Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ο τίτλος περνάει από Χαριλάου.




Νίκη ο Παοκ, Νίκη και εμείς, ήττα ο γαυρέν. Αυτός είναι ο απολογισμός της 25η αγωνιστικής. Πάμε λοιπόν στα συμπεράσματα.

Ο Ολυμπιακός όπως αναμενότανε, εκτός μάχης του πρωταθλήματος. Είναι σχεδόν απίθανο να ξεπεράσει ακόμα και τον Παοκ όταν και ο δικεφαλουά είναι φανερά καλύτερος του.

Αυτό που δεν αναμενότανε ήταν το πέναλτι που σφύριξε ο Δαλούκας. Ποτέ άλλοτε σε τόσο κομβικό σημείο του πρωταθλήματος δεν θα σφυριζόταν πέναλτι κατά του Γαύρου. Έχουμε πει πως φέτος ο Ολυμπιακός παίζεται 50-50 και φάνηκε για ακόμη μια φορά. Βέβαια θα μου πει κάποιος πως, « ε σιγά, 1 στα 4 πέναλτι σφυρίζουν στον μελλμπεργκ, στην τελική, σιγά».

Πάντως ελπίζω στον Ολυμπιακό να σκέφτονται από τώρα τι θα κάνουν στα play-off, διότι όταν στο μοναδικό παιχνίδι που πίεσαν μετά το 60’ ήταν το χθεσινό κόντρα στον πολύ κακό Ηρακλή τότε θα υπάρξει χοντρό πρόβλημα. Και χοντρό πρόβλημα θα υπάρξει γιατί όπως είχα γράψει και μετά την Μπορντο, ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες αλλά καμένη ομάδα. Και μια καμένη ομάδα δεν βγάζει ένα ολόκληρο επιπρόσθετο τουρνουά( play-off).

Πάμε και στην Μπαοκάρα. Καθάρισε απλά και γρήγορα τον Πάνθραξ και συνέχισε να θεωρείται διεκδικητής του τίτλου περιμένοντας γκέλες των άλλων 2 την Κυριακή.

Η μια έγινε, η άλλη δεν του έκατσε. Όταν συζητούσα για τον Παοκ αν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα ξεκαθάριζα εδώ και καιρό πως το θεωρώ πιο πιθανό από το να το σηκώσει ο γαύρος.

Όμως θεωρούσα πως αν ο Παοκ πιστέψει πως όντως πάει για πρωτάθλημα και ενθουσιαστεί θα αρχίσουν οι γκέλες.

Εδώ όμως φαίνεται η αξία του προπονητή. Τον Σάντος δεν τον είπε κανείς Φέργκιουσον, όμως με ένα Μπατζετ 4 εκ.ευρώ(και βοήθεια από Βρύζα) έχει φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο το οποίο τον σέβεται και ο ίδιος δεν αφήνει τους παίκτες του να πάρουν αέρα. Κατ’έμε εκεί βασίζεται η φετινή επιτυχία του Παοκ, στον Σάντος, αφενός με το τσουκου τσούκου μπολ του και αφετέρου με το να καλμάρει την ομάδα έφτασε ως εδώ δεύτερος.

Εμείς τώρα, είχαμε δυο δεκάλεπτα φωτιά, ένα που μπήκαν τα γκολ και ένα από το 20΄ έως το 30΄ που δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Γενικά παίξαμε κατά διαστήματα μπαλίτσα όμως σαν γενική εικόνα τίποτα σπουδαίο. Όμως είναι αρκετά ικανοποιητικό το δείγμα αν σκεφτούμε τα συνεχόμενα ματς που έχουμε, Europa, πρωτάθλημα, Εθνική.

Φάνηκε για ακόμη μια φορά πως ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Νίνη στον άξονα γίνετε άνοστος και αρκετά προβλέψιμος. Επίσης ο Καραγκούνης φαίνετε πως είναι σκασμένος αλλά δεν δέχεται να το παραδεχτεί, και πως με τον βαριοκώλη Κατσουράνη το κέντρο γίνετε αργό και βαρύ. Ο Μαρίνος έδειξε πως μπορεί η ομάδα όταν παίζει αυτός να έχει ένα ακόμα επιθετικό παίκτη, διότι είναι μπακ που ξέρει μπαλίτσα διότι έπαιζε χαφ κυρίως, στον Ατρόμητο. Ακόμα φάνηκε πως έχει βελτιωθεί αρκετά αμυντικά, όμως γκαντέμης ακόμα μια φόρα, μετά από καλή εμφάνιση τραυματίστηκε, ελπίζω να αναρρώσει σύντομα.


Με χαροποίησε η επανεμφάνιση του Ρούκα, όχι διότι έπαιξε μια μπαλάρα, άλλωστε το σκορ ήταν 3-0 όταν μπήκε, αλλά διότι φάνηκε πως η αγωγή που του κάνουν ώστε να δυναμώσει έπιασε τόπο. Αν συνεχίσει ο μικρός την δουλεία θα έχουμε μια πολύ καλή αλλαγή για την θέση του Νίνη, που θα μπορεί να δίνει φρεσκάδα στην ομάδα.

Τέλος να πω πως όλα τα λεφτά για το πρωτάθλημα θα είναι την Κυριακή στο Βικελίδης που αν γκελάρει ο Παοκ και περάσουμε από Τρίπολη τότε το πρωτάθλημα θα έχει κριθεί. Το παιχνίδι θα είναι πόλεμος, διότι οι Αρειανοί ξέρουν πως σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος από Παοκ σημαίνει αυτόματη εξαφάνιση τους για 10 χρόνια από τον χάρτη.

16 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Αγαπητέ Μάγε από την Κυριακή θα έχετε ξεμπερδέψει κι από τον ΠΑΟΚ. Έχω ετοιμάσει ήδη τα βουντου μου για να καταραστώ το καφέ μπουφανάκι του Σάντος. Όλα είναι υπό έλεγχο!

Επέτρεψε μου όμως να διαφωνήσω στην τελευταία φράση του ωραίου άρθρου σου. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει πρωτάθλημα μακροχρόνια θα αποβεί εις όφελος του Άρη, Μέσα από τον ανταγωνισμό θα δυναμώσει κι ο Άρης. Εμμένω όμως στην άποψη μου ότι πρωτάθλημα δεν θα πάρει. Θα το δούμε.

BALADEUR είπε...

Θα γούσταρα πολύ να δω Σάντος πρωταθλητή αλλά δεν θα γίνει...

Συμφωνώ με KANTHARO, θ' ανέβουν οι απαιτήσεις (και) για τον ΑΡΗ...

Πάντως διπλό στο Βικελίδης δεν βλέπω...

Μάγος είπε...

Καταρχάς καλησπέρα και στους 2 σας!.
Καθήστε ρε παιδιά, οκ θα ανέβουν και οι απαιτήσεις για τον Άρη, όμως αν καταφέρει ο ΠΑΟΚ και σπάσει το "καταστημένο" της Αθήνας όλα τα θεσσαλονικάκια δεν θα γίνουν Παοκτσάκια?...

KANTHAR0S είπε...

Θα γίνουν ναι. Είναι φυσικό επακόλουθο. Δεν λέει κανεις όχι.

BALADEUR είπε...

Όχι ρε παιδιά! Δεν θα γίνουν! Γίνανε όλα τα ... Αθηναιάκια Ολυμπιακοί;;; (Και μιλάμε για 12 πρωταθλήματα, όχι ένα!!!)

Μάγος είπε...

Ναι γίναν. Ο Ολυμπιακός απο ομάδα του Πειραία έγινε ομάδα της Ελλάδος. Φτάσαμε στο σημείο στην Νέα Σμύρνη δηλαδή κέντρο Αθήνας στην τάξη ενός ανιψιού μου (1η δημοτικού) να είναι τα 17/18 πιτσιρίκια γαυράκια. Στην αγία παρασκευή που μένω που θεωρείται βόρεια προάστεια και ανέκαθεν ήταν καθαρά Παναθηναική περιοχή βλέπω αρκετά παιδιά με κασκολ του Ολυμπιακού μετα πο νίκες. Έτσι είναι. Τα 1 πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ δεν θα είναι απλα ένα πρωτάθλημα,όπως ήταν όλα του Ολυμπιακού. Μιλάμε για την επανάσταση του Βορρά, δεν πιστεύω πως απλά θα γίνει πάταγος απο ΠΑΟΚτσάκια πάνω, πιστεύω πως ένα καρο κόσμος θα ξαναπιστέψει στο ποδόσφαιρο απο σαλόνικα μεριά. Και θα πιστέψει στον ΠΑΟΚ. Και επιπλέον ο ΠΑΟΚ θα γυρίσει σελίδα με 20 χαρτιά απο το τσου λου στην τσέπη του...

KANTHAR0S είπε...

Κοίτα θα υπάρχει μια τάση να γίνουν ΠΑΟΚτσάκια, αλλά σκέψου να κατακτήσει ο Άρης το κύπελλο. Βέβαια, παίζουμε με τα αν αυτή τη στιγμή και κάνουμε υποθέσεις.

the passenger είπε...

το πιο ωραίο σενάριο το άκουσα από γαύρο: θα κάτσει λέει ο Άρης να χάσει για να πάει το πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη.
οι άνθρωποι νομίζουν πως όλοι σκέφτονται σαν αυτούς.
και άσε το έμφυτο μίσος που έχουν μεταξύ τους.
ας μου βγει ένας Αρειανός (μα ένας) να μου πει πως έχουν ξεχάσει το παοκ-Καλαμαριά 1-2.

4minister είπε...

Στις 20 του Γενάρη όλοι έλεγαν για το δύσκολο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού που ακολουθούσε. Είχε τότε να αντιμετωπίσει στη σειρά: Άρη εκτός, ΑΕΚ εντός, Λάρισα εκτός, Καβάλα εντός. Δικαιολογώντας τις ανησυχίες, αποκόμισε 5 βαθμούς σε αυτά τα 4 παιχνίδια.

Ο άλλος διεκδικητής ΠΑΟΚ (για την ομάδα του Λιμανιού εκτός απροόπτου πέταξε το πουλί) μαντέψτε ποιο πρόγραμμα έχει μπροστά του. Άρη εκτός, ΑΕΚ εντός, Λάρισα εκτός, Καβάλα εντός. Και τελευταίο ματσάκι Εργοτέλη εντός.

Τι λέτε τώρα;

KANTHAR0S είπε...

Δεν είναι μόνο θέμα ΠΑΟΚ - Καλαμαριάς. Χρειάζομαι την νίκη γιατί είναι τρελό ντέρμπι, χρειάζομαι την νίκη για να βγω play off, χρειάζομαι την νικη για να βγει ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής, έτσι ώστε αν συναντηθούμε τελικό να βγω Ευρώπη ακόμα κι ως φιναλιστ.

Μάγος είπε...

4iminister: υπουργέ ωραία σκέψη αυτή δεν την είχα κάνει. Βέβαια στο πρόγραμμα αυτό του ΠΑΟΚ θα υπήρξουν πολλές μεταβλητές, δηλαδή πόσο θα χρειάζεται η ΑΕΚ το τρίποντο για τα play-off, πόσο θα χρειαζεται ο Πηλαδάκης το τρίποντο για να σωθεί. Η μόνη ομάδα που δεν αποτελεί μεταβλητή η σκοπιμότητα θεωρώ πως είναι η Καβάλα, η οποία είναι εκπληκτικό πως είναι η ομάδα του Μάκη αλλα δεν στήνει παιχνίδι για κανέναν λόγο, και θέλει να νικάει τους πάντες για να κάνει αίσθηση.

kanthare: σίγουρα την θέλτε την νίκη και για όλους αυτους τους λόγους, όμως ο βασικός λόγος είναι να μην πάρει ο συμπολίτης πρωτάθλημα, κακά τα ψέμματα. Πάντως αν ο γαυρός συνέχιζε να διεκδικεί πρωτάθλημα θα ήταν πολυ ενδιαφέρον η τελευταία αγωνιστική που πηγαίνετε στον Καραισκό. Που όπως φαίνετε θέλετε να πάρουμε εμεις το πρωτάθλημα για να βγείετε ευρώπη μέσω κυπέλλου.

Unknown είπε...

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι ο ΑΡΗΣ θα αγωνιστεί για την πάρτι του να μπεί στα play οff.Αυτή πρέπει να είναι η σωστή νοοτροπία του ΑΡΕΙΑΝΟΥ. To τι έχουν κάνει αυτοί με την Καλαμαριά, το ότι το στο μπαράζ Βόλου το 80 όπου διεκδικούσα το πρωταθλήμα με τον Ολυμπιακό σηκώσανε πανό με ευχές κατάκτησης στο με το μυαλό τους πιό μισητό σωματείο, το πανό μάλιστα έγραφε " ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ ΤΟΥ Ολυμπιακού ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ" η ιστορία δείχνει μόνο αδελφικές σχέσεις, είναι ένα άλλο θέμα. Την Κυριακή θα τους κερδίσουμε γιατί εμείς έχουμε τον δικό μας στόχο και προσωπικά δεν με νοιάζει αν αυτοί πάνε για πρωτάθλημα ή πάνε για υποβιβασμό. Την Κυριακή θα λιώσουν μέσα στο Βικελίδης γιατί ο ΑΡΗΣ χρειάζεται τους 3 βαθμούς για την συνέχεια.

Μάγε έχει βάση αυτό που λές ότι άμα πάρουν οι άλλοι το πρωτάθλημα θα έχω πρόβλημα οπαδικά, αλλά να θυμίσω ότι είμαι 40 χρόνια άτιτλος, η ομάδα του 80' στο μπάσκετ έχει μπεί στο χρονοτούλαμπο της Ιστορίας και όμως τα τελευταία χρόνια χάρη στο οπαδικό μου κίνημα κάνω οπαδούς μέσα απο τους οπαδούς μου. Συμφωνώ ότι πρέπει ο ΑΡΗΣ να πάρει έναν τίτλο φέτος γιατι θα του κάνει καλό και οπαδικά έκτός απο τους άλλους χίλιους δύο λόγους. Υπάρχει και ένα τρελό σενάριο φέτος μέσα σε μιά εβδομάδα να σηκώσω 2 κύπελλα, ενα σε μπάσκετ και ένα σε ποδόσφαιρο.Τρελό σενάριο αλλά υπαρκτό.

Όσο για το γεγονός ότι διεκδικούν το πρωτάθλημα, η ιστορία μας έχει διδάξει το εξής ότι τίτλο έχει πάρει αυτή η ομάδα υπάρχει βρωμιά και δυσωδία απο πίσω. Να θυμίσω το πρωτάθλημα του 76' που βγήκε ο Ασλανίδης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής εκείνης της ομάδας στο ΤV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ πρίν 1,5 μήνα και είπε ότι το πρωτάθλημα του 76' μας το δώσανε απο την Αθήνα (γαργάρα εδώ οι δημοσιογράφοι ΓΑΡΓΑΡΑ το κάνανε). Να θυμίσω το πρωτάθλημα του 85' με Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού τον Κουλούρη;;; ή Να θυμίσω τα Κύπελλα επι Γκαγκάτση εποχή;;; Είναι τυχαίο ότι απο τότε που ισχύουν τα play off η ομάδα αυτή τερματίζει ψηλά στην κανονική διάρκεια;;Να την δώ στα play off φέτος. Είναι τυχαίο που επέστρεψε ο Ζαγοράκης;; Καθόλου τυχαίο φίλε και ο Ζαγοράκης δεν έφυγε για προσωπικούς λόγους... Είναι πολλά τα λεφτά του CL και ενώ ο κρατικός κορβανάς είναι υπό το μηδέν δεν νομίζω να τους χαριστεί κανένα απο τα τεράστια χρέη που έχουνε, οπότε τα 15-18 εκατ. ευρώ θα είναι ανάσα ζωής για αυτούς. Είναι ένα σενάριο και αυτό.

Αυτά τα λίγα απο μένα.

4minister είπε...

Το έγραψα και στον coachp, όποια ομάδα κάνει πρωταθλητισμό και θεωρεί ότι θα υπάρξει έστω και ένας αντίπαλος που θα την αντιμετωπίσει χαλαρά, τον πίνει κρύο! Μετά τη λήξη της “τελετής” ψάχνει να δει γιατί έχασε το Κατσαρόλι.

Στο γήπεδο δεν παίζουν οι Αρειανοί, αλλά οι παίκτες της ομάδας. Και αυτοί θα παίξουν για την είσοδο στα play-off.

Μάγος είπε...

@animation:Φίλε ανιμ, σε αυτά που λες για τα πρωταθλήματα του ΠΑΟΚ δεν μπορώ να σου απαντήσω διότι δεν έχω ασχοληθεί με τις "μπινιές" των πάνω. Και όπως σου έχω πει εδω πέρα δεν θεωρούν κάτι παραπάνω τις ομάδες τις Θεσσαλονίκης απο τον Πανιώνιο πχ. Είναι η κλασσική αντιμετώπιση της αγοράς. Δηλαδή ασχολούμαστε με ότι πουλάει. Και εδώ η σαλόνικα δεν πουλάει.
Τώρα για το οπαδικό ζήτημα, σου είχα γράψει κάποτε πως και εδώ στην Αθήνα αλλα και στην σαλόνικα πιστεύω ισχυεί αυτό, πολλά πιτσιρίκια συμπαθούν πιο πολλοί τον Άρη λόγου μοντερνισμού. Δεν περνάει πλεον το ΠΑΟΚτσίδικο "Αθήνα καριόλα ο Παοκ πάνω απο όλα". Ενώ η κερκίδα αλλα μπομπονέρα έχει πολλούς αποδέκτες. Όμως ένα πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ μπροστά σε αυτά είναι τουλάχιστον κολοσιαίο.

Μάγος είπε...

Υπουργέ, οκ παίζουν παίκτες και όχι οπαδοί. Αλλα οι παίκτες είναι κομμάτι μιας ομάδος, δεν είναι Η ομάδα. Έτσι οι οπαδοί περνάνε στην ομάδα (παίκτες) το κλίμα ενός αγώνος. Μπορεί ο Άρης να αποτελεί ομάδα Βαβυλώνα απο άποψη πολυεθνικότητας παικτών, όμως όλοι αυτοί λόγω του δεσίματος ομάδας-οπαδών που έχει ο Άρης σίγουρα αντιλαμβαίνονται σε μεγάλο ποσοστό την σημαντικότητα του παιχνιδιού.

BALADEUR είπε...

Ρε συ, Animation, τί μου τον θύμησες τον Κουλούρη ως Γ.Γ.Α.; Για να μου ανέβει το αίμα στο κεφάλι;