Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Οι Top 10 του Μουντιάλ…


Όπως είχα πει, θα αναλύσω τις δέκα καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ ώστε να σας δώσω να καταλάβετε τι γίνεται στο μυαλό μου περί των εθνικών που πρόκειται να δούμε.

Και πάμε

Το φαβορί ακούει στο όνομα Ισπανία. Άδικα?, δεν νομίζω. Η φετινή Ισπανία είναι σαν να βλέπω την Μπάρτσα με κάποιες προσθήκες. Πικέ, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκετς ο άξονας. Από κει και πέρα Τόρρες, Βίγια το επιθετικό δίδυμο φωτιά, και στο τέρμα ο Κασίγιας!...Το ερώτημα είναι θα αντέξουν το βάρος του φαβορί οι πρώην Λούζερς?.

Άποψη: Θα φτάσει τουλάχιστον ως ημιτελικά αλλά δεν πιστεύω πως μετά το Euro θα κάνει 2η κατάκτηση τροπαίου στην σειρά.

2ο Φαβορί η σελεσάο. Τώρα εδώ η οποιαδήποτε πρόβλεψη αποτελεί ατόπημα. Γιατί?, διότι βλέπω να έχουν αλλάξει πολλά από την έλευση Ντουνγκα. Φαίνεται πως ο άνθρωπος πάει να την κάνει Ευρωπαϊκή ομάδα, πετώντας έξω βεντέτες και όποιον δεν κολλάει στο σύστημα του. Παραδείγματα: Ροναλντίνιο, Πάτο.

Άποψη : Όλα θα εξαρτηθούν αν το καινούργιο μοντέλο της Brazil θα φέρει αποτέλεσμα δηλαδή αν θα αντέξουν να μπουν σε καλούπι οι μάγοι…



3α στην σειρά έρχονται τα λιοντάρια. Την άποψη μου για την Αγγλία την έγραψα στο προηγούμενο κείμενο , συνεχίζω να τους θεωρώ πρώτο φαβορί για την κούπα.

4η η Αρζεντίνα. Εδώ είναι που πραγματικά χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την πιπίλα. Από την μέση και μπροστά διαθέτει πραγματικά όλο το ροδόσταγμα : Ντι μαρία, Μέσι, Τεβεζ, Ιγκουαιν, Μιλίτο,Αγκούερο. Έλα όμως που πίσω όλη η αμυντική τετράδα της αποτελείται από σέντερ μπακ. Και μην μου κανένας για τον Οταμέντι διότι στα μεγάλα ματς βλέπω πως σίγουρα ο Μπουρντίσο θα παίζει δεξιά αντί για τον πιτσιρικά.

Άποψη: Θα μπορέσει ο Μέσι να πάρει την ομάδα από το χέρι όπως ο Ντιεγκίτο το 86΄ και το 90’ ?, και αν ναι, ο Μαραντόνα θα καταφέρει να θωρακίσει την άμπαλη άμυνα του?. Πιστεύω ότι θα κάνει μια εκρηκτική αρχή αλλά στα σοβαρά θα έχει Λος πούλος.

5η η μεγάλη Οράνιε. Για ακόμη μια φορά από μπροστά είναι κούκλα αλλά πίσω πανούκλα.

Άποψη: κομπλεξική ομάδα, και λόγω του παραπάνω θυμίζει Αργεντινή. Δεν την βλέπω να κάνει κάτι μεγάλο, αλλά θα μας προσφέρει θέαμα.

6η Ιταλία. Όσο και σε κακή κατάσταση και να είναι ποιος μπορεί να διαγράφει τους Ιταλούς?, το τεράστιο προσόν αυτής της ομάδας αναμφίβολα είναι η εξυπνάδα της, έχει όμως ακόμα ένα μεγάλο όπλο που ακούει στο όνομα Λίπι.

Άποψη: ή θα χαιρετήσουν νωρίς νωρίς, ή πάλι θα πάνε αθόρυβα σε καναν ημιτελικό, όμως πλέον τα αστέρια της δεν λάμπουν και δεν την βλέπω να πηγαίνει παραπέρα.

7η Γερμανία. Σαν τους Ιταλούς και αυτοί δεν γίνετε να τους ξεγράψεις. Όμως κακά τα ψέμματα τα Παντσερ περνάνε κρίση, ευτυχώς για αυτούς όμως οι μικρές τους εθνικές πάνε τραίνο σε όλες τις διοργανώσεις άρα έχουν μέλλον.

Άποψη: στο δρόμο της Αγγλίας είναι, βλέπω να φτάνει δύσκολα μέχρι το ραντεβού με τα λιοντάρια αλλά ως εκεί.

Γαλλία.

Άποψη: Όσο καλούς παίκτες και να έχεις, χωρίς προπονητή και ηγέτη σε μουντιάλ δεν πας πουθενά.

9η Πορτογαλία

Άποψη:Πολύ ταλέντο αλλά αν ο Κειρός δεν λύσει το πρόβλημα στο γκολ και ο Ρονάλντο δεν αποδεχτεί τον καινούργιο του ρόλο τους βλέπω για παταγώδης αποτυχία.

Τελευταία η Ακτή Ελεφαντοστού.

Άποψη : Ότι καλύτερο έχει να δείξει η Αφρική, όμως έπεσε σε όμιλο φωτιά με Πορτογαλία και Βραζιλία. Ποτέ αφρικάνικη ομάδα δεν έφτασε σε τελικό, όποιος έχει δει κόπα Άφρικα καταλαβαίνει. Τακτική μηδέν.


Ελπίζω να μην κούρασα. Σας έδωσα ένα βήμα ώστε αύριο μεθαύριο όταν θα πέφτω έξω να τρώω δούλεμα. Βέβαια ως γνήσιος κόκορας η περηφάνια στις εύστοχες προβλέψεις θα ρέει με το κιλό.

8 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Καλησπέρα!

Η Ισπανία περιλαμβάνει ένα ελκυστικό πακέτο και πράγματι δείχνει να είναι το μοναδικό φαβορί για την κατάκτηση.

Επιμένω όμως ότι ίσως δούμε κάτι το διαφορετικό. Προσωπικά δεν ξεγράφω τις ομάδες της Αφρικής. Αναφέρεσαι στην τακτική τους, αλλά έχουν πνευμόνια. Και ίσως τα πνευμόνια και η αντόχη μαζί με την δίψα για διάκριση υπερνικήσουν τις τακτικές και τα συστήματα.

Θα το διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι! Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε.

4minister είπε...

Σε τι να πέσεις έξω; Δεν μας είπες και τίποτε, ήξεις-αφίξεις. Ρισκάρησε λίγο. Τι θα έχει ο τελικός; Δυο ευρωπαϊκές (όπως πιστεύω) δυο Λατίνες, ή μπαιν-μιξ;

Η καινούργια μπάλα, jabulani με τ' όνομα, θα παίξει το ρόλο της. Δεν το λέω εγώ:

Ο τερματοφύλακας της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιντερ και της εθνικής Βραζιλίας Ζούλιο Σέζαρ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους πορτιέρο: «Ξεχάστε τις μπάλες που παίζαμε μέχρι τώρα. Η καινούργια μοιάζει με αυτές τις πολύχρωμες πλαστικές που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ ή στα περίπτερα. Από αυτές που κουβαλάς μαζί σου στην παραλία για τρέλες. Αν φυσικά θυμηθείς να την πάρεις μαζί σου».
Ο επιθετικός της «σκουάντρα ατζούρα» και της Σαμπντόρια, ο Τζιαμπάολο Πατσίνι, χαμογελάει πονηρά κάθε φορά που οι δημοσιογράφοι τον ρωτούν να πει τη γνώμη του. «Θα πέσουν πολλά γέλια. Την περιμένεις όταν σου κάνουν σέντρα, τη βλέπεις και μόλις πας επάνω της να την κοντρολάρεις ή να σουτάρεις, αλλάζει πορεία και χάνεται».

Γιατί, σώνει και καλά, θα πρέπει να αλλάζει η μπάλα του Μουντιάλ. Την ίδια απορία εκφράζει ο Ζούλιο Σέζαρ: «Σε κάθε διοργάνωση αλλάζουν την μπάλα. Μόνο στο ποδόσφαιρο συμβαίνει αυτό. Στο μπάσκετ, στο ράγκμπι, στο μπέιζμπολ παίζουν με την ίδια. Ακόμα και στο χόκεϊ, χρόνια τώρα διατηρούν τον ίδιο δίσκο».


Να παίζεις στο Μουντιάλ των εκατομμυρίων με μπάλα από τον Μουστάκα και τον Ζαχαριά μοιάζει λιγάκι τρελό, αλλά δεν γίνεται όσοι την έχουν δοκιμάσει να μην έχουν έναν καλό λόγο να πουν!

http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=11939&autid=3&sn=13

Laplace είπε...

στηριζω αργεντινη-ολλανδια..

ο τελικος θα ειναι ισπανια-αργεντινη ή γερμανια-αργεντινη...
δεν ξερω αν διασταυρωνονται ομως μεταξυ τους στα ημιτελικα..
καλη εβδομαδα

Μάγος είπε...

Kantharos: Όντως η Ισπανία είναι η πιο πλήρης ομάδα του Μουντίαλ και δίκαια έχει χριστεί φαβορί.
Είμαι κάπως κάθετος στο θέμα με τις αφρικάνικες. Ίσως να βγω και λάθος, αλλα στο μυαλό μου είναι ξεκάθαρο πως την 1 φορά στις 7 θα κερδισει η δύναμη το μυαλό

4iminister: Ε αυτά κύριος τα γράψαμε στο προηγούμενο!, και εγω δυο Ευρωπαικές βλέπω...
Για τις μπάλες τα ξέρουμε, τα ίδια έλεγε και ο Μπουφον για το Euro 2008. Είναι λογικό όταν την μπάλα την έχουνε κάνει ένα καθαρά επικερδές "πράμα" να μετατρέπουν ακόμα και την μπάλα σε τρελόμπαλα για θέαμα...
Οι παίκτες όμως γιατι δεν κάνουν κάτι?, τουμπέκα?...

Μάγος είπε...

Laplace: Βλέπω το Sportholic απο τους πολλούς αργεντινόφιλους να το κάψουμε σε περίπτωση διάκρισης της μεγάλης Αργεντινής!!...

Γερμανία Αργεντινή διασταυρόνονται σίγουρα. Βλέπω δυο Ευρωπαικές στο τελικό.. άρα όχι την παρέα του Μεσσάκου...

mpaladoros είπε...

Ο Μαραντόνα έχει το καλύτερο υλικό μετά τους Ισπανούς, αλλά απο ομάδα κλάφτα. Άμα πάει πιο μακριά ο Ντούγκα με Ζιλμπέρτο και Μέλο στο κέντρο τότε θα είναι άξιος της μοίρας του.

Μάγος είπε...

Έχει μωρε υλικό το πρόβλημα είναι πως τα πλάγια μπακ είναι σεντερ μπακ και το κυριότερο είναι πως αν αφήσεις Σαμουελ και Ντεμικέλις χωρις αμυντικά χαφ(μονο ο Μασεράνο βλεπω να είναι) θα χαθούνε στο πέλαγος...

4minister είπε...

Η Αργεντινή, που πολλοί εδώ υποστηρίζουν, δύσκολο να φτάσει τελικό, γιατί στις μεγάλες διοργανώσεις χρειάζεσαι σοβαρό προπονητή, και ο Μαραντόνα είναι "παραλίας".