Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ο αναμενόμενος επίλογος…





Ε λογικό δεν ήταν?, ναι ήταν και παρά ήταν. Αναφέρομαι βέβαια στον τελικό του τσαμπιολί, όταν έχεις αποκλείσει τις δυο καλύτερες ομάδες της χρονιάς(Μπάρτσα Τσέλσι) επάξια, το αναμενόμενο φινάλε είναι να σηκώσεις και το κατσαρόλι. Είχα γράψει πως αν αυτή η Ίντερ απέκλειε την μπάρτσα τότε ο Ζοσέ θα ήταν προπονητής φαινόμενο, έτσι και έγινε. Από προχθές όμως υπάρχει ακόμα ένας λόγος να τον θεωρώ φαινόμενο. Κατάφερε και έκανε την Looser Ίντερ σε Winner, και τον Μορράτι από αιώνιο κορόιδο, ιδιοκτήτη της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Έτσι λοιπόν ξεκινάει από ότι φαίνεται νέα περιπέτεια για τον καλό μας Ζοσέ. Να ξανακάνει ποδοσφαιρική ομάδα το τσίρκο της Μαδρίτης, και να εκθρονίσει την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας( Μπάρτσα). Και αν αυτό φαντάζει δύσκολο, το να κάνει αυτό που λένε τα bold γράμματα στην πρώτη παράγραφο, σίγουρα ήταν εξίσου Difficult. Θα μου πεις τώρα και πως είσαι τόσο σίγουρος πως θα πάει στην «βασίλισσα»?, ε μόνο που δεν έχει πάει να υπογράψει μόνος του, και πιστεύω πως ο Πέρεθ θέλει να ακολουθήσει την συνταγή Μοράτι ώστε να μην ξαναδεί επενδύσεις 200 μυρίων να μην φτουράνε.



Για την Μπάγερν τώρα, διαθέτει έναν πολύ καλό προπονητή, όπου ήταν παλιός δάσκαλος του Ζοσέ (που επιτέλους τον ευχαρίστησε ο Μουρίνιο), επίσης ένα πολύ καλό υλικό όμως όχι τόσο καλό για να βρίσκεται στον τελικό της Μαδρίτης (το παραδέχτηκε και ο κοκκινομαγουλής Φαν Χάαλ).

Άλλωστε κανείς δεν ξέχασε το γκολ ενάντια στην Φιορεντίνα που έκανε το 2-1 (3 μέτρα offside), και επίσης πως στο Old Trafford όταν η United έπαιζε με έντεκα είχε βάλει στα δίχτυα τους Βαυαρούς.

Έτσι λοιπόν η Ίντερ ήταν ένα επίπεδο πάνω από τους Γερμανούς χωρίς τον Ριμπερί.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν ήταν κάποιος τελικός που θα μείνει αξέχαστος, αλλά ούτε και ματς που είναι για να μασάς και φτύνεις. Η Ίντερ εκμεταλλεύτηκε πως τα σέντερ μπακ της Μπαγερν δεν στρίβουν, και το γεγονός πως η Μπαγερν παίζει χωρίς καθαρό αμυντικό χαφ, και με ένα συνεχές κάθετο ποδόσφαιρο πέτυχε δυο μπαλάκια. Πραγματικά οι Μιλανέζοι δεν θυμάμαι να έκαναν πλαγιοκόπηση ούτε για να δουν πως είναι ο ασβέστης του γηπέδου. Η Μπάγερν χωρίς τον Ριμπερί έγινε μονοδιάστατη, βλέπαμε έναν Ρομπεν να προσπαθεί να ντριμπλάρει προς τα μέσα αλλά να πέφτει πάνω στα αμυντικά χαφ της Ίντερ, αυτή ήταν η συνεχείς εικόνα του παιχνιδιού της.

Τέλος ο Φαν Χάαλ βγήκε αληθινός όταν είπε πως εγώ παίζω πρώτα για το κοινό ενώ ο Μουρίνιο μόνο για να κερδίζει. Οι γερμανοί κατέβηκαν με ποδοσφαιρική αφέλεια προσπαθώντας να κάνουν παιχνίδι (κατοχή 70-30), ενώ αυτό το παιχνίδι είναι βούτυρο στο ψωμί της φετινής Ίντερ όπως έδειξε στο Μεάτσα με την Μπαρτσα και στο Σταμφορντ Μπριτζ με την Τσέλσι.

10 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Καλησπέρα Μάγε!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναφέρεστε όλοι στο οφσάιντ της Μπάγερν με τη Φιορεντίνα. Αν εχετε την διάθεση να μπείτε σε αυτό το τρυπάκι της διαιτησίας τότε καλό θα είναι να αναφέρουμε και τα σφυρίγματα-χέρια της Ίντερ, τα οποία της επετρεψαν να βρισκεται στον τελικό και μάλιστα να το πάρει.

Είναι άδικη προς την Μπάγερν αυτή η μονοδιάστατη συμπεριφορά και παράλογο το πως παραβλέπουμε πράγματα ελέω Μουρίνιο που αν γινόντουσαν με άλλους προπονητές θα φωνάζαμε σαν μανιακοί πεινάλες.

4minister είπε...

Κατσαρόλι ρε φίλε είναι το ελληνικό (γνώμη μου). Το 'βρωπαϊκό είναι χύτρα ταχύτητας, αν συνυπολογίσουμε τη μεγάλη διαφορά παιχνιδιού που βλέπουμε. Πως αν δεις στο καπάκι ένα ελληνικό ματσάκι, νομίζεις ότι το έχουν βάλει στην αργή κίνηση ...

Τέλος ο Φαν δεν Χάαλ βγήκε αληθινός. Δεν είδαμε μπαλίτσα από τους Βαυαρούς για το κοινό, παρά τη μεγάλη κατοχή. Έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα. Αν δεν μπορούν κα υπερτερήσουν στη δυναμική, στο physical game, δεν περνάνε οι προσπάθειές τους.

Όσο για τις αλλαγές τακτικής στη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν δικαίωσε ο Ολλανδός τον τίτλο του "ψημένου" προπονητή. Έστω το απλό, μια τράμπα ανάμεσα σε Ρομπέν και Άλντιτοπ, περιστασιακά. Όχι πως θα έκανε κάτι, χωρίς τον Ριμπερί η διαφορά κλάσης στο ρόστερ είναι μεγάλη, ίσως και με αυτόν, αλλά να το παλέψει, να εξαντλήσει τις πιθανότητες.

Με λίγα λόγια ο Χαμουρίνιο (μου είναι ιδιαίτερα αντιπαθής ως άτομο) έμαθε να μαστορεύει και γ@αμεί το μάστορά του! Είναι προπονηταράς ο μούλος!

Κάνθαρε αναφερόμαστε και στο στραγάλι. Προσωπικά όχι μόνο για τα υπέρ της Μπάγερν όπως είδες. Και η Ίντερ είναι "λεκιασμένη" φέτος. Απόδειξη ότι για να πας ψηλά είναι δύσκολο χωρίς τα Κοράκια. Λέμε όμως και άλλα, ποδοσφαιρικά, μην κολλάς στο στραγάλι, σχολίασε και τα υπόλοιπα που γράφονται.

Έγραψα ασούμε στο blog σου, και δεν το σχολίασες, ότι από τη στιγμή που οι Βαυαροί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με ερυθρόλευκες εμφανίσεις, ήντουνε χαμένοι από χέρι. Δεν ρωτούσαν "κάποιον" που τις φοράει χρόνια τι χαΐρι έχει κάνει στας Ευρώπας ...

χοχοχο!

KANTHAR0S είπε...

Υπουργέ μου, αν επικεντρωθούμε όμως στο καταραμένο στραγάλι χάνουμε την μπάλα κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αν όμως θέλουμε να αναφερθούμε ΚΑΙ στο στραγαλι τοτε να τα αναφερουμε ολα και οχι να λεμε μονο για την Μπαγερν, την στιγμη που η Ίντερ πέρασε και με ολίγον βόλεϋ.

Ο Μάγος καλά τα έγραψε, απλά με τσίτωσε αυτό για την Μπάγερν. Το έχω ακούσει και από άλλους, χωρίς κανενας να μιλάει για την Ίντερ.

Όσο για το ματς ο Φαν Γκάαλ δεν είχε και πολλές επιλογές. Με παραξένεψαν λίγο κάποιες αλλαγές του, αλλά εκεί παίζεις μήπως και σου βγουν. Αν σου βγουν είσαι μάγκας, αν δεν σου βγουν δεν έκανες αρκετα, επρεπε να προσπαθήσεις κι άλλο. Κάπως έτσι πάει το πράγμα με τις αλλαγές.

Όσο για την κατοχή δεν παίζει κάποιο ρόλο. Υπάρχουν φορές που όποιος δεν έχει κατοχή, ελέγχει και το ματς.

Λες να φταίγανε οι κόκκινες φανέλες τελικά; Μπράβο επιροή ο Σωκράτης! Χαχαχα!

4minister είπε...

Ντάξ' πάσο για το στραγάλι. Για να αποκαταστήσω την τάξη καταγγέλω (χοχοχο) πως και το τεμάχιο του Μιλίτο στους Μπαρτσελονιώτες ήντουνε καραμπινάτο οφσάιτ.

KANTHAR0S είπε...

Για αυτό σου λέω δεν οδηγεί πουθενά αυτό το πράγμα.

mpaladoros είπε...

Αυτά που είπε ο Βαν Γκάαλ είναι μαλακίες. Κατοχή δεν σημαίνει απαραιτήτως και καλό ποδόσφαιρο. Η Ίντερ δεν θεωρώ ότι έπαιξε γενικά αντιποδόσφαιρο φέτος (με εξαίρεση το ματσάκι στο Καμπ Νου που ήτο ειδικών συνθηκών)
Το μεγάλο θεμάτακι πλέον όμως είναι άλλο. Μέσι (ο σίγουρος προφανώς) ,Ιγκουαίν, Αγουέρο, Μιλίτο και Τέβεζ για 2 ή maximum 3 θέσεις. Ωραίος πονοκέφαλος

Μάγος είπε...

Ο Φαν χάαλ, δικαιώθηκε γιατι προσπάθησε να παίξει μπάλα. Για αυτο είχε και την κατοχή η Μπάγερν. Το ποιος ελέγχει ένα ματς σίγουρα δεν κρίνεται απο την κατοχή, αλλα αυτο όπως έγραψα και στο κείμενο οφείλεται και στο πως στην Ίντερ ταιριάζει το να παίζει έτσι ο αντίπαλος.

Για την διαιτησία έχεις δίκιο Κάνθαρε, απλα την χρησιμοποίησα για να δώσω έμφαση πως δεν άξιζε όλη αυτην την πορεία η Μπάγερν...

Μπαλαδόρε μην μου λες για Αργεντινή γιατι μας έχει αρωστήσει ο Ντιεγκίτο...

Ανώνυμος είπε...

1on: asvesth to ghpedo exei kai sto kentro, oxi mono sta plagia
2on: o demichelis den einai ka8olou argos kai alugistos, pi8anotata exei kai idia taxuthta me ton milito kai idia eulugisia. eprepe na peis pws o van buyten den mporei na stripsei, oxi ta center back ths bayern. kata t'alla kalo ar8raki... bravo sou magissa...xaxa Clockwork Orange - Uptown Girl

Μάγος είπε...

uptowngirl: που είχες χαθεί μαρή μασκοτ του μπλογκ?...

1ον: στην ποδοσφαιρική ορολογία ασβέστη λέμε τις πλευρές του γηπέδου. "βάλε τον μικρό να παίξει στον ασβέστη είναι σβέλτος", η παραπάνω φράση μας παραπέμπει σε προσθήκη παίκτη στα πλάγια του γηπέδου!..σχολαστικέ...

2ον:Οχι και γρήγορος ο Ντεμικελις θα μας τρελάνεις. Όσο τον έχω δει(λίγο) με Αργεντινή έχει το θετικό πως ξέρει άπειρη μπάλα και βοηθάει στην ανάπτυξη όπως ο Λούσιο στην Σελεσάο. Όμως η προσποίηση του Μιλίτο που τρώσει στο 2ο γκολ αποδεικνύει πως δεν στρίβει.

Γράφε βρε αδερφέ μου Ελληνικά, είναι ξενέρωτα τα Εγγλέζικα!

KANTHAR0S είπε...

Μάγε ετοιμάσου για μαγικά Ντιεγκίτο στο μουντιάλ! Και να στα περιγραφει ο Βερνίκος!

Καληνύχτες!