Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Δείξτε μας πως έχετε αρχίδια…

(η αρχή είναι γραμμένη την Κυριακή..)

Γύρισα σπίτι, πριν κάνα μισάωρο από το γήπεδο, φυσικά πολύ τσαντισμένος και ξενερωμένος. Τα συναισθήματα μου πραγματικά με οδηγούν να γράψω ένα μιζέρικο κείμενο που να αφορίζω τους πάντες. Πραγματικά ο σημερινός Παναθηναϊκός έβγαλε τόση αρρώστια.. θύμισε τόσο πολύ Τζιγγερικές εποχές, και πάλι έβγαλε αυτήν την αρρώστια που κουβαλάει τόσα χρόνια. Την νόσο που όταν όλα πηγαίνουν ιδανικά και μαζεύεται ο κόσμος στο γήπεδο για πριν ένα μεγάλο ματς, έρχεται η ΞΕΝΕΡΑ. Ακόμα και φέτος που άλλαξε υποτίθεται η νοοτροπία αυτή, μου έρχονται τα παραδείγματα με τον Αστέρα πριν το Καραϊσκάκη και το σημερινό πριν την Ρόμα-Τούμπα…

(η συνέχεια σημερινή)

Δεν υπάρχει κάτι αγωνιστικό να σχολιάσω σήμερα, μάλλον υπάρχουν αγωνιστικές παρατηρήσεις που θέλω να κάνω αλλά ξεχωριστά παρακάτω.. Άντε να πω για την απουσία του Ζιλμπέρτο. Όποτε λείπει αυτός ο άνθρωπος έχουμε πρόβλημα πίσω…

Το μόνο που έχω να πω για τους παίκτες είναι πως ήρθε η στιγμή να μας αποδείξουν πως έχουν αρχίδια (και όχι κάρδια) πρωταθλητή… Διότι κύριοι φέτος αν εξαιρέσω το 0-1 στην ΑΕΚ( πρώτο γύρο) δεν πήρατε άλλο ματς δύσκολο με την πλάτη στον τοίχο. Οπότε ΝΑ η ευκαιρία (Τούμπα) να μας δείξατε ότι είστε μάγκες για να πάρετε το πρωτάθλημα. Και μην ξεχνάμε πως την διαφορά την αποκτήσαμε όταν ο Ολυμπιακός έκανε την μια γκέλα πίσω από την άλλη. Εμείς όταν έφτασε η ώρα να διευρύνουμε την απόσταση βαθμολογικά, μείναμε ικανοποιημένοι με το Χ στο Βικελίδης, μείναμε ικανοποιημένοι με το Χ με την ΑΕΚ επειδή παίξαμε μπάλα.. Όπως και η διοίκηση είχε μείνει ικανοποιημένη από το +6 και δεν πήρε το σέντερ μπακ.

Τώρα που έκατσε η στραβή ποιος είναι ικανοποιημένος?..

Πριν πάω στις αγωνιστικές μου παρατηρήσεις να πω δύο πράγματα. Καταρχάς συγχαρητήρια στην Καβάλα που έδειξε πόσο καλή ομάδα είναι, και πως ορθά έγραφα πως τέτοιο ροστερ δεν έχουν ούτε ομάδες που διεκδικούν είσοδο στα play-off. Ρινκον, Σμόλαρεκ οι αλλαγές, ποια άλλη ομάδα κάνει τέτοιες αλλαγές που είναι κάτω από την 5η θέση..

Δεύτερον να πω, πως ματς με την Ρόμα δεν υπάρχει πλέον, δεν μας παίρνει να ρισκάρουμε στο ελάχιστο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα.

Γιατί άμα χαθεί το φετινό, μένει μια τρύπα στην ΠΑΕ 20 εκ εύρω (ελεω μη-εισόδου champions league) και μας μένει και μια πολύμετοχικότητα μπουρδέλο..

Η παρατήρηση που θέλω να κάνω αφορά τον Νιόπλια.

Κύριε Νίκο τι θα γίνει με τους «πειρατές» στην ομάδα?. Δεν κουράστηκες να αλλάζεις συνέχεια τον Λέτο? Και αν όχι αυτόν, να βγάζεις τον Σιμάο?.

Κύριε Νίκο, χθες όλο το γήπεδο έβραζε με τον Κατσουράνη!, και με τον Καραγκούνη τα είχε, αλλά όταν έβλεπε την αδιαφορία του Κατσουράνη τρελαινόταν!. Απλά χάνεις τον σεβασμό σου έτσι.

Λέγαμε πως το μεγάλο στοίχημα για σένα είναι να ελέγξεις τα αποδυτήρια. Το θέμα ήταν ότι οι περισσότεροι που το λέγαν αυτό νόμιζαν πως το πρόβλημα ήταν ο Σίσσε και ο Σίλβα, λόγω ονομάτων.

Αυτοί οι παίκτες σέβονται τα συμβόλαια τους και τους μανατζερ τους και έχουν μια Α νοοτροποία και όχι την άρρωστη-αχάριστη ελληνική..

Περιμένω να δω αλλαγές σε αυτό το θέμα γιατί αρκετός κόσμος παίρνει μυρωδιά πως κάτι βρωμάει με σένα και τους «πειρατές»…

Τέλος Καραγκούνη και Κατσουράνη αλλάξτε συμπεριφορές. Παίξτε μπάλα και σταματήστε να κάνετε δηλώσεις και να πλακώνεστε στο ξύλο με άλλους συμπαίκτες. Σε περίπτωση που η ομάδα πάρει την κάτω βόλτα να φοβάστε ότι πολλά θα αρχίσουν να βγαίνουν στην φόρα. Και πολλά ακούγονται για κλίκα ελλήνων με εσάς αρχηγούς. Βέβαια σε αυτόν τον ισχυρισμό ήρθε να βάλει φωτιά ο Νιόπλιας με την αλλαγή του Λέτο μετά τον τσακωμό με τον Καραγκούνη. Απλά σέβομαι πολύ τον Κάρα και θέλω να πιστεύω πως αυτοί οι ισχυρισμοί είναι απλά φήμες..

Α Και Κατσουρ ήθελα να γράψω ΠΟΛΛΑ για σένα (ιδίως για την σχέση σου με τον Σισσέ) αλλά όπως είπα οι ισχυρισμοί είναι χοντροί και σέβομαι κάποιους συμπαίκτες σου..

Ο περισσότερος κόσμος στο γήπεδο φώναξε στο τέλος πως σας θέλει πρωταθλητές, και κάλυψε την μικρή γιούχα. Αυτό έγινε για 3η φορά φέτος!. Αστέρας, Γαλατά οι 2 προηγούμενες..

Η ομάδα μπασκετ είπε πως θα παίξει για εμάς, εσείς δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό?

Μοναδικό υστερόγραφο σήμερα, σκεφτείτε πολλοί τις δηλώσεις Σισσέ περί :«απελευθερωμένων Ελλήνων παικτών»…

Απλά τροφή για σκέψη το τελευταίο…

12 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Ο Νιόπλιας πρέπει να πάρει απόφαση ότι αν δεν ρισκάρει δεν θα δει προκοπή. Πρέπει να πάρει ντέρμπι. Είχαμε πει πως αν παρουσιαζόσουν σοβαρός δεν θα είχε πρόβλημα η ομάδα. Δεν παρουσιάστηκες σοβαρός και μάλλον σκεφτοσουν την Ρόμα. Αν σκεφτόσουν την Ρόμα και έχασες έχει καλώς. Αν όχι είσαι άξιος της μοίρας σου.

Καλό απόγευμα!

Μάγος είπε...

Δίνεις στην ήττα πολύ μονοδιάστατη αιτιολόγηση. Σε ένα ματς που ξεκίνησε με διάφορα τράβαλα, απουσία Ζιλμπερτο αρκετοί παίκτες σκεφτόντουσαν την Ρόμα τελέιωσε με περισσότερα τράβαλα. Λάθος πάλι αλλαγες Νιόπλια, ( Σιμάο αντι κατσουρ) τραγική άμυντική λειτουργία ΞΑΝΑ στην αντεπίθεση, τσακωμός Λέτο-Κάρα στο ημίχρονο!. Έναν κατσουρ να μην δίνει στον Σισσέ την μπάλα ΠΟΤΕ. Φταίγαν όλα μαζί. Όπως και ο υπερβολικός καθυσηχασμός απο το +6...
Φταίνε πολλά φίλε kanthare..
Για αυτό λεω, ανασυγκρότηση και νας μας δείξουν πως έχουν καρύδια...

KANTHAR0S είπε...

Θα δούμε φίλε. Έχει ακόμα πολύ ψωμί η υπόθεση. Απλά κάποιοι πίστεψαν ότι ο μυρωδιάς Κάτε ήταν η πηγή του κακού. Όπως φαίνεται δεν έφταιγε μόνο ο Κάτε. Άσε μην ανοίξω θέμα για την άκαιρη απομάκρυνσή του. Δεν διαφωνώ με την απόλυση Κάτε, αλλά με το timing. Είναι προφανές ότι ο Νιόμπλιας δεν μπορεί να κάνει την διαφορά. Υπομονή.

Μάγος είπε...

Κοίταξε να δείς η μόνη λογική που μπορεί να είχε η απομάκρυνση ήταν η αλλαγή ψυχολογίας των παικτών. Δυστυχώς η λογική της απομάκρυνσης του τεντά ήταν η γαλούχιση των ελληνόπουλων. Τα είχε χάσει τα αποδυτήρια ο Ολλανδός απο τους "πειρατές", και για αυτό φέραν τον "διαχειριστή" Νιόπλια.. Απλά ο Νίκος έκανε το λάθος να του πάρουν τον άερα οι άρχι-πειρατές, και να έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητάνε μεταξύ τους την ενδεκάδα. Δεν θα επεκταθώ στο θέμα διότι με στεναχωρεί αφάνταστα, αυτό που συμβαίνει στα αποδυτήρια πλεον...

Ανώνυμος είπε...

Πιαδια να σας πω και εγω την γνωμη μου για τον κατσουρανη ειναι καλος ποδοσφαιριστης αλλα μερικες φορες γινεται πολυ κουραστικος.Δν μπορω να τον βλεπω συνεχεια να κανει δηλωσεις και στο γηπεδο τιποτα...Οπως δν ξεχνω και στο παιχνιδι με τον ακατανομαστο που βγηκε απο το πουλμαν και αρχισε να λεει τα δικα του παλι και βγηκε στο γηπεδο και περπατουσε...Ας σταματησουν οι ελληνες παιχτες μας της δηλωσεις γιατι ουτε πιο επαγγελματιες ειναι απο τους αλλους,ουτε ...Πρεπει να καταλαβουν οτι δν υπαρχει περιπτωση να χασουν αυτο το πρωταθλημα...Ας παρουν λιγο παραδειγμα τον gilberto silva,πρεπει να σταματησουν να κανουν τις dives και να ματωνουν την φανελα στο γηπεδο.Προβληματικες οι αλλαγες του Νιοπλια,τον κερδισε ο αντιπαλος προπονητης...συγνωμη που σας κουρασα παιδια...

Μάγος είπε...

Καλησπέρα ανώνυμε, καταρχάς δεν κουράζεις. Συμφωνώ μαζι σου για τους διεθνείς και τις δηλώσεις τους, άλλωστε το έγραψα κιόλλας. Δυστυχώς φίλε μου βλέπω πιο πολύ τους ξένους να κατανοούν πως αυτό το πρωτάθλημα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ να χαθεί παρα τους Έλληνες!. Άκου κάνει υποδείξεις ο Κάρα στον Λέτο για το πως θα παίξει. Ρε είμαστε σοβαροί?..
Επίσης για Νιόπλια να πω, πως για ακόμη μια φορά οι αλλάγες του ήταν πολύ προβληματίκες όπως λές. Το θέμα ήταν πως οι συγκεκριμένες κινήσεις ήταν "περιίρεργρες".
Γίνετε βρε αδερφέ μου να βγάζεις τον Σιμάο όταν ο Κατσουρ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ?, γίνετε να τα βάζει ο Λέτο με τον Κάρα και να βγάζεις τον Λέτο, και την επόμενη μέρα να μην έχεις πει τίποτα για το συμβάν.?.

the passenger είπε...

απλά αίσχος.
να πάνε να γαμ......
τα μαλακισμένα.
με τη Ρόμα θα είμαι μέσα, και την 27η αγωνιστική θα είμαι μέσα.
καμία όμως άλλη φορά. στήριξη τέλος.
ας πάρουν το πρωτάθλημα και ας με αναγκάσουν να καταπιώ τη γλώσσα μου. τέλος.
και ας πει όποιος θέλει ότι θέλει.
ΥΓ. ο Νιόπλιας; καλός είναι. για την γκόλντεν τιμ.

mpaladoros είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΙΚΟΣ ΝΙΟΠΛΙΑΣ

Μάγος είπε...

@pasenger: Φίλε passenger, καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ τον θυμό σου. Απλά σαν οπαδοί έχουμε το χρέος να ήμαστε δίπλα στην ομάδα. Ίσως να μην τους αξίζει η παρουσία μας στο γήπεδο, όμως σίγουρα αξίζει απέναντι στην ΑΝΑΓΚΗ για αυτην την κούπα στον σύλλογο μας. Σκέψου το και αλλίως, πως με Ρόμα και γαύρο, θα πάνε όλοι οι πανυγιρτζίδες, αφιέρωνεις τόσο χρόνο για το καλό του ΠΑΟ και εσύ, είναι κρίμα να πράξεις το ίδιο με αυτούς...

@mpaladore: καλωσήρθες στο blog, δυστυχώς στις 4 λέξεις που είπες βρίσκεται η αλήθεια για την κατάσταση των αποδητηρίων. Έγραψα τόσα παραπάνω για αυτόν, απλά αμα πάρουμε πρωτάθλημα θα είναι τεράστιο λάθος να μείνει. Πρέπει να καθαρίσει η ομάδα απο το κουμάντο των πειρατών. Και αυτό θα συμβεί με δύο τρόπους. 1)Φεύγει ο Νίκος έρχεται προπονητής με ΠΟΛΥ μεγάλο όνομα 2) παίρνει μέτρα η διοίκηση και κόβει τον αέρα τον κλικαδώρων...

the passenger είπε...

εγώ ρε μάγε όπως και εσύ είμαι αρρωστάκι.
επειδή όμως έχω μια αρχή, δεν πάω γήπεδο για να κράξω ΚΑΝΕΝΑΝ (τον μόνο παίκτη του Παναθηναϊκού που έχω κράξει στη ζωή μου είναι τον Τάσο Μητρόπουλο) θα απέχω. τουλάχιστον μέχρι να ηρεμήσω.
μετά βλέπουμε.
Νίκος Νιόπλιας; ανύπαρκτος! ο άνθρωπος είναι για σκάουτερ ή για την γκόλντεν τημ. μέχρι εκεί.
για να καταλάβεις τι ξεφτιλισμένο είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, σε λίγο θα γίνει προπονητής και ο Μπάντοβιτς.

mpaladoros είπε...

ΓΕΜΙΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΚΛΙΚΑΔΟΡΟΥΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.. Ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΒΑΣΙΚΟΙ ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ.. ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΣΑΡΙΕΓΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΕΣ.. ΣΙΩΠΗ ΠΑΝΤΟΥ.. ΑΜΑ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΕΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΧΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ 100 ΚΑΝΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΗ ΛΕΕΙ.. ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΜΠΑΛΟΙ

Μάγος είπε...

Δυστυχώς έτσι είναι, όταν ο ΠΑΟ έχει ΕΝΑ, ΕΝΑ! , αριστερό χαφ, πως διάολο το βγάζεις έξω?. Και βάζεις τον Νίνη στα πλάγια?, μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά?..
Και να δεχτώ εγώ πως τσακώθηκαν ο Κάρα με τον Λέτο, ο προπονητής τι έκανε πάνω σε αυτό?. Είναι απίστευτο να σου φωνάζει ο Κάρα στο παιχνίδι σου. Ένας παίκτης που κάνει ότι θέλει στο γήπεδο (πολλές φορές βγαίνει και σε καλό, γιατι παίρνει την ομάδα στις πλάτες του).
Ελπίζω σήμερα να κάναν έναν ειλικρινή διάλογο, και να πάνε ΚΑΜΙΚΑΖΙ στην Τούμπα..