Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Σκεφτείτε κάποια πράγματα στην φυσούνα πριν βγείτε στο γήπεδο…

Το παιχνίδι με την Ρόμα, το αναλύσαμε πολύ στα σχόλια στο προηγούμενο κείμενο. Είναι ξεκάθαρο στο μυαλό κάθε Παναθηναϊκού πως το παιχνίδι που ΠΡΕΠΕΙ να πάρει η ομάδα, είναι την Κυριακή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σήμερα δεν υπάρχει κίνητρο για τους παίκτες. Γράφω το σημερινό κείμενο προς τους ποδοσφαιριστές μας. Κάποια πράγματα που θα ήθελα να νιώσουν στα αποδυτήρια ή στην φυσούνα πριν πατήσουν τον αγωνιστικό χώρο.

1) Όταν δείτε τους 60.000 οπαδούς στις κερκίδες, αναλογιστείτε πως οι μισοί ήταν και την Κυριακή με την Καβάλα. Ήταν αυτοί οι 30.000 που τσακώθηκαν με τις οικογένειες τους ώστε να κάτσουν στην Αθήνα το τριήμερο, για να σταθούν δίπλα σας.
2) Όταν ακουστεί το Ελλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός θέλω να σκεφτείτε πως αυτός ο στοίχος κράτησε εδώ και μια δεκαπενταετία τους οπαδούς. Και αυτό δείχνει πόσο άρρηκτα είναι συνδεδεμένη η Ευρώπη με την σκέψη κάθε φιλάθλου του ΠΑΟ.
3) Σκεφτείτε πόσα πιτσιρίκια θα έρθουν από κάθε γωνιά τις Ελλάδος ώστε να ξενυχτήσουν στο Ο.Α.Κ.Α για να νιώσουν την Ευρωπαϊκή αύρα που τους αφηγούνταν οι Πατεράδες τους. Πόσο περήφανα αυτά τα παιδάκια θα λένε αύριο πως βρισκόντουσαν μέσα στο γήπεδο.
4) Δυστυχώς αμφιβάλω πως θα σκεφτείτε οι περισσότεροι τα παραπάνω. Άλλωστε όπως είπα και στο προηγούμενο άρθρο, δεν περιμένω να παίξετε για μας. Ούτε για την φανέλα φυσικά. Παίξτε όμως για τον εγωισμό σας, που όλοι σήμερα σας έχουν ξεγραμμένους, και λένε πως θα σας ρίξει 3 η Ρόμα.
Αλλά άμα είναι να παίξετε σήμερα για τους μανατζαρέους και την Κυριακή δεν υπάρχει ανάλογη εμφάνιση, τότε θα υπάρξει πρόβλημα…

Αγωνιστικά τώρα, να πω απλά πως σήμερα πρέπει να παίξουμε ένα σπαστικό παιχνίδι υπομονής. Η Ρόμα δεν είναι ομάδα σαν την Γαλατά και την Ατλετίκο. Δηλαδή δεν είναι η ομάδα που παίζει γρήγορη μπάλα και έχει πολλούς παίκτες που κάνουν τον προσωπικό αντίπαλο χαζό. Η μόνη ελπίδα είναι να παίξουμε το στυλ που ανέφερα και αν μπει ένα γκολ στα χασομέρια ήμαστε βασιλιάδες.

ΥΓ. Ήμουν αυτός που όταν λέγανε φέτος ότι Ευρώπη δεν υπάρχει για τον ΠΑΟ, έβραζε. Πάντα έλεγα πως δεν γίνετε να μην υπάρχει Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό. Όλοι μας θυμόμαστε πόσο περήφανοι ήμασταν στο σχολείο με μπλουζάκι που έλεγε «Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ». Όμως έτσι όπως τα κάνατε την Κυριακή Κύριοι, με κάνατε ομοϊδεάτη με αυτούς που έλεγαν δεν υπάρχει Ευρώπη για φέτος. Δυστυχώς έτσι είναι πλέον, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ευρωπαϊκή αύρα για τον σημερινό αγώνα.

4 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Νομίζω ότι έχει χαθεί ο ενθουσιασμός για το ματς με τη Ρόμα. Έχει ξενερώσει ο κόσμος. Προτεραιότητα έχει σίγουρα το ματς με τον ΠΑΟΚ. Αυτά τα λέμε εμείς βέβαια. Στο γήπεδο οι παίχτες θα έχουν άλλη άποψη. Σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ δεν θα υπαρχει παρα μονο μια επιλογη. Να παιξουν για αυτούς που ήραν εισιτήριο. Να προσπαθήσουν για το καλύτερο κι ας χάσουν.

Μάγος είπε...

τελευταίο σχόλιο γιατί φεύγω για γήπεδο. Πιστεύω ακόμα αυτό που σου είπα. Αν κάνουμε μια φασή πριν δεχτούμε γκολ, ο ενθουσιασμός του κόσμου θα παρασύρει πολύ τους παίκτες...

KANTHAR0S είπε...

Ρόμα μπανάνα!

13fans είπε...

τελικα παιξαν και για παρτυ μας αδερφε..
δεν λεω οτι επαιξαν super μπαλα...αλλα οταν χωνω 3 στην ρομα.(και με ανατροπη)...τρελαινομαι ρε φιλε!!
στοχος το πρωταθλημα!!!