Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Το Κύπελλο των ισορροπιών.

Μπορεί να σιχαίνομαι τον Γκόντζο (ναι φίλε μπαλαντέρ ΚΑΙ αυτόν), αλλά αυτό το κείμενο δεν γίνετε να αρχίσει αλλιώς, παρά μόνο με την ατάκα του Mr.Derby.


Ρε τι γίνεται…σε μια εβδομάδα ακριβώς παίζουμε τον τελικό κυπέλλου που τόσο θέλουμε αυτήν την κούπα για να θεωρηθεί αυτή η χρονιά απολύτως επιτυχημένη, και αν δει κάποιος τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων καταλαβαίνει με τι ασχολείται ο κόσμος. Ακόμα δεν έχει γίνει το Δ.Σ. και δεν ξέρουμε πως θα είναι η μετοχική σύνθεση για του χρόνου, αλλά οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ ξέρουν πως θα κινηθεί ο ΠΑΟ στο μεταγραφικό παζάρι, και ήδη ξέρουν και τους υποψήφιους στόχους!. Οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ οφείλω να πω πως με εξέπληξαν ακόμα περισσότερο. Ξέρουν λέει τι περιείχαν οι επιστολές μεταξύ των Πατέρα-Τζίγγερ. Οπότε τώρα δυο είναι τα τινά, ή πλέον για να είσαι ρεπόρτερ πρέπει να είσαι και χάκερ, οπότε χάκαραν το outlook του Φαδερ και είδαν τις επιστολές, ή έχουν «άνθρωπο» τους στο ταχυδρομείο που άνοιξε τα γράμματα. Μιλάμε λοιπόν για ένα τρελό δούλεμα που δεχόμαστε από τις εφημερίδες αυτόν τον καιρό, το κακό όμως είναι πως ακόμα και οι «πράσινες» εφημερίδες παραβλέπουν τον τελικό και ασχολούνται με τέτοιες αηδίες.


Ας αφήσω τους δημοσιοκάφρους, και ας πάω στο ψητό του κειμένου. Μπορεί το πρωτάθλημα να λέγαμε πως σήμαινε τα πάντα για φέτος και πως αυτό θα ήταν η μοναδική μεταβλητή για το αν η χρονιά θα χαρακτηριζόταν επιτυχημένη, όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει λίγο.


Για να ήμαστε σοβαροί , σίγουρα η χρονιά χαρακτηρίζεται επιτυχημένη. Όμως κυρίως με τον τρόπο που κατακτήθηκε το πρωτάθλημα και με τον τρόπο που παρουσιάζεται το κύπελλο (ως ευκαιρία για σίγουρη κούπα), θεωρώ πως η κατάκτηση του κυπέλλου αλλάζει την έννοια της επιτυχημένης χρονιάς για όλους.


Επειδή έγινα ασαφής εξηγούμαι : Το πρωτάθλημα κατακτήθηκε χωρίς ουσιαστικά ΜΙΑ μεγάλη νίκη (αν βγάλουμε το διπλό με την ΑΕΚ επι Κάτε), και βέβαια χωρίς να σκοτώσουμε τον πεθαμένο (γαυρέν) έχοντας διπλή ευκαιρία φέτος. Παρά λοιπόν το κατσαρόλι που σηκώσαμε, τα παραπάνω επιδρούν στην ψυχολογία του φιλάθλου.

Οπότε με την νίκη στο τελικό, έχουμε εξασφαλισμένες γιορτές και πανηγύρια, και μια χαρούμενη φιέστα, κάνοντας την μνήμη του φιλάθλου να διαγράψει τον τρόπο κατάκτησης του κατσαρολιού.



Πέρα από τον φίλαθλο, η κούπα στης 24 αλλάζει τα δεδομένα και για τον Νιοπλίνιο. Αν χαθεί, θεωρώ βέβαιο πως θα κουνήσει μαντήλι ο Νιόπλιας. Διότι αν δεν γίνουν τα πανηγύρια και οι φιέστες όπως πρέπει, τότε όλοι θα θυμηθούν τον τρόπο κατάκτησης του πρωταθλήματος και θα πουν «κάτσε ρε συ, δεν πήρε ένα ματς, και έχασε και το κύπελλο μέσα στην έδρα μας από τον Άρη», δυστυχώς κανείς που θα το πει αυτό δεν θα έχει άδικο. Έχω πει πως ο Νιόπλιας ήταν άτυχος σε όλα τα ντέρμπι, όμως τυχερός μες την ατυχία του, διότι στην θητεία του ο Ολυμπιακός έκανε όλες τις γκέλες μαζεμένες. Επιπλέον δεν μπορώ να χρεώσω όλες τις γκέλες στα ντέρμπι( Άρης, Αεκ, Παοκ, γάυρος) στην τύχη, διότι σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση.



Τέλος αυτό το κύπελλο όσο και αν ακούγεται παράξενο επηρεάζει και την κατάσταση για τον πρόεδρα. Πόσο πιο ισχυρός θα πάει στο Δ.Σ. έχοντας το νταμπλ στα χέρια του, και έναν κόσμο να παραληρεί στην φιέστα μπρος του?...


Το πρωτάθλημα ήταν αυτοσκοπός, νομίζω όμως πως βάσει των παραπάνω είναι και το κύπελλο.

22 σχόλια:

Laplace είπε...

εννοειται πως το κυπελλο δεν πρεπει να χαθει..
δεν γινεται να χαρισουμε κ αλλο κυπελλακι..
αν χαθει,πως θα γινει φιεστα?με τι καρδια θα παμε?

οσο για τα διοικητικα,δεν με απασχολει το ποιος θα ειναι προεδρος..αυτο ειναι προβλημα των μετοχων,ας το λυσουν μονοι τους

καλο ΣΚ Μαγε!

KANTHAR0S είπε...

Καλά τα λες. Χαίρομαι που βλέπεις το δούλεμα. Ποιοι όμως έχουν το καθαρό μυαλό να το δούνε; Μάλλον λίγοι. Οι περισσότεροι κάθονται και γράφουν για παίχτες που θα ήθελαν, για παιχτες που πρεπει να αποκτηθουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος, αλλά Αντωνίου. Αυτόν πότε θα τον κράξουνε για τις επιλογές του; Το αυτάκι του Νιομπλια πότε θα σταματησουν να το χαιδευουν;

Εννοείται ότι θες το κύπελλο αλλά βλέπω από την πλευρα του ΠΑΟ μια αδιαφορία. Τόσο σίγουρο και δεδομένο το έχετε;

Κλή συνέχεια!

BALADEUR είπε...

Δεν γίνονται αυτά λέμε!!!
Έχω πέσει στο πάτωμα....
Αχαχαχαχαχαχαχαχα...
Συμφωνείς με Γκόντζο; ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΛΑ!!!
Δεν υπάρχει αυτό!!!!!
Άντε και θαμώνας στην εκπομπή της Πέμπτης παρέα με την Κάτια...
Αχαχαχαχαχαχαχα...
(Τα νεφρά μου!!! Θα με ξεκάνεις εσύ!!!)

Μάγος είπε...

Laplace: Δεν ξέρω καν αν θα γίνει φιέστα αμα χάσουμε το κύπελλο...

Αναμένω να δω τι θα γίνει με τα διοικητικά, αλλα θέλω να μείνει οπωσδήποτε ο φαδερ πρόεδρος. Καθάρισε μέσα σε 2 χρόνια το παρασκήνιο, και απο εκεί που ο χόχος έκανε πλάκα, πλεον του σφύριζαν οφσάιντ γκολ(Καβάλα) μέσα στο Καραισκάκη, του ακύρωναν γκολ κανονικά (Ηρακλής), δίναν πέναλτι κατά του στο 5ο λεπτό(Καυτατζόγλειο). Δεν είναι λίγα αυτά, πρωτη φορά είχαμε σωστή διαιτησία την τελευταία δεκαετία...

Kantharos: Δυστυχώς όντως λίγοι βλέπουν την αλήθεια, εδω βγαίνουν και συζητάνε σε εκπομπές για το πως και το που θα παίξει Π.χ ο γκοβού!, ότι νά ναι.
Εγω προσωπικά καθόλου δεδομένο το έχω, απο τις 4 απριλίου γράφω για αυτό. Βλέπω όμως έναν καθυσηχασμό στις τάξεις της ομάδος, ελπίζω να τους ταρακουνήσω ο Πάντρε...

Baladeur: ΔΕΝ συμφώνησα με τον Γκόντζο, μια ατάκα του χρησιμοποιήσα!, αυτά γράφεις να τα δει ο κόσμος να μην ξαναδώ μετα εγω 1 view!..

ΥΓ. έχω δει την Κάτια στο γήπεδο!

BALADEUR είπε...

Πλάκα-πλάκα, αλλιώς τά 'λεγε ο Γκόντζος προ πολυμετοχικού και διαφορετικά τώρα!

ΥΓ. Ένα view θα το έχεις! Για τα υπόλοιπα ν' ανησυχείς!!!

αχαχαχαχαχαχαχαχαχα...

El Loco είπε...

καλησπερα μαγε
συμφωνω 100% μαζι σου, αδελφε!!!
ειμαστε πρωταθλητες και ολο το συστημα προσπαθει να μας κανει να το ξεχασουμε!!!ποσο ποναει;
καλο θα ειναι να παραμεινει ο πατερας στην ομαδα γιατι πιστευω οτι μπορει να μας παει πιο ψηλα αρκει ν αεχει την βοηθεια ολωμ και οχι την αμφισβητηση του γαμημενου τζιγκερ.

4minister είπε...

Ακόμα και με κατάκτηση Κυπέλλου, η χρονιά δεν είναι απόλυτα επιτυχημένη, είναι σκέτα πετυχημένη. Αν είχαμε αποκλειστί από τους Ρωμαίους θα ήταν απόλυτα, αλλά αφού τους περάσαμε, έπρεπε να στείλουμε σπίτι της τη σαφώς κατώτερή μας Σταντάρ.

Εξάλλου το Μπρίκι είναι φίφτυ-φίφτυ. Ο Άρης είναι καλή ομάδα με σοβαρό και πανέμπειρο προπονητή. Μου αρέσει η μεγάλη κινητοποίηση του λαού του Άρη. Ελπίζω ο τελικός να είναι μια μεγάλη γιορτή (που φοβάμαι πως όχι). Έτσι θα πάει η ξώραφη άλλο ένα βήμα εμπρός.

Αν μείνει ο Πατέρας, που σημαίνει ότι κάποιες μετοχές θα αλλάξουν χέρια, δεν βλέπω να φεύγει ο Νιόπλιας. Πιθανότερος για μαντήλι είναι ο Αντωνίου. Ήδη η (όχι έγκυρη) Γάτα ονομάτισε τον ... μπακαλόγατο σαν αντικαταστάτη. Η στροφή των Πρασινουά στη γαλλική αγορά είναι, σου λέει, μια σοβαρή ένδειξη, γιατί ο Άκης γνωρίζει εκεί πρόσωπα και πράγματα.

Μάγος είπε...

El Loco: καλησπέρα φίλε λοκο. Θέλω να μείνει ο Πατέρας διότι μαζι με τον βγενό άλλαξαν το παρασκήνιο. Δεν ξέρω αν θα μας πάει ψηλά, διότι τον Γενάρη που του δόθηκε η ευκαιρία(πέρνωντας σεντερ μπακ) δεν το έκανε.

4iminister: Επιτυχημένη θεωρείται η χρονιά για τον καθένα με διαφορετικό τρόπο. Για την πλειοψηφία θα είναι επιτυχημένη μέσω του ντάμπλ.

Αν φύγει ο Αντωνίου θα φανεί πως τελικά δεν ήταν ο φαδερ αυτός που τον κράτησε αφότου έφυγε ο Κάτε, κάτι το οποίο θα είναι θετικό. Δεν καταλαβαίνω απο που πηγάζει η αισιοδοξία σου πως θα μείνει ο Νιοπλίνιο αν δεν πάρουμε το κύπελλο...

mpaladoros είπε...

Άμα δεν πάρουμε το κυπελλάκι αποκλείω να μείνει ο γυαλάκιας.. Επειδή όμως την θέλω την κούπα, μπορείς να μου πείς κάποιο εναλλακτικό σενάριο να μας πει αντίο ο Νιόπλιας?

KANTHAR0S είπε...

Καλά αυτό με τον Γκοβού ήταν εκπληκτικό. Το έβλεπα και δεν το πίστευα.

4minister είπε...

Για μένα είναι ολοφάνερο ότι τον Αντωνίου δεν τον κράτησε ο Πατέρας, αλλά το Βαρδινογιανναίϊκο. Όσο για τον Νιόπλια επιμένω. Αν μείνει ο Πατέρας (δυσκολάκι), θα μείνει και ο σοφιστικέ, εκτός και επιλεχθεί ξένος προπονητής αξίας (πιο δυσκολάκι). Αν αλλάξει η προεδρία, κουνάει μαντήλι.

KANTHAR0S είπε...

Ρε παιδιά πέρα από την πλάκα τώρα. Ο Νιομπλιας ειναι σοβαρος, ειναι μετρημενος, αλλά πείτε μου ειλικρινά. Όπως τον είδαμε τόσο καιρό τακτικά πιστεύετε ότι μπορεί να οδηγήσει την ομάδα ψηλότερα;

Εχω και μια άλλη απορία. Το ότι ο Νιομπλιας στηρίζεται από την διοικηση ειναι δεδομενο ή αν θέλετε απο Πατέρα και Βγενό. Λένε μάλιστα ότι θα μείνει και του χρόνου. Αν στον τελικό χάσεις που δεν είναι κι απίθανο τι θα γίνει; Προσωπικά νομίζω ότι φάει μπότα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα βγει ο Πατερας να πει τόσο καιρό σας έλεγα χαζομαρες; Ή θα τον κρατήσει η ομάδα μόνο και μόνο επειδή εχει δηλωθεί δημόσια ότι θα μείνει και του χρόνου.

Όσο για τον Αντωνίου ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τηο μέγεθος της ασυλίας που έχει.

BALADEUR είπε...

Ρε παιδιά τον έχετε σκίσει τον Αντωνίου!
Παρόλα τα λάθη, την απειρία και τα όποια λάθη τουλάχιστον έδωσε 9 μύρια για τον Σισέ κι όχι για το 70% του Ντιόγκο!

BALADEUR είπε...

Μην παρεξηγηθώ, δεν τον θεωρώ πρότυπο τεχνικού διευθυντή.
Η κριτική όμως ξεπερνά τα πεπραγμένα του...

Μάγος είπε...

Επιμένω πως αν χάσουμε το κυπελλάκι, θα φύγει ο Νιόπλιας. Συμφωνώ πως ο διωγμός του ίσως θίξει τον εγωισμό του Πατέρα, όμως γιατι να χρειαστεί να δώσει εξηγήσεις?, όταν έδιωξε τον Ολλανδό έδωσε κανέναν λογαριασμό?. Έχει και το επειχήρημα πως, πέρυσι που άλλαξε προπονητή αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος σωστή κίνηση, άρα γιατι να μην το πάρει πάνω του και τώρα!

Για τον Αντωνίου τα έχουμε πει, όσο για τον Σισσέ, είναι δυνατον μια τέτοια μεταγραφή να χρεωθεί στον τεχνικό διευθηντή αποκλειστικά?. Δεν τον έχω για κρέμασμα τον Αντωνίου, όμως θεωρώ υπερβολικό να διαχειρίζεται τόσο μύρια ένας Έλληνας φουτμπολ μάνατζερ που ούτε ιδιαίτερες διασυνδέσεις έχει, ούτε γνωρίζει τόσο την αγορά!

the passenger είπε...

καλά ρε παιδιά, άντε και χάσαμε το κύπελλο και διώχνουμε τον Νιόπλια.
και μετά τι;
Τεν Κάτε; Βαλβέρδε; Χανς Μπάκε; Πεσέιρο; Τροντ Σόλιντ; Μαλεζάνι;
αυτοί είναι οι μεγάλοι προπονητές που θα έρχονταν Ελλάδα! πάρτε το χαμπάρι!
πλην Κούπερ, και αυτός επειδή έχει κάνει το αγροτικό του στο ελλάντα και έχει μυριστεί τι παίζεται, οποιαδήποτε άλλη αλλαγή θα μας πάει πίσω στο σχεδιασμό.

ή έχει κανείς την αυταπάτη πως θα φέρεις Σπαλέτι, Ρανιέρι, Μουρίνιο και δε συμμαζεύεται;
για να ξυπνάμε λίγο, εδώ είναι ελλαδίτσα, δεν είναι καμία προχωρημένη ποδοσφαιρική αγορά.

Μάγος είπε...

Φίλε Passenger, θα διαφωνήσω μαζι σου. Όλοι οι υγιείς Παναθηναικοί δεν θέλουμε μια ομάδα με πρότυπο τον γαύρο του θείου. Θέλουμε μια ομάδα που να μπορεί να διαπρέπει Ευρωπαικά. Όλοι οι Παναθηναικοί ήμαστε έτσι γαλουχημένοι. Καταλήγω λοιπον πως για μια τέτοια ομάδα χρειάζετε όραμα, άρα ή κρατας τον Νιόπλια δείχνωντας του εμπιοστοσύνη και πέρνεις άλλους 2 Σισσέ και 2 ακόμα παίκτες για συμπλήρωμα, Ή παίρνεις έναν μεγάλο προπονητή και τον αφήνεις να κάνει αυτος τα πάντα. Εμάς μας ενδιαφέρει ας πούμε η 2η περίπτωση, θεωρώ πως αμα τάξεις όραμα σε έναν προπονητή και λεφτά έρχεται, όπως έρχονται και μεγάλοι παίκτες(Σισσέ, Σίλβα). Σου φέρνω τέλος το παράδειγμα του Σκολάρι που είναι στην Μπουνιοτκορ αυτην την στιγμή!

the passenger είπε...

ναι, αλλά ο Σκολάρι πόσα εκατομμύρια ευρώ παίρνει;
δε λέω ότι δε θα ήθελα ένα μεγάλο προπονητή και δε λέω ότι δεν μπορεί να γίνει εφικτό στο μέλλον.
όμως, πρέπει να φτάσεις σε ένα σημείο να έχεις τεκμηριώσει την κυριαρχία σου εντός των συνόρων, να έχεις ας πούμε 50.000 διαρκείας και μετά όλα γίνονται.
ακόμα όμως δε νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε τέτοια κίνηση, εκτός και αν οι μέτοχοι αναλάβουν το ρίσκο να κάνουν ένα τρελό οικονομικό άνοιγμα χωρίς να τους νοιάζει η τρύπα. κάτι δηλαδή σαν αυτό που έκανε ο Γιαννακόπουλος στο μπάσκετ τόσα χρόνια.
δε νομίζω πως στην παρούσα φάση είναι διατεθιμένοι για κάτι τέτοιο.
πλάκα πλάκα, ο Σκολάρι θα ήταν περιπτωσάρα....

Μάγος είπε...

Η Γαλατά έχει 50000 διαρκείας?, η Γαλατά έπαιζε τσαμπιολί φέτος?...ΟΧΙ, απλα έχει 3 Σισσέ και ένα πλάνο, αυτο έπεισε τον Ράικαρντ να πάει εκεί με ένα συμβόλαιο 5 μυρίων τον χρόνο... τι πιο εύστοχο παράδειγμα?

KANTHAR0S είπε...

Κάτω τα χέρια από τον Κούπερ!

the passenger είπε...

@ Μάγος: εμ, τα 5 μύρια κάνουν τη διαφορά! με δεδομένο πως από ότι φαίνεται οι μέτοχοι δεν είναι διατεθειμένοι να σκάσουν τόσα φράγκα, ας μην ονειρευόμαστε χωρίς λόγο. ΄και εγώ πιστεύω πως κανένας δεν είναι στην παρούσα φάση στη διάθεση να κάνει τέτοιο άνοιγμα, ούτε καν ο Παύλος!
@ kanthar0s: μην ανησυχείς, είναι τόσο ζώα στο σκάουτινγκ μας που πιο πιθανό βλέπω να παίρνουμε τον Μπάγεβιτς (να χαρεί και ο Δομάζος ντε) παρά τον Κούπερ!

Μάγος είπε...

Αυτός ο κάνθαρος δεν τολμάω να πω κάτι για πρόσωπο του Άρη και λέει "κάτω τα χέρια", Νασούτι, Κόντης, Κούπερ, για όλους!. Μόνο και μόνο για σένα εύχομαι να πάρουμε πακέτο Κόντη Κούπερ, και Νασούτι!χαχα...

Πόπο να είχα προπονητή Κούπερ μαζι με Κόντη να μου διαχειριστούν 10-15 μύρια...

Passenger: τα 5 μύρια και ο Ραίκαρντ είναι παραδειγματικά. Και με 3 μύρια και με ένα πλάνο φέρνεις έναν πολύ καλό προπονητή!. Ο Κάτε έπαιρνε 1.6 δίχως τα μπόνους, με τα διπλά στην σύγχρονη εποχή που έχουν πέσιε οι τιμές στην μπάλα παίρνεις προπονητάρα... Άσκοπη συζήτηση ίσως, άλλα να χουμε να λέμε βρε αδερφέ!
Και για την ιστορία, η Γαλατά έχασε το πρωτάθλημα χαχαχα!!!