με διπλή αυτοκτονία (θεωρώ πως η πρώτη έγινε τότε με Καβάλα-Παοκ), και ο ΠΑΟ μας συνηθίζει σε «αυτοκτονίες».


Πάμε και στο ματσίδιον, καταρχήν όλοι μας ήμασταν προετοιμασμένοι πως δεν πρόκειται να βλέπαμε μπάλα. Σε έναν αγωνιστικό χώρο χωράφι και με μια ομάδα που είχε παρκάρει λεωφορείο μπροστά από το από το τέρμα ήταν αρκετά δύσκολο. Επίσης ο παράγοντας της κούρασης ήταν φανερός ειδικά στα 2Κ του κέντρου. Βέβαια ο Κάρα φαίνεται κουρασμένος, τον άλλον είμαι επιφυλακτικός να τον πω καταπονημένο, διότι θα βρεθεί κάποιος και θα μου πει «από πού κουράστηκε αυτός?».

Και εκεί που πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο τα πράγματα, που δεν ήμασταν καθόλου παραγωγικοί όπου ο Λέτο όλο έπεφτε, όπου Κάρα, κατσούρ δεν βοήθησαν όσο έπρεπε επιθετικά , που ο Σισσέ δεν θα έπαιρνε ΠΟΤΕ μπάλα πετάχτηκε ο Βύντρας και το κάρφωσε το μπαλάκι. Βέβαια ενδιάμεσα μεσολάβησε κάτι σημαντικό. Πέρασε ο Κατσουράνης σαν σεντερ μπακ και μπήκε ο Νίνης στον άξονα. Αυτή η κίνηση έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα και κατόρθωσε να πιέσει πιο ορθολογικά. Το έχω γράψει αρκετές φορές ειδικά σε σχόλια στο μπλογκ: ο Κατσουρ, αμα δεν μπορεί ή αμα δεν θέλει να τρέξει ας παίξει σεντερ μπακ, ούτε καλύτερο έχουμε, ούτε του λείπει κάποια προσόν για αυτήν την θέση!

Τέσσερις αγωνιστικές μείνανε, για αυτό και πλέον δεν με απασχολεί αν ρολάρει το τόπι στο χορτάρι. Πλέον ας παίρνουμε τους βαθμούς ώστε να μετράμε αντίστροφα προς τον τίτλο. Θα μου πει κάποιος πως αυτό το λέμε από την αρχή της χρονιάς. Όμως δεν είναι έτσι, διότι άμα δεν παίζεις ποτε μπάλα κάπου θα κάνεις γκέλες, άρα θα πρέπει να παίζεις μπαλίτσα στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος.


Για το ντέρμπι της Σαλόνικας να πω πως ο Άρης ήταν σε όλη την διάρκεια ανώτερος. Όμως δεν παραβλέπω την βοήθεια του Σπάθα. Ο Σπάθας για μένα του έδωσε την σκληράδα που λείπει από την τόσο τεχνική ομάδα του Άρη αφήνοντας τον ατιμώρητο σε αρκετά μαρκαρίσματα. Εκεί για μένα φάνηκε η βοήθεια του διαιτητή και όχι πως αυτός έκρινε το ματς. Ο ΠΑΟΚ πολύ κατώτερος τον περιστάσεων, με διέψευσε στο ότι θα κυριαρχούσε στο κέντρο, και δεν κατόρθωσε να κάνει ΜΙΑ τελική προσπάθεια. Πέρα από κάτι μακρινά σουτ προς το τέλος τα οποία ο σπίκερ τα ονόμασε «βολίδες» σε ένα ρεσιταλ υπερβολής.


Να παραθέσω και κάτι από μια συζητήση μου για το παιχνίδι της Κυριακής. Συζητώντας με έναν ξαδερφό μου, μου εξέφρασε την άποψη πως άμα δεν νικήσουμε τον Ολυμπιακό δεν θα χαρεί το πρωτάθλημα. Όμως του είπα πως το πρωτάθλημα είναι Μαραθώνιος και όχι αγώνας δρόμου» ώστε να συνειδητοποιήσει το πόσο δύσκολο είναι η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Εκείνος όμως μου απάντησε κάτι το οποίο σκέφτονται κατά την γνώμη μου πολλοί Παναθηναϊκοί. «Ο μαραθώνιος όμως αποτελείται από μικρούς αγώνες δρόμου, αν δεν κερδίσουμε τον συγκεκριμένο τότε χάνει την αξία του μέσα μας αυτός».

Συγχαρητήρια στις κοριτσάρες μας που κατέκτησαν το κύπελλο του βόλλευ για 5η συνεχόμενη φορά μαζί με 400 τρελούς στις κερκίδες. 504 τίτλοι πλεον…

ΕΜΕΤΙΚΟ και τρισάθλιο το διαφημιστικό έξω από τον ναό μας. Κύριοι δεν φτιάχνετε που δεν φτιάχνετε γήπεδο και έχει καταντήσει ο ΠΑΟ πρόσφυγας, τώρα θα βεβηλώνεται και ο ναός μας?. Ένα διαφημιστικό για κάτι εγκαίνια ενός καταστήματος έχει σκεπάσει φωτογραφίες από θρύλους του ιστορικότερου ποδοσφαιρικού σωματείου της Ελλάδος!. Πραγματικά αίσχος, ελπίζω οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν.

5 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Αγαπητέ Μάγε για να χάσεις το πρωτάθλημα πρέπει να αυτοκτονήσεις. Το προσπάθησες μια φορά και δεν σου βγήκε. Νομίζω ότι δεν θα το ξαναεπιχειρίσεις.

BALADEUR είπε...

Λίγα με τον παιχταρά τον Κατσούρ! Αν έχεις τον καλύτερο έλληνα ποδοσφαιριστή και δεν μπορείς να τον αξιοποιήσεις φταις εσύ, όχι ο παίκτης!

Όσο για το διαφημιστικό, εδώ "κατεβάσατε" τις ευρωκούπες του μπάσκετ για να μπούνε οι χορηγοί (βλ. εκδήλωση για το 100 χρόνια) η ταμπέλα σε πείραξε;

Την κούπα δεν την χάνεις ούτε με αυτοκτονία, αλλά θά 'ναι πιο γλυκιά αν νικήσεις τον αιώνιο...

Μάγος είπε...

Ελπίζω να κάνεις χιούμορ για τον Κατσουράνη.

Εκεί όμως υπήρχε μια αντίδραση, ζητήθηκαν ευθύνες. Για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει μιλήσει ΚΑΝΕΙΣ.

σίγουρα θα είναι πιο γλυκιά αμα νικήσω τον αιώνιο, όμως την φετινή ας την πάρουμε και ας είναι όπως να νάναι. Αυτο που λέμε για πόσο σημαντικό είναι το φετινό πρωτάθλημα το είπε χθες ο Βγενό με τις δηλώσεις του. Αλλα ο αντίλογος είναι πως αν δεν κερδίσεις τον γαύρο όπως είναι τώρα ΠΟΤΕ θα τον κερδίσεις?

KANTHAR0S είπε...

Λευτεριά στον Κατσουράνη!

BALADEUR είπε...

Προφανώς ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ για Κατσούρ!!!