Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ακόμα ένα βασανιστήριο…




Προκριθήκαμε λοιπόν στους 4 του κυπέλου αλλά όπως συνηθίζετε μπαλίτσα δεν είδαμε. Αφού κατόρθωσα να μείνω ξύπνιος λοιπον βλέποντας τον αγώνα τότε πιστεύω πως ή πάσχω από αϋπνίες ή οτι είμαι τόσο άρρωστος με την μπάλα. Πραγματικά ήταν από τα παιχνίδια που τα βλέπεις ξαπλωμένος στον καναπέ και ανοιγοκλείνουν τα μάτια σου λόγω βαρεμάρας-νύστας. Ο χθεσινός Παναθηναϊκός αν εξαιρέσουμε την έλλειψη πάθους του, δεν διέφερε και πολύ το στυλ παιχνιδιού του από τα υπόλοιπα που έχουμε δει. Κλασσικά πράγματα, το κέντρο με την επίθεση να μην έχουνε συνοχή και να περιμένουμε την δημιουργία ευκαιρίας από προσωπικές ενέργειες παικτών. Η διαφορά ποιότητας βέβαια των ομάδων ήταν τεράστια και έτσι για να κάνουμε απανωτές φάσεις δεν χρειάστηκε να παίξουμε μπάλα αλλα ούτε και να σκιστούμε..




Τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε τις σπατάλησε ο Σισσέ ο οποίος πραγματικά χθες έχασε τα άχαστα. Βέβαια για μένα ήταν χαζό εξαρχής που ο Νιόπλιας τον έβαλε σε αυτό το ματς και τον άφησε μπας και ξεμπουκώσει. Λες και αν έβαζε το γκολ στην Καλλιθέα θα ξεμπούκωνε!. Το μόνο που έγινε ήταν να του δημιουργήσει άγχος αυτό το παιχνίδι που επειδή δεν σκόραρε σε 3-4 παιχνίδια και καλά μπούκωσε!. Το λέω αυτό και θα το λέω, ο Σισσέ στο ελλαδιστάν μας, σκοράρει για την πλάκα του!. Μπάλα δεν ξέρει ομολογουμένως , αλλά η ταχύτητα(κυρίως αυτή, άμα σε βάλει πλάτη τελείωσες), η δύναμη του και το ότι έχει το εκπληκτικό βούπαρισμα στο σουτ( «βουπ» εννοώ τον ήχο του σουτ όταν γίνετε με την μία και δυνατό), του αρκούνε για να πάρει σχεδόν μόνος του το πρωτάθλημα. Αν έχει καλή ψυχολογία και δεν του δημιουργείτε άγχος θα σκοράρει, το ότι δεν τα βάζει δεν είναι θέμα ντεφορμαρίσματος, ντεφορμάρισμα θα ήταν αν δεν μπουρούσε να τρέξει ή να μπει στις φάσεις με δύναμη όπως κάνει...



Αφου ξεκαθάρισα και αυτό που βλέπω για τον Σισσέ, διότι πάλι βλέπω να ξαναμπαίνουν οι δημιοσιογράφοι και οι φίλαθλοι στο τριπάκι του ο Σισσέ δεν σκοράρει, να πάμε και σε αυτό που κρατάω από το παιχνίδι. Για μένα το σημαντικό στο χθεσινό ματσάκι ήταν η αλλαγή τακτικής από 4-3-3 σε 4-4-2 στο 2ο ημίχρονο. Με τον Πετρόπουλο να κάνει δίδυμο με τον Σισσέ στην επίθεση, και τον σάλπι με τον Λέτο να μετατρέπονται σε πλάγια χαφ. Αυτή την αλλαγή τακτικής την περίμενα να γίνει καιρό τώρα ώστε να δω τα αποτελέσματα. Διότι για μένα οι 2 επιθετικοί μπροστά, θα βοηθήσουν πολύ στην απελευθέρωση του Σισσέ από το διπλό μαρκάρισμα των σεντερ μπακ και να του βγάλουν και το άγχος του ότι πρέπει αυτός να τελειώνει όλες τις φάσεις. Επίσης θεωρώ σωστή την εφαρμογή του 4-4-2 χθές, από άποψη παικτών, διότι Καραγκούνης και Σιμάο έχουν τα τρεξίματα να καλύψουν τον άξονα(Σιμάο να σταματάει αντεπιθέσεις και Κάρα να κουβαλάει μπάλα). Βέβαια δεν άλλαξε η εικόνα της ομάδος μετά την εφαρμογή αυτού του συστήματος για πολλούς λόγους. Ένας ήταν η κούραση των παικτών, άλλος ήταν ότι πρώτη φορά εφαρμόζεται,το συγκεκριμένο σύστημα. Αλλά γενικά το παιχνίδι δεν ήταν για συμπεράσματα και για αυτό δεν μπορεί να κριθεί η εφαρμογή του συστήματος. Πάντως το πρόβλημα στο 4-4-2 είναι η τοποθέτηση του Σίλβα αν θα μπορέσει να καλύψει τον άξονα με τον Κάρα…



Από το ραβδί του Μάγου

1) Πριν κανα 2 μέρες βγήκαν κάτι δηλώσεις του Ζουέλα που έλεγε πως είχε πρόταση από ομάδα της Αθήνας. Τώρα ποια ομάδα από την Αθήνα έψαχνε για κεντρικό αμυντικό είναι ερώτημα του τύπου τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια. Αυτές οι δηλώσεις δεν προξένησαν κανενός την απορία, του πώς από Μέιρα Ντίαζ κάναμε κίνηση για τον Ζουέλα?.

2) Ντιόγο αγόρι μου είπαμε δεν θυμίζεις ποδοσφαρίστη. Δεν είπαμε όμως να θυμίσεις πυγμάχο!. Ακού εκεί βάρεσε το παιδάκι τον Γιαννάκη τον Παπαδόπουλο. Ντιόγο αγόρι μου επειδή δεν τρέχεις εσύ μην σε ενοχλεί που προσπαθεί το παλικαράκι να πάρει την θέση που του ΑΞΙΖΕΙ στην ομάδα!. Ο Ντιόγο κάνει σαν κάτι δικους μας πάλιουρες που δεν τρέχαν και βλέπαν έναν πιτσιρικά να τρέχει στις προπονήσεις και του λέγαν «μην τρέχεις γιατί θα σου κόψω την μπάλα»!.

3) Το δίμπαλο της Ξάνθης την Κυριακή στον Άρη, μήπως σε μία εβδομάδα που παίζουν για το κύπελλο γίνει δίμπαλο υπέρ του Άρη?...



Τέλος θυμίζω πως έχει μπασκετάκι με το Μαρούσι στο ΟΑΚΑ σήμερα, που ήμαστε τυπικά φιλοξενούμενοι οπότε όσοι έχουν χρόνο να έρθουν για να κάνουμε έδρα μας το ΟΑΚΑ. Είναι σημαντικός αγώνας και πρέπει να στηρίξουμε τον αυτοκράτορα!.

Και συγχαρητήρια στα κορίτσια του βόλλευ για την πρόκριση τους στους 8 της ευρώπης!. Θέλουμε όλοι να ξαναζήσουμε στιγμές Γέζι.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Παρακολούθησα το παιχνίδι μέχρι το 1-0 μετά το άλλαξα. Η Καλλιθέα μου θύμησε ερασιτεχνική ομάδα που μας με Καραδήμο και Αρκούδα;; Ο κοντός πάλι έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Έχεις δίκιο για παρτενέρ δίπλα στον Σισέ, με τα αμυντικά χαφ που έχετε άνετα εφαρμόζεται το 4-4-2 αλλά κάποιος πρέπει να μείνει έξω απο το κεντρο. ποιός; Ο Σισέ λογικό να δέχεται κριτική, τα έχουμε ξαναπεί (βέβαια διαφωνούμε αλλά δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας). Στον Ολυμπιακό είπαμε είδαν και αποείδαν απο το ποδόσφαιρο και το γυρίσανε στην πυγμαχία.....Τι θέλει να πεί ο ποιητής για το παιχνίδι της Ξάνθης;;;

Μάγος είπε...

Τυχερός είσαι που το άλλαξες. Εδώ με αυτούς τους παίκτες της Καλλιθέας τους κοροιδέυαμε στο πρωτάθλημα Γ εθνικής εδω στην Αγια Παρασκευή. Στον Ολυμπιακό δεν ξέρω αν το γυρίσανε στην πυγμαχία, το σίγουρο είναι πως το γυρίσανε στο μπάσκετ( αν με πιάνεις).

Για την Ξάνθη θέλω να πω μπας και έπαιξε καμιά τράμπα να δώσατε το παιχνίδι στο πρωτάθλημα ώστε να το πάρετε στο κύπελλο. Δεν το πολυπιστεύω όμως διότι η Ξάνθη δεν τους είχε τοσο ανάγκη τους βαθμούς. Αλλά έτσι όπως σας είδα στο πρώτο ημίχρονο πραγματικά απόρησα... Οπότε ας δούμε.
Ο καιρός γαρ εγγύς

KANTHAR0S είπε...

Λάθος τυ Νίομπλια που κάθησε και άκουσε τους δημοσιογράφους αναφορικά για τον Σισέ. Λάθος του Νιόμπλια που σε ένα τέτοιο ματς εξακολουθει να μην ρισκάρει και προτιμά το 4-3-3 αντί του 4-4-2. Τι να το κάνω που το άλλαξε στο ημίχρονο; Από την αρχή έπρεπε να το ξεκινήσει. Λάθος του Νιόμπλια που δεν ξεκίνησε Πετρόπουλο από την αρχή; Αυτό σημαίνει ότι δεν ξα δει ποτέ εντεκάδα;

Γενικώς ο Νιόμπλιας δείχνει να μην ρισκάρει καθόλου. Το να μην ρισκάρεις καθόλου είναι κατά την γνώμη μου χειρότερο από το να ρισκάρεις. Προτιμά να πηγαίνει εκ του ασφαλούς, βασιζόμενος στην διαφορά που έχει στο πρωτάθλημα. Εδώ όμως δεν μπορούσε να ανοίξει να ανοίξει την άμυνα της Καλλιθέας με τον Αρκούδα και τον Καλτσά. Πρέπει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα.

KANTHAR0S είπε...

Ξέχασα να αναφέρω ότι αν έκανε τράμπα η Ξάνθη με τον Άρη, λαμβάνοντας υπόψη τις όχι και τόσο καλές σχέσεις που έχουν οι δυο ομάδες και λαμβάνοντας υπόψη τον Κούπερ παρατάω το άθλημα και το γυρνάω στον φιλοτελισμό.

Την καλησπέρα μου!