Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Πάθος ε?ΝΑ





Μας ζάλισαν. Ναι κύριοι, όλη την χρονιά κουράστηκα να ακούω τους παίκτες του Ολυμπιακού για το πόσο θέλουν αυτό το πρωτάθλημα. Μα να τους ρωτάνε «πως βλέπετε το final four?» και να απαντάνε «έχουμε πίστη ΑΛΛΑ θέλουμε πολύ το πρωτάθλημα». Από την άλλη πλευρά φέτος όσο ποτέ άλλοτε, να ρωτάνε τους παίκτες μας το γραφικό «έχετε πάρει τόσα πρωταθλήματα νιώθετε κορεσμένοι?».

Ποια ομάδα ήταν πιο διψασμένη νομίζω φάνηκε και με το παραπάνω. Και είναι λογικό, όταν έχεις συνηθίσει να τα παίρνεις όλα και να σε λένε αυτοκράτορα, και χάνεις το κύπελλο αλλά δεν πας και final four τσαντίζεσαι. Ε αυτήν την τσαντίλα την πλήρωσε ο Μπαναώτης και η ομάδα του.

Μπήκαμε με το δεξί στους τελικούς λοιπόν, και με λίγο παραπάνω αβανταζ από το 1-0 όπου φαίνεται. Διότι όταν νικάς με 20 πόντους διαφορά αποκτάς και ένα μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Στα αγωνιστικά τώρα, έχω πει μπασκετικές αναλύσεις δεν κάνω, διότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, και δεν θέλω να γίνω σαν τους ΑΡΔ που κάθε Μάη γράφουν ΚΑΙ για μπάσκετ. Όπως έγραφα στο pre-match άρθρο, στον τελικό κυπέλλου κάτι χέρια τρέμανε από τα 6.25. Ε σήμερα όχι απλά τρέμανε (φυσικά εννοώ το άγχος του κομπλεξ) αλλά αν τους έδινες shaker σου έφτιαχναν φραπέ!. Άκου 0/23, αυτό δεν έχει ματαξαναγίνει. Ο αφάνας κάτι παραπάνω από ανύπαρκτος, στοίχισε πολύ η κακή του απόδοση στον γαυρίκιο. Αντίθετα Μπουρούσης, Κλέιζα κράτησαν σε ένα επίπεδο την ομάδα. Η διαφορά σε αυτούς που κάθονται στο έπιπλο είναι μεγάλη, και ο Γιαννάκης ακόμη μια φορά δεν έφερε το ματς εκεί που θα ήθελε. Όπως ο Βουγιόσεβιτς στον ημιτελικό της Βρωλίγκας ήθελε το ματς σε χαμηλό σκορ για να μην τρέξει ο Ολυμπιακός το κατάφερε, έτσι και ο Ζοτς ήξερε πως το όπλο είναι η άμυνα και κράτησε το παιχνίδι «στα φτωχά».

Όπως έγραψα και στο προηγούμενο κείμενο, το μπασκετάκι μας μπόλιασε με χαρά ακόμη μια φορά μες την ποδοσφαιρική μιζέρια μας…

9 σχόλια:

4minister είπε...

Η επιφανής ομάς καλαθσφαίρισης του Παναθηναϊκού, πιο γνωστή σαν πράσινο τραίνο, συγκρούστηκε με νταλίκα που κουβαλούσε ψαρικά. Γιόμισε το οδόστρωμα με διαμελισμένες ψαροκασέλες και ψάρια, κυρίως γαύρο.

Δεινή η θέση των Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου που θα κληθούν σε απολογία. Ο λόγος είναι οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, που δήλωσαν ότι το "τραίνο" είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, με αποτέλεσμα να διασκορπίσει τις "ψαροκασέλες" στα 4 σημεία του ορίζοντα.

χοχοχο!

Για το παιχνίδι και να ξέρεις (λέμε τώρα) να κάνεις αναλύσεις, τι να πεις και τι να μολογήσεις. Όταν έχουμε το πανμέγιστο αρνητικό ρεκόρ των 0 στα 23, όπως λες και συ, και 16 ή 17 περισσότερα αμυντικά rebounts από τον Πεντάστερο, έ και μένα να έβαζε στην πεντάδα, θα κέρδιζε η Πανάθα.

Οπότε θα περιοριστώ σε μια μόνο ανάλυση. Γουστάρω καινούργια καούκα ο Τσίλντρες! (Σήμερα πρόσεξα πως έκαμε αλλαγή ... περμανάντ). Πως κοιμάται μ' αυτό το πράμα στο κεφάλι δεν καταλαβαίνω ...

KANTHAR0S είπε...

Καλημέρα κι από μένα!

Συμφωνώ με τον Υπουργό για το πως κοιμάται αυτός ο άνθρωπος με αυτό το κεφάλι. Κάθε στιγμή πρέπει να σχολείται με το μαλλί.

Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός πλήρωσε για μια ακόμη φορά την περιφερειακή του άμυνα. Η πλάκα είναι ότι όχι μόνο τα έτρωγε, αλλά δεν μπόρεσε να βάλει ούτε ένα τρίποντο!

the passenger είπε...

κοίτα τώρα, αν δεν είχαμε Ζοτς στον πάγκο θα την φοβόμουν αυτή τη νίκη.
να εξηγηθώ.
κούπα παίρνει αυτός που θα κάνει τρεις νίκες. έστω με 1 πόντο διαφορά και ας χάσει και δύο με 40 πόντους διαφορά.
τέτοιο άνετο ματσάκι είναι μια χαρά για αποπροσανατολισμό.
όμως ο Ζοτς είναι γριά αλεπού και δεν θα την πατήσει.
στο ΣΕΦ ο γαύρος θα μπει δυνατά, η κερκίδα θα παίξει τα ρέστα της, γενικά θα είναι αλλιώς.
αν ο Παναθηναϊκός είναι εντός παιχνιδιού μέχρι τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, τότε μπορεί να τους κάνουμε άλλη μια κηδεία πολυτελείας και μετά την άλλη Τετάρτη να έχουμε τρελό γλέντι στο ΟΑΚΑ.
αλλιώς, το λιγότερο που κερδίσαμε χθες είναι ότι πήραμε το πρώτο από τα τρία που χρειαζόμαστε. και αν πάρουμε και τα υπόλοιπα δύο στην έδρα μας (και μόνο), όλα ΟΚ.
είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, δεν πετάω όμως κιόλας.

4minister είπε...

Τόσα χρόνια με τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο, έχουν μάθει και οι παλιοί. Μπατίστ: «θα είναι άλλο παιχνίδι στο Σ.Ε.Φ.» Επίσης σέβονται τον αντίπαλο, όλοι λένε πως είναι πολύ καλή ομάδα. Άρα μυαλά πάνω απ' το κεφάλι δεν θα δούμε. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ο Πελάτης έχει τις δυνατότητες να αντιδράσει, έχει καλούς παίκτες.

Όμως επίσης φάνηκε πόσο έλλειψαν οι τραυματίες, π.χ. Φώτσης - Τσατσαρής, απ' τον Πεντάστερο.

Μάγος είπε...

@4iminister: Πολυ ορεξάτος ο υπουργός!...
Μα με τέτοιο οδηγό τι να κάνει η και η καρούτα!. Αν και πιστεύω πως ο γαυρίκιος έχει σαν μονάδες καλύτερους παίκτες απο τον αυτοκράτωρ, η χημεία των παικτών σε συνδυασμό με τον δάσκαλο που κάθεται στο έπιπλο δημιουργούν ανίκητο συνολο.
Πάντως αν φαίνεται πως κάθε χρόνο παίζει ρόλο ΠΟΤΕ θα κάνουμε την κοιλιά. Φέτος την κάναμε σε λάθος σημείο και χάσαμε το βρωπαικό(που λες και εσύ), αν είχει γίνει πιο νωρίς θα το ξανασηκώναμε!

Μάγος είπε...

@Κανθαρος: εγω άλλο σκέφτομαι, για φαντάσου η γυναίκα του να του έχει βάλει "δορυφορική" πως θα χορέσει απο τον πόρτα μαζί με το μαλλί+ τις κεραίες...
μα όταν βρήκαν έναν καλο σουτερ, τον Τεόντοσιτς τον φόρτωσαν και αυτον με τόσες προσδοκίες που κλάταρε ο άνθρωπας...

@passenger: Της ίδιας άποψης είμαι. Θεωρώ τους παίκτες του γαύρου καλύτερους, όμως όπως είπα στον υπουργό ο Παναθηναικός είναι η απόδειξη πως μια ΟΜΑΔΑ δεν την νικάνε τα λεφτά.
Πιστεύω θα γίνει η κηδεία στο ΣΕΦ. Δεν έχουν το σθένος να παίζουν με την πλάτη στον τείχο αυτοί, και η κερκίδα έτσι και δει πως παει να χαθεί το παιχνίδι θα τα βάλει με τους παίκτες.
Δεν έχουν δέσιμο με την ομάδα...

Μάγος είπε...

Είπε και κάτι καλο ο Γεωργίου τώρα.
Ο Ομπράντοβιτς δεν είανι ο Μουρίνιο του μπασκετ. Ο Μουρίνιο παει να γίνει ο Ζοτς της μπάλας...

4minister είπε...

Παρακάμερα. Αυτό ήταν κολλημένο στην πόρτα των αποδυτηρίων του Πεντάστερου, για να ντοπάρει τους παίκτες.

http://www.gazzetta.gr/media/k2/galleries/85009/_1.jpg

Μάγος είπε...

Τώρα αποκτά μια εξήγηση η λύσσα του Μάικ μας...χο χο..