Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

O Πατέρας μένει…



Σήμερα λοιπόν αφού είχα κάποιες σκέψεις, να ασχοληθώ με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού. Θα μου πείτε μα τώρα βρήκες να ασχοληθείς μετά διοικητικά και εσύ βρε αδερφέ?, τώρα που η ομάδα πετάει?... Έχω όμως την απάντηση στο παραπάνω εύλογο ερώτημα, πρώτον τώρα βλέπω εξελίξεις στα διοικητικά, και δεύτερον η ομάδα δεν πετάει…


Καταρχάς να πω πως η ανάλυση που θα κάνω αφορά καθαρά δικούς μου συλλογισμούς, και πω δεν έχει να κάνει με πληροφορίες που έχω ή κάτι τέτοιο.


Πάμε λοιπόν…

Πριν σχεδόν μία εβδομάδα έγινε η συνάντηση του Βγενό με τον Τζίγγερ. Πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση παρόλο που πέρασε χωρίς να ασχοληθεί κανείς. Αυτό το ραντεβού ήταν η στιγμή που ο Βγενό, αφού ξεκαθαρίζεται το πρωτάθλημα, θα πήγαινε στον Τζίγγερ να του γνωστοποιούσε τι σκοπεύει να κάνει μαζί με τον Πατέρα για την επόμενη χρονιά. Αυτά που ακούω πως ο Τζίγγερ συναντήθηκε με τον Βγενό ώστε να συζητήσουν μαζί (δίνω έμφαση στο μαζί, διότι άλλο συζητάμε κάτι, και άλλο ζητάει-απαιτεί κάποιος κάτι από τον άλλον). Αυτή η διαφορά στην συνομιλία προκύπτει από το ότι :

Ο βγενό στήριξε Πατέρα και έμειναν μαζί να διοικούν, ο Τζίγγερ κράτησε απόσταση χωρίς να στηρίζει Πατέρα όμως, και ουσιαστικά τάχθηκε με τον Παύλο που ήθελε να γίνει πρόεδρος.. (Αν έχει κάποιος την απορία μα είναι δυνατόν να θέλει ο Τζίγγερ τον Παύλο πρόεδρο?, η απάντηση είναι πως τον Τζίγγερ δεν τον ενδιαφέρει πια ο Παναθηναϊκός, τελείωσε για αυτόν. Το μόνο που του μένει να ασχολείται είναι το γήπεδο, να φτιαχτεί ώστε να πάρουν αξία οι μετοχές του).

Στην συνάντηση λοιπόν βγήκε προς τα έξω πως ζήτησε ο Βγενόπουλος να μείνει ο padre πρόεδρος, να γίνει Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να συνεχιστούν τα πράγματα ως έχουν. Η απάντηση του Τζίγγερ ήταν: «περίμενε δεν έχω ακόμα την απάντηση, θα ξαναμιλήσουμε»…


Σίγουρα αυτά που ζήτησε ο Βγενό βρίσκουν σύμφωνο τον Πατέρα. Ο Τζίγγερ είπε θα απαντήσω, ποιος μένει λοιπον?, ο Παύλος. Άρα εδώ παίρνει μια υπόσταση το «περίμενε» που είπε ο Τζίγγερ. Πρέπει να δει τι γνώμη έχει και ο Παύλος. Δεν γίνετε να γίνει έτσι απλά μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (η οποία θα πρέπει να είναι πάνω από 20 εκ. ευρώ ώστε να καλύψει την τρύπα και να υπάρξει και μπάτζετ), και να βάλει ο Βαρδινογιάννης και ο Παύλος τόσα λεφτά για να διοικούν ο Φάδερ με τον Mr.MIG…(ευτυχώς όλοι τους έχουν ένα κάρο «ονόματα» και αποκτά και ένα ενδιαφέρον το κείμενο…)

Για να καταλήξω κάπου με όλα τα παραπάνω μπαίνω στις εξελίξεις που έλεγα στην αρχή του άρθρου μου. Οι εξελίξεις για μένα είναι πως οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι ενημερώθηκαν για την συζήτηση που είχαν Τζίγγερ-Βγενο, και πως πήραν θέση για το ένα θέμα. Πήραν θέση στο θέμα της προεδρίας. Αυτό το κάναν έμεσα μέσω των δηλώσεων τους. Ο μεν Παύλος δήλωσε πριν 3-4 μέρες πως «δεν με ενδιαφέρει η προεδρία» και ο δε θανάσης δήλωσε «κάναμε λάθος για τον Νιόπλια, δεν έπρπε να κρίνουμε»…


Γιατί μου δείχνουν εμένα αυτές οι δηλώσεις πως μένει πρόεδρος ο Πατέρας?. Η πρώτη δήλωση, αυτή του Παύλου δείχνει πως αποσύρεται από το κυνήγι της προεδρίας ο ίδιος (τουλάχιστον για του χρόνου), και η δεύτερη του Θανάση δείχνει πως έκαναν λάθος τότε που αμφισβήτησαν επιλογή του Πατέρα και Βγενόπουλου άρα στο μέλλον δεν θα ξανακάνουν κάτι τέτοιο… Άρα (καλα ρε μάγε έμαθες μια λέξη και μας την λες συνέχεια?, άρα και άρα), η ουσία και των δυο δηλώσεων, είναι πως από δώ και πέρα κουμάντο κάνει ο Πατέρας ( με τον βγενοπούλακο)…



Πλεόν όλο το ενδιαφέρον για τον μετοχικό πόλεμο στρέφεται στην αύξηση μετοχικού κεφαλαιου…Γιατί για να υλοποιηθεί η ΑΜΚ χρειάζεται το πέρας 2 μηνών.



Ξαναλέω όμως πως το κείμενο δεν βασίζεται σε τίποτα πληροφορίες που έχω, απλα παίρνω το ρίσκο να κάνω μια πρόβλεψη με βαση κάποιες σκέψεις μου για το μέλλον του πολυμετοχικού μας Παναθηναϊκού….

10 σχόλια:

El Loco είπε...

καλησπερα Μαγε
πολυ καλο το αρθρο σου και συμφωνω εν μερει.
Βασικα πιστευω οτι ο Τζιγκερ δεν εδωσε καμια απαντηση γιατι πολυ απλα η οικογενεια θα αποφασισει και οχι ο ιδιος.
Δευτερον πιστευω πως δεν υπαρχει ποτε περιπτωση ο Παυλος να συμμμαχησει με την οικογενεια Βαρδινογιαννη.
Ο στοχος και των τριων ειναι να απεπλακει ο Παναθηναικος απο τα χερια της οικογενειας ή να μικρυνει ποσοστο της.
Το νεο γηπεδο και η εκμεταλευση του ειναι πειρασμος για ολους και οποιος εχει το μεγαλυτερο ποσοστο, θα βγει κερδισμενος.
Το μελλον θα δειξει αδελφε...

Μάγος είπε...

Δεν ξέρω αν συμμάχησαν Τζίγγερ-Παύλος. Δεν συμφωνώ βασικά με την λέξη "συμμαχισαν", πιστεύω όμως πως απο την στιγμή που ο Βγενό πήγε με τον Πατέρα αναγκαία ο Παύλος άρχισε να βλέπει αλλίως τον Τζίγγερ. Δεν γινέται ο Παύλος που ήταν όνειρο ζωής του να γίνει πρόεδρος και αργότερα να βάλει τον Δημητράκη να βλέπει έτσι απλά τον Βγενόπουλο να κάνει κουμάντο και να προσπαθεί με ΑΜΚ να αγοράσει τον ΠΑΟ. Αναγκαία έπρπε να κάνει κάτι, η μόνη κίνηση που μπορούσε να κάνει ήταν να τα βρεί με τον Ραλλίστα. Για το ότι τα βρήκανε οι δυό τους το στηρίζω και σε κάτι άλλο...
Θυμάσε που ο Κίτσιος είχε βγεί και ζήτησε κολυμβητήριο στον Βοτανικό?. Ποιος έχει τον ερασιτέχνη?, τα αδέρφια, άρα δική τους απόφαση ήταν αυτη η κίνηση του Κίτσιου. Τι μου δείχνει εμένα τώρα αυτη η κίνηση και την αναφέρω, ο Γιαννάκης όπως είπαμε περιμένει το γηπεδικό, με αυτην την κίνηση με το κολυμβητήριο οι αφοί ουσιαστικά του άσκησαν πίεση "αν δεν δράσουμε, γήπεδο δεν βλέπεις" αυτλο του είπαν ουσιαστικά.
Όμως τα δεδομένα άλλαξαν, δνε τον κουνάει κανένας τον Πατέρα πλεον, οπότε δεν έχουν να κερδίσουν κάτι οι αφοι απο τον Τζίγγερ. Για αυτό λέω πως πολλά θα ξεκαθαριστούν όταν φτάσουμε στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

El Loco είπε...

καλησπερα μαγε
πολλα τα σεναρια και με μεγαλο παρασκηνιο!!!
ελπιζω για το καλο του Παναθηναικου μας να ξεκαθαρισουν τα πραγματα με την ΑΜΚ.
Ας παρουμε το νταμπλ και βλεπουμε, αδελφε!!!

the passenger είπε...

πάντως και εμένα η αίσθησή μου είναι πως τελικά πάει προς παραμονή του Πατέρα το πράγμα.
τα σημάδια αυτό δείχνουν.
δε με χαλάει καθόλου, αν τελικά πάρουμε το πρωτάθλημα θα έχει καταφέρει σε χρόνο ρεκόρ να πάρει μια ομάδα και να την κάνει πρωταθλήτρια και να έχει ξεριζώσει ένα από τα πιο σάπια καθεστώτα όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
επίσης πιστεύω πως τελικά η ΑΜΚ θα γίνει. και εγώ έχω την αίσθηση πως ο Τζίγγερ σιγά σιγά αποτραβιέται και ίσως να είναι θέμα χρόνου η πώληση του ποσοστού του.
τα αδέλφια ίσως και να έχουν καταλάβει πως τη σημερινή εποχή με αυτή την οικονομική κρίση δε γίνεται να πας μόνος σου να σηκώσεις το βάρος ενός Παναθηναϊκού και στο μπάσκετ και στη μπάλλα.
και τέλος ο Βγενό είπε μια μεγάλη αλήθεια: ο μόνος που μπορεί στην παρούσα φάση να ασχολείται με την ομάδα 7Χ24 είναι ο Πατέρας.
πάντως όσοι περιμένουν καμιά 20ρια εκατομμύρια για μεταγραφές το καλοκαίρι ας κρατηθούν λίγο.
προβλέπω μια κίνηση καλή για κεντρικό αμυντικό και τέλος.
βάλε και πόσοι παίκτες αξιόλογοι γυρνάνε από δανεικοί: Μώρις (τα έσπασε με Σαντατέρ), Μουν, Μάτος, Ντέηβιντ, Σιόντης, Λεοντίου οι σίγουροι. μετά ο Μάντζιος πολύ πιθανός (αν δε βάλει διψήφιο νούμερο γκολ δε βλέπω να τον κρατάνε οι κουμπάροι). ο μόνος που δε βλέπω να γυρνάει είναι ο Ίβανσιτς.

KANTHAR0S είπε...

Η αλήθεια είναι ότι ο ραλίστας έχει αποστασιοποιηθεί από την ομάδα. Μεταξύ μας καλά έκανε. Κι εγώ αν ήμουν στη θέση του το ίδιο θα έκανα. Και μάλιστα θα πουλούσα ότι μετοχές έχω και θα έφευγα σαν κύριος.

Επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο οι Γιαννακόπουλοι θέλουν να εμπλακούν με τα διοικητικά της ΠΑΕ. Έχω την εντύπωση ότι αν ήθελε π.χ. ο Παύλος να κυνηγήσει την προεδρία θα το έκανε πιο εντατικά. Πως θα είναι πρόεδρος και στην μπάλα και στο μπάσκετ; Νομίζω ότι το καταλαβαίνει και ο ίδιος.
Η δήθεν συμμαχία με Τσίγκερ δεν μου λέει κάτι. Συμμαχία με Πατέρα και Βγενό χρειάζεται!

Και κάτι άλλο που έχω καταλάβει σχετικά με την ΑΜΚ. Ποιος θα αγοράσει μετοχές ρε παιδιά. Ποιος; Οι στόχοι των ΑΜΚ είναι τελείως αντιρεαλιστικοί. Βλέπω και στον ΠΑΟΚ τι γίνεται πάλι.

the passenger είπε...

@ Kantharos: στον παοκ οι ΑΜΚ γίνονται προς την βάση, γι αυτό και αποτυγχάνουν.
στον ΠΑΟ η ΑΜΚ αν γίνει θα απορροφηθεί επί της ουσίας από τους τωρινούς μετόχους (και ίσως και τίποτα άλλους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν).
αν οι ελληνικές ομάδες πήγαιναν αμειγώς με τις δυνάμεις τους να στήσουν ομάδες σε μια νύχτα (την ίδια ακριβώς βασικά) θα έφευγαν Σισέ, Ζιλμπέρτο, Γκαλέτι, Μέλμπεργκ ενώ θα έβλεπαν τα συμβόλαιά τους να μειώνονται στο μισό κάτι Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Ντουντού, Ντιόγο κλπ κλπ.
προβλέπω σφιχτή οικονομική πολιτική στο μέλλον από όλες τις ομάδες. ίσως ο Παναθηναϊκός για καμιά διετία να ξοδέψει κάτι παραπάνω ακόμα αλλά θα έρθει στιγμή που θα εξορθολογιστούν τα έξοδα.
και ο θείος αν κάτσεις και το σκεφτείς λεφτά έβαλε μονάχα στην αρχή, στη συνέχεια πήγαινε πύραυλος από τις αναθέσεις πρωταθλημάτων και τα πακέτα από το Τσάμπιονς Λιγκ. μια χρονιά δεν προκρίθηκε και βάρεσε διάλυση.

Μάγος είπε...

καταρχάς χαίρομαι για την συζήτηση που προκάλεσε το άθρο, και που βγάζουμε περισσότερα συμπεράσματα μαζί.
@passenger : Για τον Πατέρα η επιτυχία δεν είναι η κατάκτηση πρωταθλήματος, αλλα το 2ο που λες, ο ξεριζομός του τόσο σάπιου καθεστώτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βέβαια είχε την τύχη να γίνει ταυτόχρονα αυτή η αντεπίθεση με την πτώση του Σώκρατες. Για τα αδέρφια είναι ακόμα ερωτηματικό η στάση τους μετά τις δηλώσεις του. Πραγματικά η στάση τους το καλοκαίρι στην ΑΜΚ θα παίξει τεράστιο ρόλο στην συνέχεια της ιστορίας της ομάδας μας. Αντιλαμβάνεσται τι σημαίνει Παναθηναικός με συμμαχία Βγενό, φάδερ, αδέρφια, έτη φωτός μπροστά απο κάθε ελληνική ομάδα.
Τέλος για τους παίκτες που λες οτι θα γυρίσουν πέραν του Μάτος όλοι οι υπόλοιποι βλέπω να ξαναφεύγουν δανεικοί. Τον Ιβανσιτς νομίζω τον είχαμε ΠΟΥΛΗΣΕΙ για 1.5εκ. εύρω δεν θυμάμαι να τον είχαμε δανείσει..

Μάγος είπε...

@kanthare: Δεν νομίζω πως θα πούλαγε κανείς μας τις μετοχές όταν ξέρει πως να φτιαχτεί το γήπεδο θα "δεκαπλασιαστεί" η αξία τους. Σύμφωνοι πως είναι ζήτημα τιμής και πως αν το έκανε θα φερόταν σαν κύριος, αλλα ποιος κύριος ρε παιδιά και ποια τιμή? Ένας άνθρωπος που κατάντησε τον Παναθηναικό να έχει 2000 εισητήρεια στην Λεωφόρο και να τον βρίζει όλος ο κόσμος και να παραμένει στην προεδρία δεν
έχει ούτε τιμή ούτε κύριος λέγεται...
Για τα αδέρφια δεν πιστεύω πως είχαν λόγο να συμμαχήσουν με Βγενό και Πατέρα. Είχαν πολλα περισσότερα να κερδίσουν αν ο ΠΑΟ του φαδερ και του βγενό αποτύγχανε, παρα τώρα. Ο Παύλος θα γινόταν πρόεδρος και πάει λέγωντας. Για την ΑΜΚ με κάλυψε ο passenger, άλλο να περιμένεις να αγοράσει μετοχές ο κόσμος και άλλο να περιμένεις να αυξήσουν οι μέτοχοι τα ποσοστά τους. Μιλάμε για τεράστια μεγέθη στην ΠΑΕ...

Αντώνης είπε...

Μου φαίνεται ότι όλα αυτά που διαρέονται προς τα έξω από τους δημοσιογράφους είναι για λαική κατανάλωση. Νομίζω ότι όταν έγινε η ΑΜΚ και η πολυμετοχικότητα οι επιχειρηματίες αυτού του βεληνεκούς σίγουρα είχαν αποφασίσει για την επόμενη μέρα. Επίσης ήξεραν ότι κάνοντας αυτό το εγχείρημα τα λεφτά καποια στιγμή θα τέλειωναν.
Κατά τη γνώμη μου οι ίδιοι το συντηρούν το θέμα γιατί τους βολεύει.

Μάγος είπε...

Καλησπέρα φίλε Αντώνη...
Όταν έγιναν τότε αυτά ήταν τελείως αλλιώς τα πράγματα ρε συ Αντώνη. Ήξερε κανείς πως θα πετύχει ο Πατέρας?. Ο Βγενό πόνταρε πολλά πάνω στον φαδερ και του βγήκε. Ο Παύλος με τον ραλλίστα έμειναν να επιβλέπουν. Δεν θα πω πως ήλπιζαν να αποτύχει.
Απλά όλα αλλάζουν για το φετινό καλοκαίρη απο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Πλεον κανείς δεν κουνάει τον Πατέρα απο την προεδρία. Πλεον ο ίδιος έχει όραμα και στόχους για τον ΠΑΟ.
Για μενα όπως είπα όλα θα εξαρτηθουν απο την θέση που θα πάρουν τα αδέρφια. Τις προθέσεις των αλλων τριών τις ξέρουμε λίγο-πολύ, και έγραψε ποιες πιστεύω πως είναι.
Αν τα αδέρφια διαλέξουν την σωστή πλευρα στην επικείμενη υπόθεση ΑΜΚ τότε όλα τα δεδομένα αλλάζουν. Ο Γιαννάκης μένει μόνος, και μπορουν να τον εκθέσουν στον κόσμο του ΠΑΟ. Ενώ τώρα που λέει βάλτε εσείς τα λεφτά( Βγενό Πατέρα) δεν μπορει να του πει κάποιος κάτι δεν μπορουν να τον εκθέσουν. Ενώ αν πάει και ο Παύλος με το μέρος των 2 αυτών που έχει τεράστια επιροή στον λαο του Παναθηναικού τότε ο ραλλίστας θα φοβηθεί. Και θα αναγκαστεί να απαντήσει στο δίλλημα: πουλάω ποστοστό ή βάζω το 57% της ΑΜΚ...