Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Την πρώτη φορά λέγεσαι αφελής, την δεύτερη όμως μαλάκας…





Μιας και αγωνιστικά δεν έχουμε και οσονούπω αντί να εξασκώ τα χέρια μου στο γράψιμο θα τα εξασκώ στο σούβλινγκ, είπα να αφυπνίσω λίγο την κατάσταση.


Μετά από όλη αυτήν την απαξίωση του πρωταθλήματος από τους δημοσιοκάφρους τώρα άρχισαν να δημιουργούν νέο κλίμα. Άρχισαν πάλι να ανακατεύονται με τα διοικητικά, να βγάζουν φήμες, να «αποκαλύπτουν» διαλόγους, και ο καθένας να μεταποιεί τα πράγματα αναλόγως των συμφερόντων του…


Θυμίζω ότι κάτι αντίστοιχο γινόταν μετά την ισοπαλία μας με την Α.Ε.Κ ενώ ακολουθούσε δύσκολο πρόγραμμα. Ένας κυκεώνας δηλώσεων από τους μετόχους είχε ξεσπάσει τότε και ως αποτέλεσμα ήρθε μια νέα κατάσταση η οποία ήταν φυσικό επακόλουθο του κυκεώνα. Η αναπαραγωγή ενός κλίματος αναστάτωσης στην ομάδα ήταν ήδη γεγονός, του οποίου τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν, αφού την επόμενη Κυριακή ήρθε η σφαλιάρα από τους αργοναύτες.


Η αποστροφή του ενδιαφέροντος του κόσμου τότε από τα αγωνιστικά συνέβαλε και στο όλο κλίμα εκείνων των ημερών. Οπού παρόλο που ενδιάμεσα είχαμε περάσει με ένα τρίμπαλο από τον κάμπο, μετά το ματς με την Καβάλα ακόμα συζητάγαμε για τους μετόχους, και απορούσαμε πως διάολο φτάσαμε να κινδυνεύουμε να χάσουμε το πρωτάθλημα αφού όλες οι εφημερίδες μεσοβδόμαδα μας ονόμαζαν πρωταθλητές.

Και όλη η πρεμούρα του να μας βγάζαν πρωταθλητές αλλά και όλο το λάδι στην φωτιά όσων αφορά τις σχέσεις μετόχων καθόλου τυχαίο δεν είναι…


Πλέον όμως το πρωτάθλημα τελείωσε( οκ, όχι τυπικά), άρα ο στόχος του κειμένου δεν είναι να μην χαθεί η συγκέντρωση ενόψει του πρωταθλήματος.

Σε 20 μερούλες όμως παίζουμε τον τελικό κυπέλου. Και ακόμα και ο φορέας (θύρα 13) έχει πέσει στην λούμπα της σιγουριάς και δηλώνει περί νταμπλ στην ανακοίνωση του. Επειδή λοιπόν επειδή δεν μας περισσεύουν οι κούπες, αφήστε τους μετόχους προς το παρόν, αφήστε και τις πρόωρες στέψεις και να ασχοληθούμε με κάθε πράγμα στον καιρό του.


Θα κάνω ένα μίνι σχόλιο για όλη αυτήν την αναστάτωση για την «επικείμενη αποχώρηση» του Πατέρα. Τον έχετε για χαζό? Λέτε να μην διαρρέουν αυτές οι απείλες αποχώρησης εκούσια? Ξέρει πως ο κόσμος τρομακρείτε στην ιδέα φυγής του… και επειδή ξέρουμε όλοι πόσο λεζάντα τύπος είναι ( με την καλή την έννοια) λέτε να θέλει να φύγει τώρα που είναι βασιλιάς στις καρδιές των οπαδών?...

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Φιέστα με Ηρακλέα…?


Πάει και η 27ή αγωνιστική...


Ταμπακιέρα: δεν είδαμε «κουμπαριές» ή αν προτιμάτε «ομορφιές»…


Πολύ παράξενο το παραπάνω για το Ελλαδιστάν. Σε ένα πρωτάθλημα που κάθε χρόνο τις τελευταίες αγωνιστικές όλοι ψάχνουνε να δούνε ποιοι θα ανοίξουν τα πόδια σε ποιους η σημερινή αγωνιστική ήταν καθαρή. Τουλάχιστον έτσι φάνηκε…


Ο Άρης κέρδισε την Λειβαδειά η οποία καιγόταν και έχει και τον Κομπότη σαν πρόεδρο που είναι μεγάλη μούρη…


Ολυμπιακός και Ξάνθη έχοντας παρελθόν έπαιξαν το παιχνίδι και φέραν κουλουράκια…


Ο Ηρακλής που είχε βουίξει ο ντουνιάς για επερχόμενο στήσιμο με τα Γιάννενα και όλοι οι «ειδικοί» το παίζαν Χ κέρδισε 2-0…


Τώρα για την Καβάλα αν έχουν κάποιοι ένσταση, έχω ξαναγράψει πως παρόλο που είναι ομάδα του Μάκαρου δεν μας έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Πιστεύω λοιπόν πως η ήττα της ήταν φυσικό αποτέλεσμα ελέω του αποκλεισμού της στο κύπελλο. Φάνηκε άλλωστε και την προηγούμενη αγωνιστική με την ΑΕΛ πως όταν έχει το μυαλό της στο κύπελλο παραπαίει…


Πάμε και στα δικά μας. Θα έγραφα για επαγγελματική νίκη αλλά πραγματικά έχω σιχαθεί αυτήν την έκφραση. Σήμερα ο Νιόπλιας κέρδισε πολλούς πόντους στην εκτίμηση μου, και αυτό είναι που μου μείνει πιο πολύ.


Ξεκίνησε τον Νίνη αντί του Καραγκούνη, πολύ σημαντική κίνηση διότι τον έχω σταυρώσει πολλές φορές για αυτήν την εμμονή του με τον Κάρα ο οποίος στην θέση του σύγχρονου δεκαριού είναι οφθαλμοφανές πως τρώει το ψωμί του Νίνη…


Διάβασε καλά το παιχνίδι, γνωρίζοντας πως θα έχουμε πρόβλημα αμυντικό με την ανάπτυξη του Ατρομήτου. Όπως έχουμε με όλες τις ομάδες που βοηθάνε επιθετικά οι πλάγιοι μπακ τους (Πανιώνιο, Παοκ κλπ.).


Έτσι άφησε το πιτσούνι να κάνει παιχνίδι, αλλά φύλαξε τον κώλο του με τις συνεχόμενες επιστροφές Λέτο και Σάλπι που σήμερα λειτούργησαν περισσότερο ως χάφ παρά ως εξτρέμ. Αυτή η κίνηση έδωσε την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Εφόσον λοιπόν δεν μας κρέμασε η άμυνα φύγαμε με το τριποντέλι και είδαμε και λίγη μπαλίτσα στο τελευταίο δεκάλεπτο…



Μια παρατήρηση μου για το στυλ παιχνιδιού μας. Έχω γράψει αρκετές φορές πως ο Παναθηναϊκός είναι προβλέψιμος, ειδικά όταν δεν παίζει ο Νίνης επειδή δεν έχουμε παίκτη να πλησιάζει τα εξτρέμ και να κάνει παιχνίδι και με τον Σισσέ. Όμως αυτό που βλέπω είναι ένα ακόμα πρόβλημα στα χάφ.

Λείπει από τον ΠΑΟ ένα χαφ στον άξονα πίσω από τον Νίνη που θα πατάει περιοχή και θα δημιουργεί προϋποθέσεις για γκόλ.


Αυτό που έκανε ο Κατσουράνης στην αρχή της χρονιάς, αλλά πλέον ούτε για αστείο φαίνετε πως μπορεί. Αυτό που κάνουν στην Μπάρτσα ο Τσάβι και ο Ινιέστα, αυτό το οποίο που κάνουν στην Γιουνάντετ κυρίως ο Κάρικ αλλα και ο Φλέτσερ. Βάλτε στο μυαλό σας το σημερινό το τετ-α-τετ του Σίλβα, πως έκανε την μπούκα, έτσι δημιουργήθηκε χώρος για αυτόν από το γεγονός πως τα μαρκαρίσματα προσαρμόζονται στους επιθετικογενείς παίκτες.


Το χάφ που αναφέρω έρχεται να ταράξει τα σχέδια της αντίπαλης άμυνας. Ίσως λοιπόν να διώξει και την σκέψη από το μυαλό μου για το παιχνίδι του ΠΑΟ η οποία φυσικά είναι : προβλέψιμότητα…

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Αυτό το κύπελλο ίσως σημαίνει πρωτάθλημα…



Φυσικά το κείμενο αναφέρεται στο βόλλευ. Στο βόλλευ μας το οποίο μας χάρισε τον 505ο τίτλο. Θέλω να πω δυο λόγια για αυτό το τμήμα, την αναφορά στο τμήμα, μου την είχε ζητήσει παλαιότερα και ο the passenger.


Το συγκεκριμένο τμήμα το καλοκαίρι ήταν υπό διάλυση. Και όταν εννοώ υπό διάλυση δεν αναφέρομαι σε καταστάσεις τύπου Τζίγγερ που απλά μας είχε στην φάπα ο Ολυμπιακός. Λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα η ομάδα ακέφαλη-όπως και όλος ο ερασιτέχνης- μετά την αποχώρηση του Θανάση, και είναι έτοιμη να μην κατέβει στο πρωτάθλημα.

Ο προπονητής μας Λεώνης-τεράστιας εμβέλειας προπονητής- παραιτείτε. Αφότου αναλαμβάνει τον ερασιτέχνη ο Μιχάλης Κίτσιος, υπογράφουν όλες οι κλεισμένες μεταγραφές. Εκτός μίας, αυτή του Ρούνει(συνωνυμία απλή με τον γούειν). Συνάμα ακολουθούν και άλλα προβλήματα, με κύριο αυτό της έδρας. Ενώ κάναμε τόσο κόπο να μείνει η ομάδα στο Παγκράτι στο Μέτς σε πείσμα των γαύρων που έριχναν μολότοφοβ στους παίκτες μας, ξαφνικά παρατήσαμε όλη αυτήν την προσπάθεια σαν οπαδοί…αφήνοντας την ομάδα μόνη της και αναγκάζοντας την να γυρίσει στην «κρύα γλυφάδα». Έτσι μείναμε αρκετοί μαλάκες, που αγοράσαμε διαρκείας…

Αυτή η ομάδα με τα τόσα προβλήματα είχε και ένα ακόμα. Την ταμπέλα του ΛΟΥΖΕΡ. Ένα τμήμα το οποίο επί τρία χρόνια έχει την καλύτερη ομάδα και πηγαίνει στα πλει-οφφ με πλεονέκτημα έδρας καταφέρνει να το χάνει. Ένα τμήμα το οποίο επι εποχή Σταθοκοστόπουλου που ήταν υπερομάδα πήρε μόλις έναν τίτλο. Ένα τμήμα το οποίο πέρυσι με 18000 κόσμο στο πλευρό του έχασε το ούεφα του βόλλευ..


Αυτό το τμήμα λοιπόν σήμερα φαίνετε να αποτίναξε αυτό το κόμπλεξ. Κρατάω αυτό για την συνέχεια, διότι πάντα στην ομάδα βολλευ πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι… Συγχαρητήρια στα παιδιά και τον Καζάζη…και αναμένουμε για το πρωτάθλημα.


Πρωταθλητή σε ΟΛΑ τα σπόρ ΠΑΝΤΟΤΙΝΕ….


Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

απάντηση ενός φίλου στον Νικολακόπουλο...ΑΣΠΙΔΑ ΕΜΕΙΣ(πρωτάθλημα εσεις)

Το κείμενο γράφτηκε από φίλο με το ψευδόνυμο Andreas Gebeliskos απάντηση άρθρου του Νικολακόπουλο
στο gazzetta.gr


Κωστάκη, μετά το ντέρμπυ είσαι πολυγραφότατος, 2 άρθρα την ημέρα και στο Sport-fm και στη gazzeta.
H χολή είναι ατελείωτη προσπαθώντας να πικάρεις του Παναθηναικούς και να εξυψώσεις το αίσθημα των γαύρων.
Θα κάνω μερικές επισημάνσεις....
Το πρωτάθλημα θα το χαρούμε και με το παραπάνω, γιατί?

Εδώ χαρήκες εσύ πρωτάθλημα που έχασες 2 φορές απο εμάς.

Εδώ χαρήκες εσύ πρωτάθλημα που έχασες 3 αγωνιστικές πριν τη λήξη απο την ΑΕΚ που ήταν ο συνδιεκδικητης σου με 4-0, και τελικά το πήρες και στα χαρτιά με 3 βαθμούς που τους είχες χάσει στο γήπεδο.

Εδώ χαρήκες εσύ πρωτάθλημα που πήρες με ισοβαθμία κατεβάζοντας η αγαπημένη Ξάνθη (αλήθεια θα τη ρίξετε αυτή την αγωνιστική? μεγάλο δίλημμα) τα τσικό για να μην επηρεάσει το πρωτάθλημα, σε μια χρονιά που σου είχε πάρει Χ στη Ριζούπολη με γκολ του δικού σας Σφακιανάκη.Κάτι καλύτερο απο το 1-5 θα μπορούσε μάλλον να κένει εντός.

Εδώ χαρήκες εσύ πρωτάθλημα που πήρες με ισοβαθμία κατεβάζοντας ο Άρης τα τσικό για να μην επηρεάσει το πρωτάθλημα, σε μια χρονιά που σε είχε νικήσει 0-1 στον 1ο γύρο.Κάτι καλύτερο απο το 1-5 θα μπορούσε μάλλον να κένει εντός.

Εδώ χαρήκες εσύ πρωτάθλημα που πήρες με 11-12 νικητήρια πέναλτυ εκ των οποίων ζήτημα να ήταν τα 2.

Εδώ χαρήκες εσύ πρωτάθλημα που πήρες με 3 βαθμούς διαφορά επι Δανιήλ παίζοντας στα ντέρμπυ ο ΠΑΟ με 8 παίκτες. Εκεινή τη χρονιά να σου θυμήσω η φιέστα ήταν ΟΣΦΠ-Βέροια 0-2 (τότε βγήκε και το θρυλικό Φιέστα Χέστα).

Εδώ χαρήκες εσύ πρωτάθλημα που πήρες επι Κυράστα όπου και οι πέτρες έβλεπαν ποιός είναι ο καλύτερος ρίχνοντας 3-4 γκόλ παντού και εσύ κέρδιζες με πέναλτυ στη λήξη 5 αγωνιστικές στη σειρά. Να θυμίσω τα πανυγήρια σας για το 2-2 που πήρατε εντός έδρας που σας κρατούσε μπροστά στη βαθμολογία.

Εδώ χαρήκες εσύ πρωτάθλημα που πήρες με νίκη επι του Ηρακλή τελευταία αγωνιστική όπου δε δώθηκε πέναλτυ σε χέρι του Ανατολάκη και Μπακιρτζίογλου κόπηκε 2 φόρες τετατετ με ανύπαρκτα οφσάιντ.

Εδώ χαρήκες εσύ πρωτάθλημα που πήρες πέρσι με μόνο ψεύτικα πέναλτυ με μάτς ορόσημα διαιτησίας με Άρη-Ξάνθη-Πανιώνιο-Θρασύβουλό, την ίδια στιγμή που στον ΠΑΟ δε δόθηκαν 10 πέναλτυ τα 2 εξ αυτών στα μεταξύ μας ντέρμπυ + μια ψεύτικη αποβολή Σαριέγκι σε άλμα εις μήκος του Γκαλέτι, στα οποία έπαιξες και τσα 2 με 2 ζώνες άμυνας και καλά επειδή ήσουν μπροστά.

Όσο για το Δούρειο καλά θα ήταν να το ξανάβλεπες και εσύ και όλοι οι γαύροι γιατί, εκτός της μη αποβολής του Κυργιάκου, υπάρχουν 2 αποβολές του Καστίγιο σε χτύπημα στο Μπασινά και του Γεωργάτου, ένα πέναλτυ στον Κωνσταντίνου στον 39 απο τον Ανατολάκη που είναι και τελευταίος παίκτης + ένα γκόλ ισοφάρισης που ποτέ δεν πέρασε τη γραμμή στις καθυστερήσεις του Α ημιχρόνου.
Για όλα έχω βίντεο αν θελήσεις.....

Ένα απο τα παραπάνω να είχαμε κάνει σε μια χρονιά θα έγραφες για τα επόμενα 20 χρόνια.

Και περιμένεις ύστερα απο όλα αυτά να μη χαρούμε τον τίτλο επειδή κοιμήθηκε ο θεός και είχαμε 3 δοκάρια?????

Ακόμα και κόμπλεξ να έχουμε θα το ξεπεράσουμε απο του χρόνου και με ήπιο τρόπο και όχι όπως εσύ που για να σου θυμήσω ότι για να σταματήσει η παλατειακή σχέση που είχαμε πρίν απο το 96 για 12-13 χρόνια απο τη δική μας πλευρά, ξεπεράστηκε με συνεχόμενες νίκες 1)με πέναλτυ έξω απο την περιοχή και 1ο παίκτες 2)με 8 παίκτες 3)με ένα 2-0 που έγινε 2-4 με 2 γκόλ φάουλ και ένα οφσάιντ.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση.

Ακόμα ένα χαμένο φετινό μεγάλο ματς. Ακόμα ένα χαμένο ντέρμπι με το ΟΑΚΑ γεμάτο και τις συνθήκες, ευνοϊκές. Ακόμα ένα χαμένο παιχνίδι κόντρα στον γαύρο φέτος…


Πολλές πολλές συμπτώσεις. Το κοινό όλων αυτών των παιχνιδιών?: Η ΑΤΥΧΙΑ. Μέχρι πρότινος ήταν και η άμυνα. Στο χθεσινό παιχνίδι αν κάτι πήγε καλά ήταν η αμυντική λειτουργία. Σπάνιο φαινόμενο, αλλά τελικά λειτούργησε άψογα το να παίξει ο Κατσουράνης σέντερ μπακ. Στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος δεν έχουμε κερδίσει ΚΑΝΕΝΑ μεγάλο παιχνίδι (εξαίρεση η Ρόμα, ίσως τελικά αυτή που επιβεβαιώνει τον κανόνα). Γαύρο, Παοκ, Άρη , Αεκ, Στανταρ, ΚΑΜΙΑ νίκη!. Και λέω ότι σε όλα αυτά τα παιχνίδια επικαλεστήκαμε την ατυχία. Συμφωνώ, υπήρχε η γκαντεμιά, όπως και χθες υπήρχε ο καθιερωμένος «παπάς» πίσω από τον κηπουρό και έστελνε την μπάλα στα δοκάρια… Όμως όπως γράφω στον τίτλο : Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση.


Κάπου πρέπει να αναζητηθούν και αυτές οι έρμες οι ευθηνές. Η παραπάνω παράγραφος τελειώνει αμέσως και τον «ημί-μύθο» (διότι σε έναν βαθμό ισχύει, πολύ μικρό θα έλεγα βάσει του παράγοντα γκαντεμιάς σε κάθε παιχνίδι μας) του κόμπλεξ που έχουμε απέναντι στον γαύρο επίσης τελειώνει και την δικαιολογία της ατυχίας… Και όταν δεν είναι κάτι ατυχία είναι ανικανότητα. Αν λοιπόν κέρδιζε ο Μπάοκ την ΑΕΚ και η διαφορά πήγαινε στους 2 δεν θα επικαλούταν κανείς την ανικανότητα των παικτών, αλλά ΚΑΙ του Νιόπλια.


Να πάμε και στο παιχνίδι. Σίγουρα δεν μπορείς να πεις και πολλά όταν σε νικάει μέσα στην έδρα σου ο φετινός Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός που αγωνιζόταν : Με έναν τερματοφύλακα 39 πατημένων ετών, χωρίς τον Μέλλμπεργκ για ένα ημίχρονο, με ένα αμυντικό χαφ ηθοποιό και όχι ποδοσφαιριστή( Μαρέσκα) και με ένα άλλο που τον λυπάσαι να τον βλέπεις να τρέχεις (Στολτίδης). Ακόμα ο μόνος που έτρεχε στο κέντρο (Παπαδόπουλος) τον βγάζει ο Μπάντοβιτς αλλαγή, έπαιζε επίσης χωρίς παίκτη σαν επιτελικό χάφ σε σημείο που μπήκε ο Όσκαρ. Ε λοιπόν από αυτόν τον Ολυμπιακό καταφέραμε να ηττηθούμε…


Για αυτό θέλω να πάω και λίγο στον Νιόπλια. Έγραφα για τον Κατσούρ πως πρέπει να παίζει σεντερ μπακ, το έκανε ο Νιόπλιας και τον παραδέχθηκα. Έχω ξαναγράψει τουλάχιστον 5 φορές πως στο σύγχρονο 4-3-3 υπάρχουν στην τριάδα του άξονα ένας μπαλάδορος και ένας σκύλος. Διαθέτουμε και από τα δύο: Νίνη και Σιμάο. Όμως η επιμονή στον Κάρα μας έκανε για ακόμη μια φορά προβλέψιμους. Ενώ ο Νιόπλιας θυμήθηκε τον μικρό μετά το 0-1. Και τον έβαλε φυσικά αντί του Σιμάο που όπως έχουμε πει: όποιος είναι στο κέντρο πλην των 2 Κ αποτελεί την εύκολη λύση για αλλαγή, διότι ο Μοζαμβικανός ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.


Τέλος να πάω και στον κόσμο. Και κυρίως γράφω αυτήν την παράγραφο για τον φίλο μου τον prasini kolona που ήμασταν μαζί στο γήπεδο και σήμερα μου είπε πως σκέφτεται να κόψει το γήπεδο μετά τα χθεσινά. Φυσικά εννοούσε τα επεισόδια. Όμως του είπα πως το γήπεδο είναι για μας τους 20 χιλιάδες που θα ήμαστε και με τον Ηρακλή μέσα, που και όλοι την χρονιά ήμαστε ΑΥΤΟΙ (οι 20000) σε όλα τα παιχνίδια. Δεν είναι δυνατόν να μας κόψουν το γήπεδο αυτά τα ζώα, ή αλλιώς οι ετήσιοι βάζελοι. Διότι όλους αυτούς που χθες έριχναν τις φωτοβολίδες και τα καπνογόνα από την 5 και την 7 δεν τους είχα ξαναδεί στην ζωή μου ποτέ στο γήπεδο. Και όπου γήπεδο εννοώ και το μπάσκετ και τα υπόλοιπα αθλήματα. Όλοι αυτοί θα έρθουν με μια Βιγιαρεάλ με έναν Ολυμπιακό άντε και μια Ρόμα. Δυστυχώς όταν πας να μιμηθείς τους επιστήμονες της 7 γίνεσαι γελοίος… Πραγματικά χθες μια πανέμορφη και φαντασμαγορική ατμόσφαιρά την έσβησε μονομιάς μια γαύρικη νοοτροπία που τόσο σιχάθηκα.


Τέλος για την κοπέλα που έχασε τα δάκτυλα της, απλά με συγκλόνισε, και για τον λόγο το ότι συνέβηκε μπροστά στην θύρα μου (5) . Αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά. Έχει συμβεί και στο μπάσκετ πάλι στους τελικούς. Δυστυχώς η εταιρία σεκιούριτι φαίνεται πως προσλαμβάνει άτομα χωρίς να τους εξηγήσει δυο πράγματα όπως την διαφορά της κροτίδας με το καπνογόνο.


Όλους εσάς τους ετήσιους βάζελους σας περιμένω στους τελικούς του μπάσκετ. Δεν πιστεύω να κάνετε κάνα λάθος και να έρθετε και με τον Ηρακλή ή με τα Γιάννενα μεσοβδόμαδα ε?...



Aκόμα παραθέτω μια επιστολή προς την ΠΑΕ από κάποιους συνblogιτες μου για το θέμα του ακρωτηριασμού της κοπέλας. Και αν πραγματοποιηθεί η αίτηση έχουμε χρέος να συμβάλουμε όσοι μπορούμε :

Αξιότιμοι κ.κ Π.Α.Ε Παναθηναϊκός

Λαμβάνω την πρωτοβουλία να σας αποστειλω την παρουσα επιστολη αναφορικα με τα γεγονοτα που ελαβαν χωρα χτες 21 Μάρτιου 2010 ,στον αγώνα μεταξυ Ολυμπιακού-Παναθηναικού,και αφορουσαν στον τραυματισμο μίας εργαζόμενης στο ολυμπιακο κεντρο αθλητικων εγκαταστασεων.

Ως πληροφορήθηκα η άτυχη γυναίκα που εργαζόταν στην ασφάλεια του σταδιου(steward) , νόμισε πως είχε μπροστά της ένα καπνογόνο και έσκυψε να το πιάσει και να το πετάξει.Τέλικα ομως επροκειτο για κροτίδα,η οποία εξερράγη στα χερια της γυναίκας με αποτέλεσμα να χάσει τέσσερα δάχτυλα.τα δυο απο αυτα επανασυγκολληθηκαν αφου ανακτήθηκαν εγκαίρως, ωστόσο τα εναπομείναντα δεν βρεθηκαν ποτε, σύμφωνα παντα με τα οσα διαβάζω απο τα μεσα μαζικης ενημέρωσης.

Σαφώς και πρόκειται για ενα φρικτό συμβάν και πάνω απο όλα καταδικαστέο.Δυστυχώς και ανάμεσα στον φιλαθλο κοσμο του παναθηναικου κυκλοφορούν και ελάχιστοι ανεγκέφαλοι άνθρωποι φίλοι της βιας και ,ως συνέπειαν εχθροί του αθλητισμου και της ομάδας μας.

Σαν φιλαθλο μπλογκ του παναθηναϊκού και κατόπιν συλλογικής σκέψης και απόφασης, προτείνουμε η παε παναθηναικος να ανοίξει εναν τραπεζικο λογαριασμο,υπ’ευθυνη του προέδρου της παε κ.Νικόλα Πατέρα, ετσι ωστε να μπορέσουμε όσοι φίλαθλοι επιθυμούμε να συνδραμουμε προς αρωγην της άτυχης κοπέλας. Θεωρούμε πως οποιαδήποτε χρηματική βοηθεια ,σιγουρα δεν θα απαλυνει τον πονο της κοπελας,ωστοσο θα βοηθησει σε τυχον αναγκες της.

Σαν παναθηναϊκό φίλαθλο μπλογκ ευχαριστουμε εκ των προτερων.

με εκτίμηση

mypanathinaikos.wordpress.com

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ντέρμπι προπονητών…

Οι αρχικές μου σκέψεις για το άρθρο που θα έγραφα για το ματς της Κυριακής ήταν να κάτσω και γράψω ένα κείμενο το οποίο θα θύμιζε πράγματα και καταστάσεις από το παιχνίδι του 1ου γύρου ώστε να φέρει πείσμα σε συνδυασμό με σκέψεις. Και δεν αναφέρομαι στα «αεροβόλα», στους «καουμπόηδες»¨της 7.


Θα έπιανα το παιχνίδι καθαρά αγωνιστικά. Δηλαδή ότι χάσαμε από μια ομάδα η οποία δεν είχε φυσική κατάσταση είχε στον πάγκο έναν προπονητή ηθοποιό (Ζίκο), και δεν έπαιζαν και οι Γκαλέτι Τοροσίδης. Αναφέρω αυτές τις 2 απουσίες διότι θεωρώ πως ο Ολυμπιακός διαθέτει ΜΟΝΟ 2 παίκτες που έχουν ταχύτητα και δύναμη, τον Λούα και τον Τόρο, τότε είχε και τον Γκαλέτι. Οπότε αντιλαμβάνεται κανείς πως μια ευκαιρία ενός βαρβάτου διπλού την μετατρέψαμε σε ήττα με κάτω τα χέρια. Οπότε το μονό που θα ήθελα να πετύχω ήταν το να αναλογιστούν οι παίκτες πόσο καλύτεροι ήταν και είναι από αυτούς του Ολυμπιακού και πως ξαναπαρουσιάζεται μια ευκαιρία για μια επιβλητική νίκη.


Όμως αυτήν την φορά βλέπω πως η ευκαιρία για την νίκη περνάει σε μεγάλο βαθμό από το χέρι του Νιόπλια. Και μετέπειτα από τον Μπάντοβιτς.


Εξηγούμαι λοιπόν : Αν ο Νιόπλιας ξαναπάει σε ένα 4-3-3 με την τριάδα του άξονα να αποτελείται ξανά από Κατσούρ, Κάρα, Σίλβα γινόμαστε για ακόμη μια φορά προβλέψιμοι. Το ίδιο έργο το είδαμε και στην Τριπόλη το ίδιο είδαμε και με τους βέλγους και πάει λέγοντας. Σε αυτά τα έργα όμως είδαμε και κάτι άλλο. Ότι με την είσοδο του Νίνη άλλαζε πάντα η ροή του παιχνιδιού. Το έχω ξαναγράψει πολλές φορές αλλά νιώθω την ανάγκη να το ξαναγράψω : Ο Νίνης πρέπει να ξεκινάει βασικός, είναι ο μόνος που μπορεί να παίζει κοντά με τον Λέτο και τον Σάλπι ώστε να δημιουργούνται μη-προβλέψιμοι αυτοματισμοί. Η βοήθεια του μικρού δεν είναι μόνο η κάθετη του πάσα ή κάποιο τεχνικό σουτ που μπορεί να κάνει, το σημαντικό είναι ότι δίνει άλλο αέρα στο παιχνίδι του ΠΑΟ. Ακούγοντας λοιπόν για επιστροφή Σιμάο στα χάφ, αλλά τίποτα για Νίνη στην αρχική εντεκάδα μου φαίνεται κάπως παιχνίδι συμβιβασμού. Σαν ο Νιόπλιας να αρκείτε και με το Χ.


Σίγουρα ο Νίνης θα μπει κάποια στιγμή αλλαγή αλλά φυσικά δεν επικροτώ την καραγκιοζιά ορισμένων πως ο Νίνης είναι παίκτης για αλλαγή ώστε να δίνει πνοή στην ομάδα.


Έτσι λοιπον ο Νιόπλιας μοιάζει σαν ρυθμιστής του αποτελέσματος σε όσο βαθμό του επιτρέπει ένα ντέρμπι να είναι. Πάμε όμως και στον Μπάντοβιτς και στον γαυρέν να δούμε ποιες κινήσεις θεωρώ «κλεδιά».


Το βασικό τους όπλο είναο ο Λούα φυσικά. Όμως το θέμα είναι πως θα εκμεταλλευτούν αυτό το όπλο. Ο Μπάντοβιτς οφείλει να τον τοποθετήσει στην κορυφή ανάμεσα στα δυο μας σέντερ μπακ. Αυτό έγραφα μετά το 1-3 με τους Βέλγους. Φέτος έχουμε δεχτεί το ίδιο γκολ από Μουσλίμοβιτς, από Μποκανί, από ρινκόν και ίσως και από άλλους. Όλα αυτά τα γκολ τα φάγαμε λόγω της εκρηκτικότητας του αντίπαλου επιθετικού που εκμεταλλεύτηκε τον φόβο και το πρόβλημα που έχουν τα προβληματικά σεντερ μπακ μας όταν βγαίνει μια μπαλιά. Έτσι ο Ολυμπιακός που θα παίξει παθητικό ρόλο στο ντέρμπι ελέω της κυριαρχίας μας στο κέντρο έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί αυτό το όπλο του με τον παραπάνω τρόπο. Ελπίζω ο Μπάντοβιτς να παραμυθιαστεί από το γκολ του Μήτρογλα στο ματς με την Γαλλίδα και να βάλει εκείνον κορυφή. Το δεύτερο και τελευταίο όπλο τους λέγεται Τόρο. Ο συγκεκριμένος παίκτης ΠΡΕΠΕΙ να πάρει θέση στο κέντρο, αλλιώς οι «πεθαμένοι» κόφτες του Ολυμπαικού (Στολτίδης, Λεντέσμα) θα έχουν πρόβλημα στις κατεβασιές μας.


Από την παραπάνω ανάλυση προκύπτει ο τίτλος του κειμένου. Είμαι πεπεισμένος πως οι δυο προπονητές θα κρίνουν το ματς με τις επιλογές τους σε τεράστιο βαθμό. Βέβαια το πάνω χέρι το έχει ο Νιόπλιας.


Τέλος να πω συγχαρητήρια στον Νικόλα Πατέρα που ζήτησε ντόπινγκ κοντρόλ στο ντέρμπι διότι πολλά «περίεργα» έχουμε δεί με την φυσική κατάσταση ορισμένων παικτών του Ολυμπιακού. «Ξαφνικοί τραυματισμοί» κλπ.

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Πετάξτε τα φιλμ πήραμε πρωτάθλημα!...





Η ατάκα του τίτλου είναι παράφραση από το τιτανοτεράστιο σχόλιο που έκανε ο Τσουκαλάτος στην εκπομπή της Θύρας 7. «Το τελευταίο πρωτάθλημα το πήρε ο Παναθηναϊκός όταν οι φωτογραφικές μηχανές είχαν ακόμα φιλμ»…


Όπως φαίνεται το πρωτάθλημα πρασίνισε και το ντέρμπι της Κυριακής μετατρέπεται σε φιέστα. Τι κρίμα που υπάρχει αυτός ο ΠΑΟΚ στην μέση, αν δεν υπήρχε αυτός σε περίπτωση νίκης την Κυριακή θα κάναμε πραγματική φιέστα στα μούτρα των γαύρων. Επειδή όμως όπως ο λαός λέει «μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μην πεις» το φετινό χάνεται μόνο με διπλή αυτοκτονία (θεωρώ πως η πρώτη έγινε τότε με Καβάλα-Παοκ), και ο ΠΑΟ μας συνηθίζει σε «αυτοκτονίες».


Πάμε και στο ματσίδιον, καταρχήν όλοι μας ήμασταν προετοιμασμένοι πως δεν πρόκειται να βλέπαμε μπάλα. Σε έναν αγωνιστικό χώρο χωράφι και με μια ομάδα που είχε παρκάρει λεωφορείο μπροστά από το από το τέρμα ήταν αρκετά δύσκολο. Επίσης ο παράγοντας της κούρασης ήταν φανερός ειδικά στα 2Κ του κέντρου. Βέβαια ο Κάρα φαίνεται κουρασμένος, τον άλλον είμαι επιφυλακτικός να τον πω καταπονημένο, διότι θα βρεθεί κάποιος και θα μου πει «από πού κουράστηκε αυτός?».

Και εκεί που πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο τα πράγματα, που δεν ήμασταν καθόλου παραγωγικοί όπου ο Λέτο όλο έπεφτε, όπου Κάρα, κατσούρ δεν βοήθησαν όσο έπρεπε επιθετικά , που ο Σισσέ δεν θα έπαιρνε ΠΟΤΕ μπάλα πετάχτηκε ο Βύντρας και το κάρφωσε το μπαλάκι. Βέβαια ενδιάμεσα μεσολάβησε κάτι σημαντικό. Πέρασε ο Κατσουράνης σαν σεντερ μπακ και μπήκε ο Νίνης στον άξονα. Αυτή η κίνηση έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα και κατόρθωσε να πιέσει πιο ορθολογικά. Το έχω γράψει αρκετές φορές ειδικά σε σχόλια στο μπλογκ: ο Κατσουρ, αμα δεν μπορεί ή αμα δεν θέλει να τρέξει ας παίξει σεντερ μπακ, ούτε καλύτερο έχουμε, ούτε του λείπει κάποια προσόν για αυτήν την θέση!

Τέσσερις αγωνιστικές μείνανε, για αυτό και πλέον δεν με απασχολεί αν ρολάρει το τόπι στο χορτάρι. Πλέον ας παίρνουμε τους βαθμούς ώστε να μετράμε αντίστροφα προς τον τίτλο. Θα μου πει κάποιος πως αυτό το λέμε από την αρχή της χρονιάς. Όμως δεν είναι έτσι, διότι άμα δεν παίζεις ποτε μπάλα κάπου θα κάνεις γκέλες, άρα θα πρέπει να παίζεις μπαλίτσα στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος.


Για το ντέρμπι της Σαλόνικας να πω πως ο Άρης ήταν σε όλη την διάρκεια ανώτερος. Όμως δεν παραβλέπω την βοήθεια του Σπάθα. Ο Σπάθας για μένα του έδωσε την σκληράδα που λείπει από την τόσο τεχνική ομάδα του Άρη αφήνοντας τον ατιμώρητο σε αρκετά μαρκαρίσματα. Εκεί για μένα φάνηκε η βοήθεια του διαιτητή και όχι πως αυτός έκρινε το ματς. Ο ΠΑΟΚ πολύ κατώτερος τον περιστάσεων, με διέψευσε στο ότι θα κυριαρχούσε στο κέντρο, και δεν κατόρθωσε να κάνει ΜΙΑ τελική προσπάθεια. Πέρα από κάτι μακρινά σουτ προς το τέλος τα οποία ο σπίκερ τα ονόμασε «βολίδες» σε ένα ρεσιταλ υπερβολής.


Να παραθέσω και κάτι από μια συζητήση μου για το παιχνίδι της Κυριακής. Συζητώντας με έναν ξαδερφό μου, μου εξέφρασε την άποψη πως άμα δεν νικήσουμε τον Ολυμπιακό δεν θα χαρεί το πρωτάθλημα. Όμως του είπα πως το πρωτάθλημα είναι Μαραθώνιος και όχι αγώνας δρόμου» ώστε να συνειδητοποιήσει το πόσο δύσκολο είναι η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Εκείνος όμως μου απάντησε κάτι το οποίο σκέφτονται κατά την γνώμη μου πολλοί Παναθηναϊκοί. «Ο μαραθώνιος όμως αποτελείται από μικρούς αγώνες δρόμου, αν δεν κερδίσουμε τον συγκεκριμένο τότε χάνει την αξία του μέσα μας αυτός».

Συγχαρητήρια στις κοριτσάρες μας που κατέκτησαν το κύπελλο του βόλλευ για 5η συνεχόμενη φορά μαζί με 400 τρελούς στις κερκίδες. 504 τίτλοι πλεον…

ΕΜΕΤΙΚΟ και τρισάθλιο το διαφημιστικό έξω από τον ναό μας. Κύριοι δεν φτιάχνετε που δεν φτιάχνετε γήπεδο και έχει καταντήσει ο ΠΑΟ πρόσφυγας, τώρα θα βεβηλώνεται και ο ναός μας?. Ένα διαφημιστικό για κάτι εγκαίνια ενός καταστήματος έχει σκεπάσει φωτογραφίες από θρύλους του ιστορικότερου ποδοσφαιρικού σωματείου της Ελλάδος!. Πραγματικά αίσχος, ελπίζω οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Για το καλό του…





Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί σε ένα σταυροδρόμι επιλογών στο οποίο πρέπει να θυσιάσουμε κάποια μονοπάτια ώστε να ακολουθήσουμε αυτό που θεωρούμε «καταλληλότερο»?. Αρκετές πιστεύω. Σε ένα τέτοιο βρισκόταν και ο Παναθηναϊκός.

Ελλάδα ή Ευρώπη?. 3 στόχοι είναι πολλοί για μια ελληνική ομάδα. Οι οπαδοί λέγαμε Ελλάδα, υποστηρίξαμε το βάφτισμα που είχαμε δώσει στο πρωτάθλημα ονομάζοντας το «αυτοσκοπό». Όμως όλοι μέσα μας καλοβλέπαμε μια πρόκριση στους «8». Έτσι είναι, η Ευρώπη γέννησε και κράτησε τους οπαδούς μας. Πάντα στις μνήμες των Παναθηναϊκών είναι χαραγμένες οι Ευρωπαϊκές βραδιές. Η κούρσα του Δώνη στο amsterdam, το γκολ του olisadebe στην Πόρτο, το πέναλτι που δεν δόθηκε στον μανωλάκη στο camp nou. Έτσι γίνετε κατανοητό γιατί για τους περισσότερους η αδιαφορία για την Ευρώπη ήταν μόνο στα λόγια.


Όμως ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη να αποφασίσει μια ανώτερη δύναμη το μονοπάτι για εκείνον. Η γαστρεντερίτιδα στον Αλέξη που μας ανάγκασε να παίξουμε ΧΩΡΙΣ τερματοφύλακα. Η έμπνευση του Νιόπλια να παίξει ο Δάρλας αντί του καταπονημένου Σπυρόπουλου (δεν ξεκουράστηκε όταν δεν έπαιξε με τον πανιώνιο?) μας στέρησαν κάθε ελπίδα για πρόκριση. Έτσι ήρθαν τα δυο παστέλια νωρίς, τα οποία ξενέρωσαν-εκνεύρισαν τον κόσμο και την ομάδα. Δεν υπάρχει πιο ενδεικτική πρόταση για την κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα από την εξής: Ο Σίλβα έκανε αβίαστα λάθη και του Σισσέ για πρώτη φορά του γύρισε η τσαντίλα σε απογοήτευση και όχι σε πείσμα!.

Δεν θα πω κάτι για την εμφάνιση άλλωστε ειπώθηκαν όλα, και όπως είπα μου αρκεί η παραπάνω πρόταση σε συνδυασμό με άλλες δυο-τρείς. Όπως το ότι έπαιξε ο Ρούκα σχεδόν σε όλο το ματς που το τελευταίο τρίμηνο είχε παίξει ένα 15λεπτο με την λειβαδειά. Όπως το ότι ο Δάρλας ζήταγε να βγει έξω 5 λεπτά ή να γίνει κάποια εσωτερική αλλαγή αλλά ελέω συμπλήρωσης και των τριών αλλαγών έμενε μέσα.

Θα πω μόνο πως αυτή η τριάρα ήρθε για το καλό μας. Αφενός μας έδειξε το σωστό μονοπάτι αλλά ακόμα πιο σημαντικό μας συμμόρφωσε ενόψει ντέρμπι. Και εξηγούμαι: θα παίξει πολύ διαφορετικά ο γαύρος από την Στανταρ στο ΟΑΚΑ?. Όχι!. Στο ίδιο έργο θεατές ίσως θα ήμασταν. Το κέντρο θα πάρουμε, θα βγούμε στην επίθεση από το 1ο λεπτό, και ο Ολυμπιακός στο πλατύ ΟΑΚΑ θα κυνηγήσει την αντεπίθεση με τον Λούα. Αυτή η ήττα πρέπει να αποτελέσει μπούσουλα για ενόψει Ολυμπιακού. Μελετήστε το παιχνίδι , αναλύστε το, μη επαναληφτούν τα λάθη!


Την Κυριακή παίζουμε ένα παιχνίδι ίδιο με αυτό του Αλκαζαρ. Μια δύσκολη έδρα, αλλά με την χειρότερη ομάδα την δεδομένη χρονική στιγμή στην Σουπερ λίγκα. Ακόμα και ο Πας τους έκανε γιο-γιο στα Ιωάννινα, και έπρεπε το παιχνίδι να είχε λήξει 4-0. Ρίξτε τους 3, και μετά να καθίσουμε αναπαυτικά να δούμε τον πόλεμο της Σαλονίκης!.


Από το ραβδί του Μάγου

Γιατί κανένας δεν μιλάει για το στοπερ που δεν ήρθε ποτέ τον Γενάρη?, δεν πιστεύει κανείς πως θα ήταν πολύ καλύτερη η κατάσταση η χθεσινή?.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ο τίτλος περνάει από Χαριλάου.




Νίκη ο Παοκ, Νίκη και εμείς, ήττα ο γαυρέν. Αυτός είναι ο απολογισμός της 25η αγωνιστικής. Πάμε λοιπόν στα συμπεράσματα.

Ο Ολυμπιακός όπως αναμενότανε, εκτός μάχης του πρωταθλήματος. Είναι σχεδόν απίθανο να ξεπεράσει ακόμα και τον Παοκ όταν και ο δικεφαλουά είναι φανερά καλύτερος του.

Αυτό που δεν αναμενότανε ήταν το πέναλτι που σφύριξε ο Δαλούκας. Ποτέ άλλοτε σε τόσο κομβικό σημείο του πρωταθλήματος δεν θα σφυριζόταν πέναλτι κατά του Γαύρου. Έχουμε πει πως φέτος ο Ολυμπιακός παίζεται 50-50 και φάνηκε για ακόμη μια φορά. Βέβαια θα μου πει κάποιος πως, « ε σιγά, 1 στα 4 πέναλτι σφυρίζουν στον μελλμπεργκ, στην τελική, σιγά».

Πάντως ελπίζω στον Ολυμπιακό να σκέφτονται από τώρα τι θα κάνουν στα play-off, διότι όταν στο μοναδικό παιχνίδι που πίεσαν μετά το 60’ ήταν το χθεσινό κόντρα στον πολύ κακό Ηρακλή τότε θα υπάρξει χοντρό πρόβλημα. Και χοντρό πρόβλημα θα υπάρξει γιατί όπως είχα γράψει και μετά την Μπορντο, ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες αλλά καμένη ομάδα. Και μια καμένη ομάδα δεν βγάζει ένα ολόκληρο επιπρόσθετο τουρνουά( play-off).

Πάμε και στην Μπαοκάρα. Καθάρισε απλά και γρήγορα τον Πάνθραξ και συνέχισε να θεωρείται διεκδικητής του τίτλου περιμένοντας γκέλες των άλλων 2 την Κυριακή.

Η μια έγινε, η άλλη δεν του έκατσε. Όταν συζητούσα για τον Παοκ αν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα ξεκαθάριζα εδώ και καιρό πως το θεωρώ πιο πιθανό από το να το σηκώσει ο γαύρος.

Όμως θεωρούσα πως αν ο Παοκ πιστέψει πως όντως πάει για πρωτάθλημα και ενθουσιαστεί θα αρχίσουν οι γκέλες.

Εδώ όμως φαίνεται η αξία του προπονητή. Τον Σάντος δεν τον είπε κανείς Φέργκιουσον, όμως με ένα Μπατζετ 4 εκ.ευρώ(και βοήθεια από Βρύζα) έχει φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο το οποίο τον σέβεται και ο ίδιος δεν αφήνει τους παίκτες του να πάρουν αέρα. Κατ’έμε εκεί βασίζεται η φετινή επιτυχία του Παοκ, στον Σάντος, αφενός με το τσουκου τσούκου μπολ του και αφετέρου με το να καλμάρει την ομάδα έφτασε ως εδώ δεύτερος.

Εμείς τώρα, είχαμε δυο δεκάλεπτα φωτιά, ένα που μπήκαν τα γκολ και ένα από το 20΄ έως το 30΄ που δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Γενικά παίξαμε κατά διαστήματα μπαλίτσα όμως σαν γενική εικόνα τίποτα σπουδαίο. Όμως είναι αρκετά ικανοποιητικό το δείγμα αν σκεφτούμε τα συνεχόμενα ματς που έχουμε, Europa, πρωτάθλημα, Εθνική.

Φάνηκε για ακόμη μια φορά πως ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Νίνη στον άξονα γίνετε άνοστος και αρκετά προβλέψιμος. Επίσης ο Καραγκούνης φαίνετε πως είναι σκασμένος αλλά δεν δέχεται να το παραδεχτεί, και πως με τον βαριοκώλη Κατσουράνη το κέντρο γίνετε αργό και βαρύ. Ο Μαρίνος έδειξε πως μπορεί η ομάδα όταν παίζει αυτός να έχει ένα ακόμα επιθετικό παίκτη, διότι είναι μπακ που ξέρει μπαλίτσα διότι έπαιζε χαφ κυρίως, στον Ατρόμητο. Ακόμα φάνηκε πως έχει βελτιωθεί αρκετά αμυντικά, όμως γκαντέμης ακόμα μια φόρα, μετά από καλή εμφάνιση τραυματίστηκε, ελπίζω να αναρρώσει σύντομα.


Με χαροποίησε η επανεμφάνιση του Ρούκα, όχι διότι έπαιξε μια μπαλάρα, άλλωστε το σκορ ήταν 3-0 όταν μπήκε, αλλά διότι φάνηκε πως η αγωγή που του κάνουν ώστε να δυναμώσει έπιασε τόπο. Αν συνεχίσει ο μικρός την δουλεία θα έχουμε μια πολύ καλή αλλαγή για την θέση του Νίνη, που θα μπορεί να δίνει φρεσκάδα στην ομάδα.

Τέλος να πω πως όλα τα λεφτά για το πρωτάθλημα θα είναι την Κυριακή στο Βικελίδης που αν γκελάρει ο Παοκ και περάσουμε από Τρίπολη τότε το πρωτάθλημα θα έχει κριθεί. Το παιχνίδι θα είναι πόλεμος, διότι οι Αρειανοί ξέρουν πως σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος από Παοκ σημαίνει αυτόματη εξαφάνιση τους για 10 χρόνια από τον χάρτη.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!

Έγινε προχθές η σύσκεψη για την Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Και όλους μας εξέπληξε η επιθυμία του Σωφέρ να γίνει αύξηση της τάξης των 30-40 εκ. ευρών.

Τώρα θα σκεφτεί ο σώφρων άνθρωπος: πως γίνετε αυτός όταν διοικούσε αγόραζε παίκτες σαπάκια, προπονητές αμφιβόλου αξίας, είχε σύμβουλους που τον εκμεταλλεύονταν και είχαν κέρδος από τις μεταγραφές, τώρα που δεν διοικεί ο ίδιος και έχει απαξιωθεί από τον κόσμο να δώσει έτσι απλόχερα 20 εκ.ευρώ. (το 56% που του αναλογεί από την υποτιθέμενη αύξηση των 40 εκ. ευρώ που «ζήτησ廨).

Στο κείμενο περιέχεται η απάντηση στο επικείμενο ερώτημα μέσω του παρακάτω βίντεο. Αυτός ο άνθρωπος ΠΟΤΕ δεν θέλησε να προκόψει ο ΠΑΟ, και αρκούταν να μας έχει στην φάπα ο πρακτοράκος και το Κοκκαλισταν. Και τώρα δεν τον τσίμπησε ΚΑΜΙΑ μύγα και θέλει να βοηθήσει στην γιγάντωση του Παναθηναϊκού μας.


Ο σκύλος του, ο ιδιοκτήτης της derby, βγήκε στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, και έδωσε εμετικές απαντήσεις στις ερωτήσεις του πάνελ. Και έδωσε ουσιαστικά και την απάντηση σε όσους απόρησαν για την κίνηση του Τζίγγερ. Έμμεσα κατηγορεί στο βίντεο την νέα διοίκηση, απαξιώνει το φετινό πρωτάθλημα και πολλά ακόμα, να ξέρετε πως ότι λέει ο Γκοντζος στο βίντεο είναι προϊόν σκέψης του Σωφερ.


Το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=vnAyQrxIdzw&feature=player_embedded



Πάμε λίγο στους διάλογους.

1)

Δ: Ηταν πεναλτι ή δεν ηταν κ.Γκοντζο?
K.Γ.: Οοοοχι δεν ηταν πεναλτι.Δεν ηταν.
Πανελ: A δεν ηταν!Το ειπε...Μπραβο,μπραβο.
Κ.Γ.: Kαι κακως ο Νινης μπηκε τοσο νωρις σε τοσο βαθεια νερα.Μην βουτας αγορι μου.


Κατηγορία και απαξίωση για το μεγαλύτερο ταλέντο της Ελλάδος. Άσε μας ρε Κωστάκη που έχεις και γνώμη για τον Σωτηράκη, που δεν τον έβαζε ο καλός σου Πεσέιρο!.


2) Πανελ: Yπαρχουν μια ή δυο παραγκες κατω?

Κ.Γ.: Παιζεται.
Πανελ: Εγω για 2 τις κοβω ,γι αυτο.
Κ.Γ.: Δυομιση..


Απίστευτο!, έμμεση ομολογία πως υπάρχει παράγκα του Παναθηναικού!!!. Μα είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έζησε την παράγκα να βγαίνει και να δηλώνει κάτι τέτοιο?...για τα λεφτά τα κάνεις όλα θα μου πείς…


3) Κ.Γ. : Ξερεις γιατι δεν παραπέμφθηκε ο Καλοπουλος?Γιατι απο τωρα εχουν κανονισει ποιοι θα σφυριξουν στο ντερμπι και αν τον τιμωρουσαν σε αγωνα του Παναθηναικου δεν θα μπορουσε να παιξει.


Τώρα για οποιοδήποτε πρόβλημα αποκτήσει ο καλόπουλος από οπαδούς, ποιος θα είναι υπεύθυνος Κωστάκη?. Βάζεις σε κίνδυνο νοημοσύνες ανθρώπων αλλά μην βάζεις και ζωές.!


4) K.Γ.: Ο Παναθηναικος προσπαθει να κανει τα παντα για να το χασει το πρωταθλημα
Πανελ: Σας το δινουν ολοι Κωστα και σας αφηνουν να το παρετε και εσεις δεν το παιρνετε.
Κ.Γ. To ξερω.Το παλευει λυσασμενα να το χασει αλλα βλεπω οτι ο Ολυμπικος ουτε αυτο δεν μπορει να αξιοποιήσει.


Μην συζητάς Κώστα ΟΛΟΙ έχουν βαλθεί να μας το δώσουν…


ΕDIT: http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/72473-βόμβα-στον-καλόπουλο


τελικά είχε πρόβλημα ο Καλόπουλος...

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ο τίγρης και τα γατάκια…






Περάσαμε και από τη Σμύρνη αλλά οι νίκες του ΠΑΟΚ και του Γαβρεν δεν μας δίνουν την δυνατότητα να ανασάνουμε.

Πριν αρχίσει το παιχνίδι είχα κάποια ερωτήματα που περίμενα να μου απαντηθούν στο συγκεκριμένο ματς. Το πρώτο ήταν αν το διπλό στη Ρώμη θα μας έδινε ώθηση και αυτοπεποίθηση για την συνέχεια του πρωταθλήματος ή θα «γέμιζε» τους παίκτες ψυχολογικά και θα είχαμε πρόβλημα προσαρμογής στο σύντομο χρονικό διάστημα από Ευρώπη σε Ελλαδισταν. Το δεύτερο ήταν το πόσο κουρασμένη ψυχολογικά-αγωνιστικά θα έβγαινε η ομάδα από το δεκαήμερο με τα δυο ματς με την Ιταλίδα και με τα εκτός Τούμπα-Σμύρνη. Το τρίτο και τελευταίο ήταν ποιος από τους Κατσουράνη-Σιμάο θα έπαιρνε την θέση που έμενε στον άξονα.

Στο πρώτο ερώτημα μου δόθηκε η επιθυμητή απάντηση. Η ομάδα φάνηκε πως απέκτησε πάλι αέρα, ψυχολογία και φαινομενική συσπείρωση. Πράγματα τα οποία αν πέσουμε από την κορυφή του πρωταθλήματος το λιγότερο που μπορώ να πω είναι πως θα κλονιστούν.

Στο δεύτερο ερώτημα που είχα η απάντηση φαίνεται, και τονίζω πως φαίνεται -γιατί αυτό θα το δούμε στην συνέχεια- να είναι και εδώ η επιθυμητή. Η ομάδα δεν έπαιξε μπαλίτσα, φάνηκε να μην έχει φρεσκάδα (λογικό αφού 3 μέρες πριν παίζαμε στη Ρώμη) αλλά το παιχνίδι το πήρε εύκολα. Με τον κλασσικό φετινό τρόπο τον οποίο τον χαρακτηρίζει ο τσαμπουκάς. ‘Έτσι μετά το 70’ είχαμε συντήρηση δυνάμεων και αλλαγές. Τώρα για το 3ο ερώτημα είναι γνωστή η απάντηση που μου δόθηκε αλλά θα τοποθετηθώ παρακάτω.

Πάμε λίγο και στα τακτικά του παιχνιδιού. Καταρχήν, ο Νίνης πρέπει πλέον να παίζει ΙΣΟΒΙΑ πίσω από τον Σισσέ. Αυτό που με ανησυχεί είναι όταν επιστρέψει ο Καραγκούνης που θα παίξει. Να βγει ο Σωτηράκης δεν νομίζω, να βγει πάλι ο Σίλβα και αυτό δύσκολο το βλέπω. Οπότε έρχεται το ερώτημα: θα βγει ο Κατσουράνης???.

Και αν βγει ο κατσουρ και πάρει την θέση του ο Κάρα, έρχεται το άλλο ερώτημα, ο Κάρα θα μπλέκεται πάλι στα πόδια του μικρού και θα του φέρεται λες και είναι ο ίδιος λοχίας και ο Νίνης φαντάρος?.

Για τον Σιμάο και τον Κατσουράνη που έγραψα που το είχα σαν ερώτημα θα απαντήσω και εδώ με ερώτημα. Πόσα περισσότερα κλεψίματα θα είχαμε με τον Μοζαμβικανό στον άξονα και πόσο θα μας έκανε καλύτερους επιθετικά αυτό?.


Πάνω σε αυτό το ερώτημα να αναφέρω πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες διαθέτουν έναν παίκτη σαν τον Σιμάο. (Τσέλσι- Μικελ, Ρεαλ-Ντιαρά, Αρσεναλ-Ντιαμπί κλπ.).

Τέλος για το παιχνίδι τακτικά να πω πως υπήρξε πρόβλημα στα άκρα όταν ανέβαιναν τα δυο μπακ του Πανιωνίου. Τώρα να πω πάλι για Κατσουράνη? Να πω για τον Δάρλα που αμφιβάλω αν θα ήταν βασικός στην γκολντεν τιμ?, και πραγματικά ο Λέτο αμυντικά ήταν πολύ καλός αμυντικά χθες. Αφήστε για να μην χαλάσω το κλίμα θα πω ότι φταίει μόνο η κούραση.

Με ενόχλησε πολύ ο κομπλεξισμός που έβγαλαν οι Πανιώνιοι χθες. Και ειδικά με τον Νίνη που τον έβριζαν από το 1ο λεπτό!. Η έννοια των οπαδών του Πανιώνιου βάση των συνθημάτων τους σχεδόν σε όλον τον αγώνα ήταν το πώς θα βρίσουμε τους βάζελους. Τα δυναμυτάκια έδειξαν γαύρικες νοοτροπίες. Και το αποκορύφωμα ήταν το σύνθημα που ακούστηκε από τους «πρόσφυγες» οπαδούς του Πανιωνίου για τον Νίνη το οποίο έλεγε « Δεν θα γίνεις Έλληνας Πότε, Αλβανέ Αλβανέ…»

Τα παραπάνω αφορούν κυρίως τους Πάνθηρες διότι θεωρώ τους περισσότερους φιλάθλους χθες στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης σωστούς σαν οπαδούς.