Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Η μετάλλαξη των λούζερ σε winners, προϊόν φαινομένου…

Πάνε και τα ημιτελικά του τσου λου. Για το ζευγάρι Μπάγερν-Λυών περίμενα να περάσει η Μπάγερν, αλλά είχα την Λυών ελέω Πυέλ πολύ σκληρή ομάδα και περίμενα να δυσκολέψει τους γερμανούς περισσότερο. Δεν περίμενα ποτέ να φτάσει αυτή η Λυών ως τα ημιτελικά, και αν σε κάτι οφείλει την παρουσία της εκεί, είναι στην μεγάλη σκληράδα που έβγαλε με την τριάδα του κέντρου να αποτελείται πάντα από 2 καθαρά αμυντικογενείς παίκτες (Gonalons, makoyn) και να μένουν έξω παίκτες όπως ο μπαστός. Ίσως να πλήρωσε και την υπερβολική σκληράδα στο εκτός με την Μπαγερν, που δεν κοίταξε να χτυπήσει ΠΟΤΕ το παιχνίδι παρα το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Ανταυτού έφτασαν να παίζουν στα πλάγια ο Ντελγκάδο και ο Έντερσον που κανένας τους δεν είναι εξτέμ… Μην ξεχνάμε πως η Λυών πριν κάποιους μήνες ήταν στην κατάσταση όπου είναι τώρα η Μπορντό, οπότε αυτό φτάνει ώστε η πορεία της να θεωρείται κάτι παραπάνω από κατόρθωμα.


Πάμε τώρα και στο άλλο ζευγάρι του «ζουμερό». Έγραφα πριν από το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι το εξής : Θεωρώ τον Ζοσέ τον καλύτερο προπονητή στην γη. Όμως αν καταφέρει και αποκλείσει την συγκεκριμένη Μπαρτσελόνα με παίκτες στο κέντρο τύπου Μότα και Καμπίασο, τότε θα μιλάμε για «φαινόμενο»….


Ε λοιπόν ο Ζοσέ με την Ίντερ τα κατάφεραν!, πέταξαν έξω την πολυδιαφημισμένη (όχι άδικα) Μπάρτσα, μια ομάδα που κατά διαστήματα μας έδειξε πως παίζει πραγματικά διαστημικό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα που πιο πριν είχε κάνει πλάκα στις Ρεαλ και Άρσεναλ. Για να τελειώνουμε, μια ομάδα υπόδειγμα.


Ακούσαμε από χθες περί αντιποδοσφαιρών, περί αναχρονιστικού στυλ παιχνιδιού της Ίντερ, μέχρι και ο μεγάλος Γκώνιας βγήκε και είπε πως ο Μουρίνιο γύρισε την μπάλα 50 χρόνια πίσω…

Ήθελα να ήξερα τι περίμεναν όλοι αυτοί? Πως θα πάει ο άλλος να παίξει μπάλα μες το Καμπ νου?, αυτό δεν πήγε να κάνει ο Wenger και ξεφτιλίστηκε η Άρσεναλ?.


Ο Μουρίνιο ξεφτίλισε τους ΠΑΝΤΕΣ, όχι επειδή απέκλεισε την Μπάρτσα όπου ήταν το μεγάλο φαβορί. Επειδή με μια εντεκάδα όπου έπαιζαν μέσα 3 σεντερ φορ και ένα δεκάρι απέκλεισε την Τσέλσι και έριξε τρία στην Μπαρτσελόνα.


Ας τον κατηγορήσουν όλοι φίλαθλοι, και όλοι οι ειδήμονες. Όμως ΚΑΝΕΙΣ ας μην ξεχάσει πως έπαιξε άμυνα ενώ μέσα ήταν οι Σνάιντερ, Παντεφ, Ετό, Μιλίτο…


Και όλα αυτά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όπου τα εξτρέμ έχουν καταργηθεί και όλες οι ομάδες χτίζονται σε αμυντικογενείς παίκτες ώστε να παίρνουν το κέντρο.

3 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Διαφωνώ σα τρελός. Την Ίντερ προπονεί κι όχι τον Εργοτέλη με τον Ρουμπάκη και τον Κορδονούρη.

Μάγος είπε...

Και ο Χίντινγκ πέρυσι προπονούσε την Τσέλσι, αλλα όλοι το θεώρησαν τόσο φυσιολογικό όπως έπαιξε κόντρα στην μπάρτσα...
η Ίντερ δεν πήρε πρόκριση με κανα γκολ στο 85+ ούτε με κανα 1-0, την κέρδισε στο πρώτο αντρίκεια, απρα την διαιτησία, και στο δεύτερο έπαιξε όπως έπρεπε...

mpaladoros είπε...

Καλησπέρα Μάγε
Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά
Πρώτον ο Μουρίνιο δεν παίζει πάντα όπως στο τελευταίο παιχνίδι. Στην Ιταλία παίζει επιθετικά. Επίσης,στο πρώτο ματς νίκησε στα ίσια 3-1.
Δεύτερον είχε το πλεόνεκτημα και λογικό ήταν να ήταν πρώτος στόχος να κρατήσει το σκορ.
Τρίτον, πιστεύω ότι ο μοναδικός τρόπος να μην χάσεις στο Καμπ Νου ασχέτως ποια ομάδα είσαι είναι να παίξεις πολύ κλειστά
Τέταρτον, επειδή διαβάζω πολλές μαλακίες η Μπάρτσα παραμένει η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και αυτό φαίνεται απο τον τρόπο που την παίζουν οι αντίπαλοι. Απλά δεν είναι ανίκητη και ευτυχώς που δεν είναι.
Πέμπτον, απαράδεκτο κοουτσάρισμα απο Πέπε.