Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Είναι μόνο η αρχή…

Σήμερα σκόπευα να γράψω κάποια πράγματα που είχα στο μυαλό μου περί των διοικητικών, επειδή αναμένεται εβδομάδα εξελίξεων, όπου κατά κύριο λόγω θα βασιζόντουσαν στην απόλυση Βασιλαρά. Όμως η εξέλιξη της πορείας με τον θάνατο των τριών εργαζομένων της marfin δεν με αφήνει να αναλωθώ σε αυτά.


Όταν καίγεται ο καναπές σου αναμφίβολα θα σηκωθείς, έτσι λοιπόν και ο Ελληνικός λαός που τόσο καιρό τον έκλεβε το κράτος, όπως και ο ίδιος έπραττε το ίδιο σε αυτό, και με την σειρά του το κράτος έκλεβε την Ευρωπαϊκή Ένωση ξύπνησε.


Το ΔΝΤ, το οποίο έφερε τα νέα μέτρα τον ανάγκασαν να ασχοληθεί με τα κοινά, να πει «και τώρα τι?». Όσο καιρό τα ΜΜΕ μίλαγαν για κρίση πανικόβαλαν πρόσκαιρα τον πολίτη, όμως τώρα που αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα νιώθει πως πρέπει να αντιδράσει.


Κάθε πρώτη φορά και δύσκολη, έτσι λοιπόν για τους περισσότερους όπου αντιδρούν τώρα είναι λογικό να αντιδρούν πανικοβλημένοι. Ειδικά σε μια χωρά που δεν υπάρχει κοινωνικός ιστός, ο πανικός δημιουργεί διάφορα ερωτήματα όπως «τελικά όντως οι κουκουλοφόροι είναι αυτά τα «κωλόπαιδα», «τελικά έπρεπε να απολυθεί ο γιός μου και να κατέβω σε μια πορεία ώστε να διακρίνω την αγριότητα των ΜΑΤ?».


Δυστυχώς οι επόμενες πορείες θα είναι χειρότερες, για τον παραπάνω λόγο, είμαι σχεδόν βέβαιος,

Για τον θάνατο των τριών εργαζομένων να πω συλλυπητήρια στις οικογένειες τους.


Υπάρχει όμως background στην υπόθεση ή πρέπει να δεχτούμε πως απλά ήταν μια έκρηξη βίας αυτός ο εμπρησμός?. Έγραφα όταν βγήκε στην βουλή ο φάκελος με τους στημένους αγώνες περί αποπροσανατολισμού του λαού, και θυμήθηκα και τότε τις Τζούλιες και τις τουρκικές κορβέτες όταν τα σενάρια περί ΔΝΤ είχαν φουντώσει.


Επειδή όσοι με διαβάζετε ξέρετε πως ασχολούμαι πάντα με το παρασκήνιο μιας κατάστασης και δεν πείθομαι από τα επιφανειακά της, ίσως αυτός ο εμπρησμός (γνώριζε ο υπεύθυνος πως βρισκόντουσαν μέσα άτομα), να μην ήταν και τόσο «καταλάθος». Είπαμε πως ο αποπροσανατολισμός αποτελεί αρχαίο όπλο της εξουσίας…τροφή για σκέψη

4 σχόλια:

mpaladoros είπε...

Κατά λάθος δεν μπορεί να έγινε. Λούσανε με βενζίνη το κτίριο και μετά έριξαν την μολότοφ. Ήξεραν ότι υπήρχε κόσμος μέσα. Όποιος άλλωστε κουβαλάει μολότοφ μαζί του σε πορεία προφανώς και δεν την κουβαλάει κατά λάθος.

Τους βαρέθηκα όλους φίλε Μάγε. Κομμουνιστές, αναρχικούς, δεξιούς και σοσιαλιστές. Το θέμα είναι ότι βουλιάζουμε και δεν υπάρχει καμία σοβαρή πρόταση για να μην πνιγούμε χωρίς να ξεπουληθούμε. Τα υπόλοιπα είναι μαλακιούλες για να πιάσουμε παραπάνω ψήφους στις εκλογές που (σίγουρα) θα έρθουν.

the passenger είπε...

όχι, σίγουρα δεν ήταν καταλάθος.
το θέμα είναι ποιοι το έκαναν.
γιατί εγώ δεν πιστεύω πως το έκανε κάποια από τις οργανώσεις που ήταν οργανωμένα στη συγκέντρωση.
και πάμε στα δύσκολα: το έκαναν αριστεριστές ή το έκαναν προβοκάτορες του παρακράτους; και ποιο είναι το παρακράτος;
μύλος, σκοτεινές ημέρες ζούμε και έρχονται ακόμα πιο σκοτεινές....

Μάγος είπε...

Σήμερα άκουσα άλλες δυο απόψεις απο άτομα που βρέθηκαν στην πορεία, ο ένας μου είπε πως δεν φαινόντουσαν τα άτομα που εργάζοντουσαν μέσα, δεν ξέρω τι ισχυεί πάντως σίγουρα ήταν προμελετημένο το όλο σκηνικό. Εμπιστεύομαι περισσότερο τα άλλα 2 άτομα που μου μετέφεραν πως η τράπεζα(ο πάνω όροφος της) φαινόταν πως ήταν σε λειτουργία...

Οι προτάσεις που ακούγονται είναι της πλάκας. Την μόνη που πήρα στα σοβαρά ήταν να γίνει ένταξει των περιοχών εκτος σχεδιού και να φορολογηθούν όλα τα οικόπεδα τα οποία τα έχουν "τα γνωστά λαμόγια", ουτοπικό αλλα δίνει βάση αποταμιέυσης...

Μάγος είπε...

Το ποιο είναι το παρακράτος δεν το ξέρω, όμως είμαι σίγουρος πως υπάρχει, όταν στις πορείες για το Ιρακ ενω όλα κυλούσαν ομαλά πετάχτηκαν 15 (ΝΑΙ 15) βλαμμένα και καίγαν κάδους, και ο κόσμος φώναζε στα ΜΑΤ για την σύλληψη τους αλλα εκείνα το παίζαν κουφοί τότε κάτι βρομάει. Όλοι αν έχετε πάει σε μια πορεία θα δείτε πως τα κανάλια μεγαλοποιούν στο δεκαπλάσιο τα γεγονάτα(τα αρνητικά μονο), καια υτο δεν ξέρω ποσο τυχαίο είναι...