Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ο τίγρης και τα γατάκια…






Περάσαμε και από τη Σμύρνη αλλά οι νίκες του ΠΑΟΚ και του Γαβρεν δεν μας δίνουν την δυνατότητα να ανασάνουμε.

Πριν αρχίσει το παιχνίδι είχα κάποια ερωτήματα που περίμενα να μου απαντηθούν στο συγκεκριμένο ματς. Το πρώτο ήταν αν το διπλό στη Ρώμη θα μας έδινε ώθηση και αυτοπεποίθηση για την συνέχεια του πρωταθλήματος ή θα «γέμιζε» τους παίκτες ψυχολογικά και θα είχαμε πρόβλημα προσαρμογής στο σύντομο χρονικό διάστημα από Ευρώπη σε Ελλαδισταν. Το δεύτερο ήταν το πόσο κουρασμένη ψυχολογικά-αγωνιστικά θα έβγαινε η ομάδα από το δεκαήμερο με τα δυο ματς με την Ιταλίδα και με τα εκτός Τούμπα-Σμύρνη. Το τρίτο και τελευταίο ήταν ποιος από τους Κατσουράνη-Σιμάο θα έπαιρνε την θέση που έμενε στον άξονα.

Στο πρώτο ερώτημα μου δόθηκε η επιθυμητή απάντηση. Η ομάδα φάνηκε πως απέκτησε πάλι αέρα, ψυχολογία και φαινομενική συσπείρωση. Πράγματα τα οποία αν πέσουμε από την κορυφή του πρωταθλήματος το λιγότερο που μπορώ να πω είναι πως θα κλονιστούν.

Στο δεύτερο ερώτημα που είχα η απάντηση φαίνεται, και τονίζω πως φαίνεται -γιατί αυτό θα το δούμε στην συνέχεια- να είναι και εδώ η επιθυμητή. Η ομάδα δεν έπαιξε μπαλίτσα, φάνηκε να μην έχει φρεσκάδα (λογικό αφού 3 μέρες πριν παίζαμε στη Ρώμη) αλλά το παιχνίδι το πήρε εύκολα. Με τον κλασσικό φετινό τρόπο τον οποίο τον χαρακτηρίζει ο τσαμπουκάς. ‘Έτσι μετά το 70’ είχαμε συντήρηση δυνάμεων και αλλαγές. Τώρα για το 3ο ερώτημα είναι γνωστή η απάντηση που μου δόθηκε αλλά θα τοποθετηθώ παρακάτω.

Πάμε λίγο και στα τακτικά του παιχνιδιού. Καταρχήν, ο Νίνης πρέπει πλέον να παίζει ΙΣΟΒΙΑ πίσω από τον Σισσέ. Αυτό που με ανησυχεί είναι όταν επιστρέψει ο Καραγκούνης που θα παίξει. Να βγει ο Σωτηράκης δεν νομίζω, να βγει πάλι ο Σίλβα και αυτό δύσκολο το βλέπω. Οπότε έρχεται το ερώτημα: θα βγει ο Κατσουράνης???.

Και αν βγει ο κατσουρ και πάρει την θέση του ο Κάρα, έρχεται το άλλο ερώτημα, ο Κάρα θα μπλέκεται πάλι στα πόδια του μικρού και θα του φέρεται λες και είναι ο ίδιος λοχίας και ο Νίνης φαντάρος?.

Για τον Σιμάο και τον Κατσουράνη που έγραψα που το είχα σαν ερώτημα θα απαντήσω και εδώ με ερώτημα. Πόσα περισσότερα κλεψίματα θα είχαμε με τον Μοζαμβικανό στον άξονα και πόσο θα μας έκανε καλύτερους επιθετικά αυτό?.


Πάνω σε αυτό το ερώτημα να αναφέρω πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες διαθέτουν έναν παίκτη σαν τον Σιμάο. (Τσέλσι- Μικελ, Ρεαλ-Ντιαρά, Αρσεναλ-Ντιαμπί κλπ.).

Τέλος για το παιχνίδι τακτικά να πω πως υπήρξε πρόβλημα στα άκρα όταν ανέβαιναν τα δυο μπακ του Πανιωνίου. Τώρα να πω πάλι για Κατσουράνη? Να πω για τον Δάρλα που αμφιβάλω αν θα ήταν βασικός στην γκολντεν τιμ?, και πραγματικά ο Λέτο αμυντικά ήταν πολύ καλός αμυντικά χθες. Αφήστε για να μην χαλάσω το κλίμα θα πω ότι φταίει μόνο η κούραση.

Με ενόχλησε πολύ ο κομπλεξισμός που έβγαλαν οι Πανιώνιοι χθες. Και ειδικά με τον Νίνη που τον έβριζαν από το 1ο λεπτό!. Η έννοια των οπαδών του Πανιώνιου βάση των συνθημάτων τους σχεδόν σε όλον τον αγώνα ήταν το πώς θα βρίσουμε τους βάζελους. Τα δυναμυτάκια έδειξαν γαύρικες νοοτροπίες. Και το αποκορύφωμα ήταν το σύνθημα που ακούστηκε από τους «πρόσφυγες» οπαδούς του Πανιωνίου για τον Νίνη το οποίο έλεγε « Δεν θα γίνεις Έλληνας Πότε, Αλβανέ Αλβανέ…»

Τα παραπάνω αφορούν κυρίως τους Πάνθηρες διότι θεωρώ τους περισσότερους φιλάθλους χθες στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης σωστούς σαν οπαδούς.

14 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Στο ένα από τα δύο υστερόγραφα στο σχόλιο της προηγούμενης ανάρτησης έπεσα μέσα.
Τα περισσότερα πανό και συνθήματα των Πανθήρων είναι εμετικά (βλ. εκείνο με την ΑΕΚ).
Αδυνατώ να το εξηγήσω...

Εύκολη νίκη με ανύπαρκτο πέναλτι και γκολάρα (το 2ο) Σισέ. Ο Κατσούρ δεν ήταν κακός (κάθε άλλο).
Πιθανότατα τον έχετε πάρει με στραβό μάτι λόγω των δηλώσεών του για το ποιος είναι το φαβορί και
τί ομάδα υποστηρίζει. Οι οπαδοί επηρεάζονται απ' αυτά...

Μάγος είπε...

Τα εμετικά πανό και συνθήματα για ΑΕΚ τα κατανοώ γιατι έχω μιλήσει με Πανιώνιο και ξέρω πόσο μισούνε την ΑΕΚ ακόμα και οι απλοί φίλαθλοι του. Την θεωρούν κάτι σαν νταβατζή τους, τους κλέβουν παίκτες, τους κλέβουν οπαδούς λόγω του ψέμματος πως η ΑΕΚ είναι προσφυγική ομαδα και πολλά άλλα. Όμως γιατι τόσο αντιΠαναθηναικίλα?...

Συμφωνώ για το ότι το πέναλτι δεν ήταν αλλα το παιχνίδι θα το παίρναμε πιστεύω, για τον Πανιώνιο δεν πρέπει να θεωρούνται άλλοθι οι ελλήψεις, είναι δυνατον να παρουσιάζει τέτοια εικόνα και να τα βάζουν μόνο με διαιτησία και απουσίες?...

Αυτήν την φορά δεν είπα πως ήταν κακός ο Κατσουράνης, έδωσα άλλη διάσταση μέσω του σύγχρονου ποδοσφαίρου τεκμηρίωσα γιατι πρέπει να παίζει ο Σιμάο. Και όχι δεν τον έχουμε πάρει με κακό μάτι για δηλώσεις και τέτοια σε διαβεβαιώ. Ίσα Ίσα που όταν τα δήλωνε αυτά σκόραρε τα απανωτά γκολ και είχε και μια σεβαστη εικόνα. Όμως αν κάτι που δεν αντέχουμε σαν οπαδοί της πολυμετοχικότητας είναι η αδιαφορία των παικτών που ΤΟΣΟ μας είχε στιγματίσει επι τζίγγερ...

BALADEUR είπε...

Το θέμα της προσφυγιάς είναι τεράστιο και πολυεπίπεδο σαν ένα πολυεδρικό πρίσμα.
Ο καθένας βλέπει το δικό του δίκαιο.
Δεν μπλέκω...
Στα του αγώνα συμφωνώ.

ΥΓ. Όταν είδα τον τίτλο (Ο τίγρης και τα γατάκια…) υπέθεσα ότι έγραψες κείμενο για τον μελισσάν!!! Μας παραπλάνησες...

Μάγος είπε...

Κάτσε ρε μπαλαντερ δεν μπλέκεις με τα προσφυγικά θέματα οκ, ούτε εγώ, αλλα για ΠΟΣΟ ψυχάκια με έχεις για να ασχοληθώ με Μελλισανίδη και ΑΕΚ???... εδώ και αν δεν θα βγεί ΠΟΤΕ άκρη.

Όπου τίγηρς Τζιμρπιλ και όπου γατάκια πάνθηρες...

BALADEUR είπε...

Τό 'πιασα εγκαίρως το υπονοούμενο.
Αλλά επειδή τίγρης είναι (ή μάλλον ήταν)
ένας ... that's why η αρχική έκπληξη!!!

KANTHAR0S είπε...

Για μένα ο Καραγκούνης δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. Όχι ο Κατσουράνης. Ο πρώτος που πρεπει να κάτσει πάγκο είναι ο Κάρα. Κανονικά και ο Κατσού θα έπρεπε, αλλά τέσπα. Νίνης πίσω από τον Σισέ και Σίλβα με Σιμάο τα χαφ.
Το πρωτάθλημα είναι στο χέρι σου.
Αρκετά αυτοκτόνησες. Πάρτο να τελειώνουμε, πήγαινε και τελικό να βγούμε κι εμείς Ευρώπη και να κάνουμε κηδείες στα play off!

Καλό βράδυ!

El Loco είπε...

Καλησπερα ΜΑΓΕ
πολη καλο το αρθρο σου!!!
η ομαδα επαιξε οσο χρειαζοταν, πηρε το τρποντο και παμε για τον επομενο τελικο.
βασικα πιστευω καραγκουνης και νινης δεν χωρανε στην ιδια ενδεκαδα. ο καρα ειναι χρησιμος οταν τα πραγματα δεν πανε καλα οποτε καλο ειναι να παιζει στο β΄.
Ο Κατσουρ στα δυο τελευταια παιχνιδια ηταν πολυ καλος αμυντικα αλλα πιστευω επιθετικα του ταιριαζει ο ρολος που του ειχε δωσει ο Τεν ΚΑΤΕ.
Το κακο ειναι οτι ο Νιομπλιας δεν εχει το θαρρος να αφησει στον παγκο τον Καρα και να βαλει τον Κατσουρ στοπερ.Ισως να μην ειμασταν στο +2 τωρα!!!

the passenger είπε...

κατά βάση συμφωνώ με την τοποθέτηση του Kantharos.
και για μένα τα χαφ θα έπρεπε να είναι Σίλβα, Σιμάο και Νίνης.
τέλος πάντων, ενδιαφέροντα πράγματα αναμένονται, ειδικά μετά την απρόσμενη προτροπή της πλευράς Τζίγγερ για ΑΜΚ μεγαλύτερη των 15 εκατ.
ποιος θα το περίμενε κάτι τέτοιο....

Μάγος είπε...

@loco: Έτσι φαίνεται, να μην χωράνε Νίνης Καρα μαζί, αλλα εδώ περιμένεις να σου δώσει λύσεις και ο προπονητής. Διοτι ρε διάολε θεωρείσε ο νουμερο ΄1 ανερχόμενος Έλληνας προπονητής δώσε σε ένα τέτοιο ζήτημα λύση.
Όσο για τον κατσουρ συμφνωνω πως είναι καλύτερα να παίζει σεντερ μπακ αφου δεν τρέχει αλλα το θέμα ήταν να είχαμε πάρει τον αμυντικό και να μην υπήρχε ούτε το μικρο +2 ουτε οι συζήτηση που κάνουμε τώρα εδώ...

@kanthare: Πολύ σίγουρους σας βλέπω εκει πάνω στην σαλόνικα πως θα περάσετε την αρμάδα του Μάκη... για συγκεντρωθείτε....

@passenger : Και εγώ συμφωνω με αυτην την τρια΄δα στον άξονα, άλλωστέ ακριβώς αυτο γράφω και στο κείμενο μου περι Σιμάο. Τωρα για τα διοικητικά έχουμε ψωμί ακόμα...

4minister είπε...

Ταξιδιώτη,

αν ξέρεις πόκα, αυτό το "ποντάρισμα" του Σωφέρ, θα το έλεγες μάλλον μπλόφα. Όχι η τελική που βάζεις τς ρέστα σου (έχουν πάρει παράταση ένα μήνα περίπου για το μετρητό, με την αποτίμηση της αξίας), αλλά ένα χτύπημα στο 2ο χαρτί που ανοίγει στο τραπέζι, για να δεις άν κάποιος άλλος έχει φύλλο.

BALADEUR είπε...

Sorry, αλλά ο νούμερο 1 ανερχόμενος έλληνας προπονητής είναι ο Δώνης όχι ο δικός σας!!! Να με συμπαθάτε...

4minister είπε...

Αντισόρρυ, αλλά δεν υπάρχει σύγκριση. Ο Δώνης είναι καλύτερος σαφώς, αλλά ο Νιόπλιας είναι μόλις 2,5 μήνες σε ομάδα. Άλλο οι Ελπίδες και άλλο κανονική ομάδα.

Οπότε οποιαδήποτε σύγκριση σήμερα είναι παράλογη. Εξάλλου δεν είναι δικός μας, δεν τον φέραμε απ' το σπίτι ασούμε ...

BALADEUR είπε...

Το ίδιο πράγμα λέμε με άλλα λόγια!!! Anyway...

Μάγος είπε...

Δεν υπάρχει δείγμα δουλειάς ρε συ για τον Νιόπλια σε ομάδα. Μονο στην εθνική απο εθνική ελπίδων μπορει να υπάρξει γνώμη. Ενω για τον Δώνη έχουμε μια γνώμη. Η οποία είναι μέτρια προς καλή.