Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Φέρτε μας τον Ψυχίατρο…








Ρόμα-Παο: 2-3.

Η ομάδα που στα τελευταία 5 παιχνίδια στο πρωτάθλημα μετράει μια νίκη πήγε χθες στην Ιταλία και έριξε 3 στην Ρόμα σε 7 λεπτά. Τι να πει κανείς?... βέβαια η ελάχιστη συγκομιδή βαθμών στα τελευταία παιχνίδια ΔΕΝ είναι σε συνάρτηση με την αποδοτικότητα των παικτών, αν βέβαια εξαιρέσουμε το ματς με την Καβάλα. Ανέλυσα στο προ-προηγούμενο κείμενο μου τους λόγους για κάθε παιχνίδι από τα 4 που δεν κερδίσαμε, ο μόνος παράγοντας που ήταν κοινός ήταν η αμυντική λειτουργία. Πραγματικά είχε ευθηνή σε ΟΛΑ. Και σε αυτόν τον τομέα στο ματς στο Ολίμπικο υπήρξε μεγάλη τακτική μαγκιά του Νιόπλια. Βάζοντας τον Σαρριεγκι σε ρόλο «κάτι σαν λίμπερο» και αμυνθήκαμε σωστά, διότι δεν γίνετε να παίξουν αυτοί οι δυο (Καντέ-Σαρριέγκι) σε γραμμή.

Σε αυτό το πρόσωπο θέλω να σταθώ στο κείμενο μου, στον Νίκο Νιόπλια. Έχει ακούσει τόσα από δω πέρα, επειδή έχει χάσει τα αποδυτήρια επειδή δεν βγάζει τα 2 Κ του κέντρου με τίποτα, αλλά κυρίως επειδή στα παιχνίδια του κοόυτσαρε βάσει τον πίνακα βαθμολογίας και όχι βάσει του αντιπάλου. Για μένα αυτό είναι το βασικό του ολίσθημα, είναι πραγματικά αμάρτημα να θεώρησε τόσο καλός προπονητής (τακτικά τουλάχιστον) και να φοβάσαι. Ποτέ δεν τον είπε κάνεις άσχετο, τουλάχιστον από εδώ, αλλά Κύριε Νίκο όταν διαβάζεις ένα παιχνίδι τόσο καλά όπως κάνεις σχεδόν σε όλα, και την κατάλληλη στιγμή φοβάσαι να ρισκάρεις και δεν το κερδίζεις τότε δεν φαίνεται και η δουλειά σου. Αυτό συνέβηκε σε όλα τα παιχνίδια εκτός της Καβάλας που ήταν «ειδικών περιστάσεων».

Στο παιχνίδι στο Βικελίδης είχε διαβάσει τον Άρη πολύ καλά, είχαμε τον έλεγχο και κάποιες ευκαιρίες αλλά ήμασταν συμβιβασμένοι με την ισοπαλία και δεν μπήκε στον κόπο να ρισκάρει ο Νιόπλιας να πάρουμε το διπλό, και για αυτό μετά το 0-0 βλέπαμε αγκαλιές φιλιά στον πάγκο λες και παίζαμε με την Ρεαλ στο Μπερναμπέου.

Στο επόμενο ματσάκι εντός με την ΑΕΚ, της κάναμε πλάκα μέχρι το 70 όπου είχαμε παρά πολλές ευκαιρίες να κάνουμε το 2-1 και δεν έμπαινε η μπάλα μέσα. Εκεί όμως αντί να ανεβάσει την ομάδα ο Νιόπλιας να πιέσουμε, πετάει έξω τον Κάρα (δεν έπαιζε και ο Νίνης), και μένει η ομάδα να προσπαθεί να πιέσει χωρίς παίκτη που να κουβαλάει την μπάλα, και έτσι είδαμε για 20 λεπτά μια ομάδα να κάθεται συμβιβασμένη και πάλι με το Χ.

Στην Τούμπα λέγαμε όλοι πως ήταν παιχνίδι που έπρεπε πάση θυσία να πάρουμε το διπλό. Έλα όμως που φέρνει το Χ ο Γαβρεν με τον Εργοτέλη και αρχίσαμε να καλοβλέπουμε και την ισοπαλία, μάλλον να την καλοβλέπουν (παίκτες, προπονητής). Γιατί το λέω αυτό?, διότι με έναν ΠΑΟΚ χωρίς Βιτόλο του παίρνεις το κέντρο με Σιμάο και με Κάρα πολύ εύκολα, εν τη απουσία γρήγορου παίκτη στο κέντρο του ΠΑΟΚ. Και εκεί αντί να μπει και ο Σωτηράκης στον άξονα να παίξει με τον Σισσέ, παίζει πάλι ο Κατσουράνης που μας ΞΑΝΑεκνεύρισε όλους με την παρουσία του.

Όλη την παραπάνω ανάλυση την έκανα για να υποστηρίξω αυτό που έγραψα στην αρχή: , αλλά κυρίως επειδή στα παιχνίδια του κοόυτσαρε βάσει τον πίνακα βαθμολογίας και όχι βάσει του αντιπάλου.

Νίκο Νιόπλια πλέον δεν μας παίρνει για άλλες γκέλες, παίξε τον κάθε αντίπαλο όπως τον έχεις στο μυαλό σου και όχι όπως είναι η διαφορά από τον 2ο .

Αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι στη Σμύρνη, δεν θα σου πω τι να κάνεις φυσικά, αλλά παίζουμε με έναν ακίνδυνο Πανιώνιο, με μόνον δημιουργικό παίκτη τον Ριέρα, και χωρίς τα δυο του σέντερ μπακ. Κατέβασε την ομάδα όπως έχεις αναλύσει το παιχνίδι στο κεφάλι σου και άσε τα υπόλοιπα, παίξε-ρίσκαρε-κέρδισε!


Απο το ραβδί του Μάγου

1) Τι θα γίνει ρε παιδία με αυτόν τον Τζιμπρίλ θα σκοράρει σε κάνα μεγάλο ματς?, πόσο δίκιο είχατε ρε δημιοσιοκάφροι…


2) Κύριε Ντομενεκ τι άλλο να κάνει ο Σισσέ να για να τον πάρεις στην Εθνική?...


3) Για τον Νίνη έχουν γραφτεί κατά καιρούς απίστευτες υπερβολές, όμως ποτέ δεν πήρε το μυαλό του αέρα, τώρα όμως πήρε τον ΠΑΟ στις πλάτες σε ένα τέτοιο διπλό, λέτε να αλλάξει κάτι?( μπα..)

4) Τελικά σε τέτοια παιχνίδια εκτός έδρας ευρωπαίκα είναι αναντικατάστατος ο Κάρα ε?. Δεν αποτελεί μπηχτή για Κάρα, άλλα για όλους τους «ειδικούς».


5) Και κάτι που όλοι το έχουμε ακούσει από κάποιον σε μια συζήτηση για μπάλα: Ναι έχω δει τον Νίνη στο τάδε μπουζουκτσίδικο, άσε άρχισαν τα μυαλά του να παίρνουν αέρα…


6) Και κάτι που διάβασα, πως θα πείσουμε τα καμάρια μας πως ο Πανιώνιος είναι Ρόμα και πως η Στανταρ δεν είναι πανιώνιος?..


7) Πολύ καλή κίνηση του Βγενό που αγόρασε όπως ακούγεται 1000 εισητήρια διότι θα έμενε κόσμος από έξω. Πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζεται ο κόσμος από την νέα διοίκηση, πλεον οι οπαδοί δεν είναι πρεζάκια και κατευθυνόμενοι…


EDIT: Ο κορυφαίος του παιχνιδιού για μένα ήταν ο Σιμάο, πραγματικό ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ. Σε αυτον ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο του διπλού. Πόσο όμορφο ήταν που με το που μπήκε ο Ζιλμπερτο τελείωσε ΚΑΘΕ ελπίδα των Ρωμαίων, πραγματικά όλοι οι προσπαθείες παίρναγαν πρώτα απο τα πόδια του, ενεπνεέ τόση σιγουριά...

7 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Ευτυχως που εμεινε εκτος ο Καραγκουνης. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στη Νεα Σμύρνη. Κανονικά το ίδιο πρέπει να γίνει και με τον Κατσουράνη. Πάγκο και οι δυο. Το ματς κρύβει παγίδες, αλλά πιστεύω ότι θα το πάρεις. Δεν νομίζω ότι θα προσγειωθείς απότομα. Αν κρατήσει Νίνη μέσα και στα χαφ εχει Σιμαο - Σίλβα θα το παρει το ματς και λογικα ευκολα. Η άμυνα του Πανιωνίου είναι σε κακή κατάσταση. Αν ο Νίκος επαναφερει Καρα ειναι σαν να ακυρωνει την εμφανιση του Νίνη. Αν κρατησει τον Κατσουράνη είναι σαν να μην καταλαβαινει.

Όσο για την άμυνα θυμάσαι τι λέγαμε; Τρως δυο γκολ? Βάλε τρία!

Μάγος είπε...

Πότε πρόλαβες ρε θηρίο και σχολίασες?.
Πάντως πλεον ΔΕΝ γίνετε να μείνει έξω ο Νίνης, σκέψου τι μουρμούρα υπήρχε για τον Νιόπλια πριν το ματς με την Ρόμα όταν δεν έπαιζε, φαντάσου τώρα. Αυτό δημιουργεί το πρόβλημα πως μένει μια θέση στον άξονα για τρείς παίκτες. Διότι θεωρώ τις παρουσίες του Ζιλμπέρτο και του Νίνη δεδομένες. Οπότε μένει μια θέση για Σιμάο, Καρα, Κατσουρ. Το σωστό είναι να παίζει ο Σιμάο, γίνετε όμως να μην παίζουν και τα 2 Κ?. Και αν δεν γίνετε και παίζει ο Καρα με τον Νίνη θα συνεχιστεί το ίδιο βιολί να μπλέκεται ο Καραγκούνης στα πόδια του μικρού σε κάθε επιθετική φάση? και να του μιλάει σαν να μιλάει λοχίας σε φαντάρο?..

KANTHAR0S είπε...

Ναι γίνεται να μην παίζουν τα 2 Κ.
Ειδικά ο Κάρα.

Δεν κατάλαβα δηλαδή τι υπάρχει ασυλία. Σαν τον Άρη με τον Κόκε;

Μάγος είπε...

Ρητορικό το ερώτημο σου θέλω να πιστεύω...

BALADEUR είπε...

Σε κάθε ομάδα υπάρχουν κάποιες εμβληματικές φυσιογνωμίες
που ο ρόλος τους στην λειτουργία (της ομάδας) ξεπερνά τα
-όποια- αγωνιστικά κριτήρια. Ως τέτοιες χρεώνονται συνήθως
περισσότερα απ' όσα τους αντιστοιχούν. Αδικο μεν, λογικό δε.
Θυμήσου τον Τζόλε στον ΟΣΦΠ. Τι μουρμούρα άκουγε και πόσο
τους λείπει τώρα. Τον Λύμπε και τον Δέλλα στην ΑΕΚ. Τώρα τους
λείπουν οι ηγέτες στα αποδυτήρια. Το ζητούμενο είναι ο παίκτης
(που θα χρισθεί ηγέτης) νά 'χει τις ικανότητες που απαιτεί ο ρόλος.
Σε αγωνιστικό επίπεδο, σας βρίσκω λίγο αυστηρούς με Κάρα-Κατσούρ.
Τ' ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση τούτη την περίοδο δεν δικαιολογεί
όλη αυτή την πολεμική.

ΥΓ.1 Προβλέπω εύκολο διπλό!
ΥΓ.2 Δεν νομίζω πως ο Νίνης είναι σε θέση να βγάλει δεύτερο σερί ματς σε λιγότερο από τρία 24ωρα.

4minister είπε...

Ο καλύτερος για ηγέτης του Πράσινου Επιβήτορα (χαχα), και παρεμπιπτόντως αυτός που έχει τη μεγαλύτερη εκτίμηση απ΄τη διοίκηση, είναι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο Τεν Κάτε άκουσε το σουξέ των los poulos, όταν ο Σίλβα ψιθύρισε δυό "φωνήεντα" στη διοίκηση. Μετά την ανεκδιήγητη σύνθεση στο Τηγάνι, με αριστερό χαφ το Γκάμπριελ! ΠΟΙΟΝ;

Μάγος είπε...

Συμφωνώ μαζι σου baladeur πως πρέπει να υπα΄ρχει ένας ηγέτης σε μια ομάδα. Όμως την απάντηση που θα σου έδινα την έδωσε ο υπουργός. Πραγματικά γίνετε σε έναν σύλλογο του βεληνηκούς του Παναθηναικού να κμην είναι ηγέτης ο αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας?(έστω και δεύετερος αρχηγός της Σελεσάο που είναι πλεον). Και μην ακούσω τίποτα ότι δεν μπορει να έχει ήγετικο ρόλο επειδή είναι αμυντικό χαφ!, είναι απλα ΑΡΔιες. Τέλος για το Υστερόγραφο σου για τον Νίνη να σου πω πως με τον Πανθραξ έπαιξε 72 λεπτά και είχε 56 σπρίντ. Αυτό καταρίπτει τον μύθο του ότι δεν βγάζει ενενηντάλεπτο. Φέτος έκανε προετοιμασία και φαίνεται η αξία του...