Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Για το καλό του…





Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί σε ένα σταυροδρόμι επιλογών στο οποίο πρέπει να θυσιάσουμε κάποια μονοπάτια ώστε να ακολουθήσουμε αυτό που θεωρούμε «καταλληλότερο»?. Αρκετές πιστεύω. Σε ένα τέτοιο βρισκόταν και ο Παναθηναϊκός.

Ελλάδα ή Ευρώπη?. 3 στόχοι είναι πολλοί για μια ελληνική ομάδα. Οι οπαδοί λέγαμε Ελλάδα, υποστηρίξαμε το βάφτισμα που είχαμε δώσει στο πρωτάθλημα ονομάζοντας το «αυτοσκοπό». Όμως όλοι μέσα μας καλοβλέπαμε μια πρόκριση στους «8». Έτσι είναι, η Ευρώπη γέννησε και κράτησε τους οπαδούς μας. Πάντα στις μνήμες των Παναθηναϊκών είναι χαραγμένες οι Ευρωπαϊκές βραδιές. Η κούρσα του Δώνη στο amsterdam, το γκολ του olisadebe στην Πόρτο, το πέναλτι που δεν δόθηκε στον μανωλάκη στο camp nou. Έτσι γίνετε κατανοητό γιατί για τους περισσότερους η αδιαφορία για την Ευρώπη ήταν μόνο στα λόγια.


Όμως ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη να αποφασίσει μια ανώτερη δύναμη το μονοπάτι για εκείνον. Η γαστρεντερίτιδα στον Αλέξη που μας ανάγκασε να παίξουμε ΧΩΡΙΣ τερματοφύλακα. Η έμπνευση του Νιόπλια να παίξει ο Δάρλας αντί του καταπονημένου Σπυρόπουλου (δεν ξεκουράστηκε όταν δεν έπαιξε με τον πανιώνιο?) μας στέρησαν κάθε ελπίδα για πρόκριση. Έτσι ήρθαν τα δυο παστέλια νωρίς, τα οποία ξενέρωσαν-εκνεύρισαν τον κόσμο και την ομάδα. Δεν υπάρχει πιο ενδεικτική πρόταση για την κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα από την εξής: Ο Σίλβα έκανε αβίαστα λάθη και του Σισσέ για πρώτη φορά του γύρισε η τσαντίλα σε απογοήτευση και όχι σε πείσμα!.

Δεν θα πω κάτι για την εμφάνιση άλλωστε ειπώθηκαν όλα, και όπως είπα μου αρκεί η παραπάνω πρόταση σε συνδυασμό με άλλες δυο-τρείς. Όπως το ότι έπαιξε ο Ρούκα σχεδόν σε όλο το ματς που το τελευταίο τρίμηνο είχε παίξει ένα 15λεπτο με την λειβαδειά. Όπως το ότι ο Δάρλας ζήταγε να βγει έξω 5 λεπτά ή να γίνει κάποια εσωτερική αλλαγή αλλά ελέω συμπλήρωσης και των τριών αλλαγών έμενε μέσα.

Θα πω μόνο πως αυτή η τριάρα ήρθε για το καλό μας. Αφενός μας έδειξε το σωστό μονοπάτι αλλά ακόμα πιο σημαντικό μας συμμόρφωσε ενόψει ντέρμπι. Και εξηγούμαι: θα παίξει πολύ διαφορετικά ο γαύρος από την Στανταρ στο ΟΑΚΑ?. Όχι!. Στο ίδιο έργο θεατές ίσως θα ήμασταν. Το κέντρο θα πάρουμε, θα βγούμε στην επίθεση από το 1ο λεπτό, και ο Ολυμπιακός στο πλατύ ΟΑΚΑ θα κυνηγήσει την αντεπίθεση με τον Λούα. Αυτή η ήττα πρέπει να αποτελέσει μπούσουλα για ενόψει Ολυμπιακού. Μελετήστε το παιχνίδι , αναλύστε το, μη επαναληφτούν τα λάθη!


Την Κυριακή παίζουμε ένα παιχνίδι ίδιο με αυτό του Αλκαζαρ. Μια δύσκολη έδρα, αλλά με την χειρότερη ομάδα την δεδομένη χρονική στιγμή στην Σουπερ λίγκα. Ακόμα και ο Πας τους έκανε γιο-γιο στα Ιωάννινα, και έπρεπε το παιχνίδι να είχε λήξει 4-0. Ρίξτε τους 3, και μετά να καθίσουμε αναπαυτικά να δούμε τον πόλεμο της Σαλονίκης!.


Από το ραβδί του Μάγου

Γιατί κανένας δεν μιλάει για το στοπερ που δεν ήρθε ποτέ τον Γενάρη?, δεν πιστεύει κανείς πως θα ήταν πολύ καλύτερη η κατάσταση η χθεσινή?.

12 σχόλια:

4minister είπε...

Διαβάζουμε όλοι όλους και τελικά γράφουμε τα ίδια πράγματα, με δικά του λόγια ο καθένας! χαχα! Μάλλον πρέπει να ενποιήσουμε τα blogs, να κάνουμε ένα ... πολυμετοχικό. χοχο

Για τον κεντρικό αμυντικό δεν γράφει κανείς γιατί είμαστε σε κατάσταση Σισσέ, πέρασε ο θυμός και ήρθε η απογοήτευση. Βλέπουμε και τις "μαχαιριές" των πολυμετοχικών μέσω Βοτανικού και μας πάει σε εσωστρέφεια.

Αν δεν μειωθεί το ποσοστό της Σωφεράτζας κάτω απ' το 49%, χαΐρι δεν βλέπουμε. Βάζω στοίχημα πως αυτός ήταν ο αντιρρησίας για στόπερ, μη χαλάσει τα λεφτουδάκια του, ο χλέμπουρας!

Μάγος είπε...

Πολυμετοχικό μπλογκ,χαχα. Αυτό περιλαμβάνει και μπιχτές εσωστρέφειας. Δηλαδή θα ρωτάνε γιατι δεν έχει υπάρξει ανάρτηση εδω και 3 μέρες?, και θα βγαίνω εγω και θα λέω: "είχαμε κάποια προβλήματα τα όποια έχουν να κάνουν με το υπουργείο (φωτογραφίζοντας εσένα ως υπεύθηνο)" χαχα.
Κοίτα το ότι διαβάζομαστε ορισμένοι μεταξύ μας σίγουρα έχει να κάνει και με ορισμένη ταύτιση απόψεων και με παρόμοιο τρόπο σκέψης για την Πανάθα.

Αντιλαμβάνεσαι όμως πως δεν γίνετε να γκρινιάζει κάποιος για την ευρωπαική "αποτυχία" όταν δεν αναφέρει την μη απόκτηση του σεντερ μπακ που αυτομάτως σήμενε παραίτηση απο τις Ευρωπαικές υποχρεώσεις.
Όσο για τις μαχαιριές ήθελα να γράψω ένα κείμενο προσκυνώντας τον βγενό. Αυτό που έκανε ΔΕΝ υπάρχει. Στο μόνο πράγμα που μπορούσε να χτυπήσει τον Τζιγγερ ήταν το γηπεδικό και το έκανε. Και όχι απλα το έκανε το έπραξε με τέτοιο τρόπο ώστε πλεον ότι καλό και να γίνει με το γηπεδικό να χρεωθεί στον ίδιο (βγενο).

Τον Παύλο τον αποκλειείς?, θυμήσου οτι τότε με τον στοπερ ήταν λιγο μετά την απόκτηση Νιόπλια που τζιγγερ-παύλος δεν είχαν ενημερωθεί για τίποτα και τα είχαν με τον Πατέρα και τον βγενό. Πάντως ανέκαθεν τον Γενάρη πίστευα πως για να αποκτηθεί στοπερ έπρεπε να τον κάνει ο Πατέρας στην ΠΑΕ. Αλλά δνε το έκανε ο φαδερ...

Ανώνυμος είπε...

Mage. exeis apoluto dikio gia to stopper! Den milaei kaneis kai o Pana8hnaikos xreiazetai opwsdhpote ena sugxrono, kaulato stopper. Kalos o Sarriegi, anevasmenos o Kante, alla exoun xilia duo meionekthmata. Den 3eroun na paizoun to offside, einai argoi, den 3eroun na anevazoun th mpala kai to pio shmantiko, den einai hgetes. Oson afora to prwta8lhma, mhn agxwneste ka8olou magkes. To exoume hdh parei. O gayros exei teleiwsei kai o Paok den exei kardia oxi prwta8lhth, oute trita8lhth!!! Ayto apodeixthke kai perysi sta play-offs. Mexri kai h katestramenh Aek ton nikhse sthn Toumpa...Pws na to kanoume re pousth, afou den exei paiktes me proswpikothta!!! Tespa, 3exname to Europa League, pame gia prwta8lhma! Den 8a pame apo to 0 kateu8eian sto 10, prepei na perasoume apo ta endiamesa stadia! 2 goal ston astera gia na strwsoun ki auta ta gatakia kai fiesta me ton gayrako mes sto OAKA! Uptown girl - Prasini Kolona

KANTHAR0S είπε...

Καμιά ελληνική ομάδα δεν έχει δικαίωμα να σνομπάρει ευρωπαικά παιχνίδια. Πόσο μάλλον όταν αυτή η ομάδα λέγεται Παναθηναϊκός και παίζει νοκ άουτ. Λάθος προσέγγιση από τον Νιόμπλια. Έβαλε λάθος παίχτες σε λάθος θέσεις, δεν άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 στο δεύτερο ημίχρονο όπως έπρεπε και το κυριότερο δεν πρόσεξε τον κώλο του. Τρία γκολ έφαγε από τρεις αντεπιθέσεις. Υποτίμησε το πόσο ύπουλο είναι να γίνεται το πρώτο παιχνίδι στην έδρα σου και το πλήρωσε. Όσο για τον Γκαλίνοβιτς δεν ήταν καθόλου καλός, αλλά αν στεκόμαστε μόνο σε αυτόν κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Πολλές καλησπέρες!

Μάγος είπε...

καλώστον,αδερφέ δεν έχει παίκτες με προσωπικότητα αλλα έχει μια πολύ δεμένη ομάδα την οποία έχει καταφέρει ο Σάντος να την κάνει να μην ενθουσιάζεται ΠΟΤΕ και να βλέπει το κάθε ματς ξεχωριστά. Το αν όντως μπορεί να πάει για πρωτάθλημα θα το μάθουμε την Κυριακή μετα το Χαριλάου. Αν περάσει με νίκη απο κει τότε το πρωτάθλημα παίζετε 50-50. Αν και όπως πολυ σωστά είχε πει ο 4ιμιστερ, o ΠΑΟΚ τώρα έχιε το πρόγραμμα των 5 αγωνιστικών που είχαμε εμείς και πήραμε 4 βαθμούς.Εξω άρης μέσα αεκ έξω λάρισα μέσα Καβάλα.

Ανώνυμος είπε...

Den eipa pws prepei na to upotimhsoume, alla vasei tou oti xasame, prepei na epikentrw8oume sto prwta8lhma... Uptown Girl - Prasini Kolona

Μάγος είπε...

σωστός ο κανθαρος, για αυτο και δεν κάθησα να σταυρώσω τον Μάριο. Ανέκαθεν ήταν ένας τερματοφύλακας χαμηλής ικανότητας που όταν μάζευε κόσμο το γήπεδο έβλεπε το γήπεδο σαν γκόμενα την οποία πάει να να χάσει την παρθενιά του. Μιλάμε για απίστευτο άγχος...

Μάγος είπε...

Στο πρωτάθλημα επικεντρωνόμασταν απο την άρχη. Για αυτο και το βαφτίσαμε αυτοσκοπό. Αλλα όπως είπαμε δεν είναι εύκολο να βγεί απο το μυαλό ενος Παναθηναικού η Ευρώπη. Αύριο μετα το Άρης-ΠΑΟΚ θα απαντηθεί το ερώτημα αν το παιχνίδι με τον γαύρο θα είναι γιορτή ή πόλεμος.

Ανώνυμος είπε...

Paidia, egw pisteuw pws o Galinovic einai kalos termatofulakas gia to epipedo ths omadas mas. Den 3erw an to exete akousei, alla nomizw pws o gios tou exei kapoia sovarh as8eneia, kai gi'auto einai teleiws xalia psuxologika! Mporei na mhn einai dikaiologia ayto, alla skefteite na eixe provlhma o gios sas pws 8a niw8ate! Egw proswpika tou dinw sugxwroxarti... Uptown Girl - Prasini Kolona

Μάγος είπε...

Δεν ηταν ποτε καλός τερματοφύλακας. Για τον λόγο ότι ΠΟΤΕ δεν ήταν σταθερός. Πλεον που το επίπεδο ανέβηκε το καλοκαίρι έπεσε ακόμα πιο πολύ η αξία του σε συνάρτηση με την ποιότητα της ομάδος. Ναι το γνωρίζω πως έχει σοβάρο πρόβλημα ο γιος του καιρό τώρα. Αλλα αυτες οι εμφανίσεις του δεν οφείλονται σε αυτο αρα δεν μπορεί να υπάρξει αυτη η δικαιολόγια. Και το τεκμηριώνω αυτό μέσω των παιχνιδιών με τη Γαλατά και την Ατλέτικο. Εφόσον είναι τόσο χάλια ψυχολογικά έπρπε να ζητήσει στον Νιόπλια να μην αγωνιστεί, αλλα να μου πείς αυτο δεν το έκανε ακόμα ο Μουν μετά τον σκωτομό εκεινης της γυναίκας. Σίγουρα δεν τα βάζω όμως με τον Μάριο, τόσο ξέρει τοσο παίζει απλα τελείωσε η καριέρα του στον ΠΑΟ μια ώρα νωρίτερα!

Α και κάτι ακόμα: όλοι αυτοι οι τερματοφύλακες που θέλαμε τον Γενάρη για 2ους (Ιτανζ και τον άλλον τον πωλονό) που είναι?, πάλι κανείς δεν μιλάει...

4minister είπε...

Το μεγάλο ζήτημα του ΠΑΟΚ είναι πως πρέπει να περάσει το ... Τετράγωνο των Βερμούδων.
http://4minister.wordpress.com/2010/03/08/το-κατσαρόλι-συνεχίζεται

Όσο για τις ενδεχόμονες ρουφιανιές περί υπουργείων, τα υπουργεία μου μέσα (χαχα!), φαντάσου Μάγε την απάντηση:
-Υπήρξε ένα εσωτερικό θεματάκι αλκοολισμού ...

χοχοχο!

Υ.Γ.: Δεν μου σχολίασες τα μπανεράκια στη δεξιά στήλη του "υπουργείου"

Ανώνυμος είπε...

Mage, gt den to shkwneis spiti??? pare me opote mporei gia na kanonisoume na vgoume. Uptown Girl - Prasini Kolona