Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ πράξη πρώτη!


Τελείωσε ο πρώτος γύρος του Πανηγυριού και κάτι ψιλά του δεύτερου…

Τι έμεινε?, τι εντυπωσίασε?, τι απογοήτευσε?...αλλά κυρίως τι εντυπωσίασε πραγματικά, και τι απογοήτευσε πραγματικά, τονίζω το πραγματικά διότι ομάδες ρίξαν 4 λόγω συγκυριακού ματς, και ομάδες έχασαν ενώ έδειξαν τρομερά στοιχεία. Όλα αυτά βέβαια από την δική μου ματιά…


Ξεκινώ με την μπόμπα που έσκασε. Φυσικά εννοώ την ήττα της Ισπανίας. Ξαφνικά ο κόσμος άρχισε να αμφισβητεί τους Ταυρομάχους, και ρωτάω εγώ ο καψερός, γιατί ρε παιδιά?. Εγώ όπως την είδα την Ισπανία αποφάσισα πως είναι η φετινή Βραζιλία, απίστευτοι παίκτες και πολύ θεαματικό ποδόσφαιρο. Έλα όμως που τρόμπαραν γιατί όντως την είδαν σελεσάο. Μπήκαν 50 φορές στην περιοχή της Ελβετίας αλλά δεν το βάζαν. Θεωρώ πως αυτή η ήττα μονό καλό της έκανε και την θεωρώ μακράν την καλύτερη ομάδα αλλά όχι φαβορί του μουντιαλ για λόγους που έχω γράψει παλαιότερα.


Η Βραζιλία τελικά δεν επέλεξε να παίξει Ευρωπαικό ποδόσφαιρο. Αυτό μπορεί τελικά αυτό παίζει, δεν το κάνει κατ΄επιλογήν της δηλαδή. Η σελεσάο είναι φανερό πως έχει πρόβλημα στα χαφ, και δεν αναφέρομαι μονό στο δίδυμο Μέλο Ζιλμπερτο που λένε όλοι, ποιος Ελάνο ρε παιδιά?, και ποιος Ρομπίνιο και με αυτούς δίπλα του δεν μπορεί να αναγεννηθεί και ο Κακά.


Τρομερά ψηλά στην εκτίμηση μου είναι οι ελέφαντες. Τους είδα με την Πορτογαλία, είχαν τακτική, δύναμη, πάθος και τέχνη, άμα δεν το φοβόντουσαν το ματσάκι θα το έπαιρναν. Τώρα που γυρνάει και ο Ντρογμπά βλέπω να σκάνε καμιά έκπληξη στους Πελέδες…

Τους Πορτογάλλους τους κόβω να αποκλείονται τους θεωρώ μια κλάση κατώτερους από τους «Ακτέζους».


Η Γερμανία θα φανεί στα δύσκολα. Παίκτες περιωπής δεν έχει, αλλά κάτι Ποντόλσκι και κάτι Κλόζε τους βλέπεις να μεταμορφώνονται με την φανέλα των Παντσερ. Το μεγάλο τεστ θα είναι η λογική( δεν είναι και σίγουρη ) διασταύρωση της στους 8 με την Αργεντινή. Να μαστε ξηγημένοι όμως δεν τους πιστεύω για φέτος, μελλοντικά ναι…


Την Αγγλία που την είχα γράψει για φαβορί την πιστεύω ακόμα. Η άποψη μου είναι πως ο καπέλο απλά υποτίμησε υπερβολικά τους αντίπαλους και πως με ένα απλό 4-4-2 με Χέσκει στην κορυφή που φυσικά στους επόμενους γύρους θα άλλαζε θα κατάφερνε να προκριθεί με κάνα 2 εύκολα γκολ.


Ολλανδία και Αργεντινή μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Και οι δυο πολύ μετρημένες, σοβαρές, δημιουργώντας τις ευκαιρίες που χρειάζεται ώστε να σκοράρουν και μετά σε περιμένουν. Περιμένω πολλά από αυτές τις 2. Για την Αργεντινή ισχύει ότι για την Γερμανία, δηλαδή όλα θα φανούν στο μεταξύ τους σταύρωμα, όπου θυμίζω στο προηγούμενο Μουντιαλ στο αντίστοιχο ζευγάρι πέρασαν τα Παντσερ.


Θετική εντύπωση μου άφησαν οι Ιταλία, Παραγουάη, Μεξικό, Ουρουγουάη Σερβία και Χιλή. Δεν θα αναλύσω τους λόγους γιατι θα τραβήξει πολύ. Θα μου δοθεί όμως η ευκαιρία…

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OLLANDIA ME TRELA PAIDIA...MAKARI NA PAEI OSO PSILOTERA GINETAI...MAGE GIA TIN ELLADARA TPT??? :D

mpaladoros είπε...

Καλησπέρα Μάγε. Για το Μεξικό το είχα πει ότι έχουν ομαδάρα. Οι Γερμανοί μπορεί να μην είναι τίποτα σπουδαίο σαν ατομικά χαρακτηριστικά άλλα είναι η μόνη ομάδα που είναι τόσο δουλεμένη τακτικά (στην δημιουργία).
Ίδωμεν. Το κακό είναι ότι σχεδόν όλα τα μεγάλα ευρωπαικά ονόματα είναι στο όριο να αποκλειστούν εκτός των Ολλανδών.
Περιμένω την δεύτερη εμφάνιση της Χιλής.

Μάγος είπε...

Ανώνυμος: Έχει πολλούς οπαδούς η σχολή των Οράνιε!...
Για την Ελλάδα θα σκόπευα να γράψω αλλα λογω του περιορισμένου χρόνου έγραψα την σούμα του Μουντιαλ που είχα υποσχεθεί.
δυο λόγια για την Εθνική είναι πως τρομερό πάθος, τρομερο φιλότιμο, αλλα οσο έπαιζαν οι άλλοι με 11 δεν γινόταν τιποτις. Ταλέντο και ποιότητα δεν υπάρχουν σοβαροί να μαστε...

@mpaladoros: Το βασικο του Μεξικού είναι οτι εχουν και πολυ καλο προπονητή. Στο πρωτο του παιχνίδι η άμυνα του ήταν για το δελφινάριο να γελάει ο κόσμος. Είδες όμως πως την μάζεξε ο Αγκίρε με την Γαλλία?
Τα σοβαρά μεγάλα ονόματα θα περάσουν.

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε
ψηλα στην εκτιμηση σου οι ελεφαντες?
ελα ρε φιλε,τι ειδες δηλαδη χθες?εκτος αν αναφερεσαι στο πρωτο ματς με την πορτογαλια που ομως κ εκει απλα μετριοι ηταν..

παμε για ουρουγουαη στα ημιτελικα κ τελικο βραζιλια-αργεντινη...
εκτος αν η αργεντινη μεινει εξω απο καμια ολλανδια που δειχνει πολυ καλη κ αυτη την φορα(κ μετα μας τα χαλαει)

καλη εβδομαδα

KANTHAR0S είπε...

Με εντυπωσίασαν οι παρακάτω ομάδες:

Ουρουγουάη, Παραγουάη, ΗΠΑ, Μέξικο.

Κάποιε άλλες ομάδες ήταν συμπαθητικές όπως η Ν. Κορέα και είχαμε πολλές απογοητεύσεις!

Έχουμε ακόμα όμως πολλά παιχνίδια.

Δεν υπάρχει όμως κανένα φαβορί και κανένα φόβητρο. όλα είναι ρευστά.

BALADEUR είπε...

Ένα ματς είδα μέχρι τώρα. Σήμερα πάω για το δεύτερο!

4minister είπε...

Αυτό που παρατήρησα είναι πως η Βραζιλία δεν δέχεται ευκαιρίες από τους αντιπάλους μέχρι να σκοράρει. Αν δεν είναι τυχαίο, δείχνει ότι κρύβει παιχνίδι.

Η Ιταλία δεν θεωρείται αποκλεισμένη μέχρι να γίνει αυτό μαθηματικά. Θεός να σε φυλάει από καινούργιο έμπορο κι' από παλιά pouτάνα, το λέει κι' ο λόγος.

Μου αρέσει η Χιλή, παίζει μπαλίτσα. Βέβαια για μακριά δεν είναι, δεν έχει το "μέταλλο".

Εμείς αποχαιρετάμε σήμερα, εκτός και μας εκπλήξει ο Όθωνας, μας θυμίσει (από κοουτσάρισμα) τον παλιό καλό καιρό. Γιατί και με Νιγηρία ο Κατσούρ μετά το 65-70 δεν μπορούσε άλλο, αλλά δεν έγινε τρίτη αλλαγή, ενώ είχαμε δικαίωμα. Εκτός που οι στοιχηματζήδες δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στη νίκη Κορέας (32,5% ο άσσος, 29% το Χ και 38,5% το διπλό), οπότε (αν γίνει) αντίο ζωή.

Μάγος είπε...

@Laplace:Το κείμενο γράφτηκε πριν το ματς με την Βραζιλία. Οπότε η κρίση μου για τους ελέφαντες πηγάζε απο το ματς με τους Πορτογάλλους. Με απογοήτευσαν με την σελεσάο όμως. Πλεον όμως λος πουλος και αυτη. Δυστυχως ήταν η μονη σοβαρη αφρικάνικη ομάδα...
Σήμερα το Μεξικό Ουρουγουάη θα είναι αίμα και άμμος!μετα βλέπουμε!

@Kantharos: Για όλες τις ομάδες που γράφεις εχω γράψει θετικά σχόλια. Για τις ΗΠΑ έγραφα πριν το Μουντιαλ λόγω Confederations, ίσως αν ο διαιτητής δεν ακύρωνε το τριτο της γκολ να ηταν αλλιως...
Ε μέχρι τώρα η μια έκπληξη διαδέχεται την άλλη, λογικό να μην υπάρχουν προβλέψεις.

Μάγος είπε...

@Baladeur: Πως και έτσι ρε Μπαλαντερ?, ελπίζω να εχεις δικαιολογία οτι δεν πιάνεις ΝΕΤ!

@4iminister:Την έκανα ομάδα ο Ντουνγκα απο οτι φαίνεται την σελεσάο. Αυτο που θελω να δω είναι πως θα αλλάξει το κολπάκι με τα μπακ που παίζουν σαν χαφ στα σοβαρά ματς.

Για την Ιταλία έχει ακόμα ψωμί. Δεν περίμενα να κάνει τέτοια λαλακία με τους Ζηλανδούς...

Η Χιλή μας έδωσε μπάλα στο πιάτο. Το θέμα είναι στα δύσκολα αυτο το περίεργο σύστημα που παίζει θα αποδώσει? η απλα ήταν μια ευχαριστη έκπληξη των ομίλων?(προβλέπω το 2ο)

Δεν πιστεύω πως θα κάνουμε τιποτα με τους Αργεντινους. Μιλίτο Αγουερό Μέσσι βασικοί σήμερα...