Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Οι «μαγικές» παρατηρήσεις…

Ξέρουμε ήδη τις 4 από τις οκτώ ομάδες που θα είναι στα προημιτελικά. Οι 2 από τις 4 είναι από την λατινική Αμερική. Επίσης είτε Βραζιλία είτε Χιλή περάσει στους «8» οι Λατίνες πάνε στις 3, η Παραγουάη ακόμα είναι φαβορί κόντρα στους Ιάπωνες άρα λογικά οι μισές ομάδες των προημιτελικών θα είναι Λατίνες!.


Άρα αν η Παραγουάη αποκλείσει τους σχιστομάτηδες η Λατινική Αμερική κατεβάζει στους «8» μια παραπάνω ομάδα από ότι η Ευρώπη!


Είναι φανερό λοιπόν πως στο φετινό Μουντιαλ το ταλέντο συνδυάστηκε με το μυαλό και η υπέρβαση αυτής της Ηπείρου συντελέστηκε. Ίσως να μην πάει καμία ομάδα της στον τελικό όμως τα παραπάνω κόκκινα γράμματα αποτελούν υπέρβαση…


Πριν το μουντιάλ είχα χρήσει φαβορί την Αγγλία, ένας από τους λόγους ήταν ο εξής: το ευρώπουλο σαν πολύ να έχει πέσει και η Ε.Ε έχει μπει σε χοντρή κρίση. Τι σημαίνει τώρα αυτό? Ίσως ότι οι ευρωπαϊκές ομάδες θα ευνοηθούν παραπάνω από τους στραγαλάτους ώστε να κατακτήσουν το τρόπαιο.


Και ρωτάω τώρα εγώ, η σφαγή της Αγγλίας εχθές ήταν τόσο αθώα?, και αν ναι, αυτή του Μεξικού ήταν πάλι τυχάια?. Που κολλάει το Μεξικό?, ο επόμενος αντίπαλος της Αργεντινής είναι η Γερμανία. Και ρωτάω ξανά εγώ, μήπως το σπρώξιμο της Αργεντινής ήταν σπρώξιμο για την επερχόμενη σφαγή με τα παντσερ?


Και ρωτάω και κάτι άλλο, ποιος είναι ο πιο στημένος διαγωνισμός της Ευρώπης?. Η Eurovision…τροφή για σκέψη αυτό…


Πάμε και στα της Εθνικής Ελλάδος. Τελικά έγινε η προφανής επιλογή του Σάντος, και πήρε το μάτι μου σε διάφορα sites πως ο Πορτογάλος ήταν επιθυμία των Κατσουροκαραγκούνων…

Ρε για δες που αυτά που λέγαμε όλη την χρονιά περί κουμάντο των δυο αυτών στην Πανάθα να φαίνεται πως θέλουν κάνουν το ίδιο και στην Εθνική.

Επίσης όπως έγραψε ο υπουργός στο μπλογκ του, μήπως δεν ήταν τοσο τυχαία η αλλαγή του Κάρα στο τελευταίο ματς?


ΥΓ. Τελικά παρά το σπρώξιμο η Γερμανία το άξιζε το ματσάκι. Ήταν η απόδειξη του πόσο μετράει η φανέλα, η ιστορία έγραψε πως ο Ποντόλσκι, ο Κλόζε και ο Μίλερ απέκλεισαν την Αγγλία των Τερρυ, Τζεραρντ, Λαμπαρντ, Ρούνι, Καπέλο…

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Δεν βγήκε ψεύτης...

το είχε πει μετα το πρωτάθλημα...
"Και του χρόνου"

Τζιγγερ αμα επικαλεστείς πως έληξε το χρονικό όριο που είχες θέσει για την πρόταση η Αθήνα θα ζήσει τα Δεκεμβριάνα...

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ξαναχτυπά! Ο Mr Mig με μια ανακοίνωση προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη έκανε γνωστό ότι θέλει να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Έκανα σήμερα την κάτωθι πρόταση στον κ. Γ. Βαρδινογιάννη

«κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη
Ηρώδου Αττικού 12Α
Μαρούσι

23 Ιουνίου 2010

Γιάννη,

Παρόλο που όπως γνωρίζεις δεν ήταν στις προθέσεις μου να αγοράσω τις μετοχές σου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η επιλογή σου να τερματισθεί επί της ουσίας η πολυμετοχικότητα και οι δυσάρεστες εξελίξεις που φοβούμαι ότι προδιαγράφονται για την αγαπημένη μου ομάδα με αναγκάζουν να σου καταθέσω την παρακάτω πρόταση:

1. Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τις μετοχές σου στην αναλογική καθαρή θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αυτή θα προσδιορισθεί μετά τη διενέργεια του απαραίτητου οικονομικού και νομικού ελέγχου της ΠΑΕ σε συμφωνία των Ορκωτών Λογιστών των δύο πλευρών. Η αξία που θα προκύψει θα προσαυξηθεί και από την εύλογη αξία του προπονητικού κέντρου της Παιανίας που θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσει την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένο με την λειτουργία της ομάδας.

2.Μετά την ολοκλήρωσή της συναλλαγής θα καλύψω επιπρόσθετα και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 23 εκατ. ευρώ που υπολογίζω ότι θα χρειασθούν, ώστε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει την πορεία που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια. Προς τούτο σε ενημερώνω ότι εφόσον αποδεχθείς την πρότασή μου ο κ. Ν. Πατέρας έχει δεσμευθεί ότι θα αναλάβει Πρόεδρος της ΠΑΕ τουλάχιστον για δύο χρόνια και θα έχει όλη τη διαχείριση της ομάδας εν λευκώ.

3.Εάν από την αποδοχή της πρότασής μου μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής προκύψει ουσιαστική αποδυνάμωση του ρόστερ της ομάδας ή βέβαιη απώλεια εσόδων από αυτά που σήμερα προϋπολογίζονται το τίμημα θα μειώνεται αναλογικά.

4.Ορίζω ως Ορκωτούς Λογιστές των αγοραστών την εταιρεία Grant Thornton (κ. Β. Καζάς) και σαν δικηγόρους το νομικό γραφείο V&P (κ.κ. Λουκάς Ρούφος και Αλέκα Τατάγια) και επιθυμώ, εάν η πρότασή μoυ γίνει αποδεκτή, να προχωρήσουμε τις διαδικασίες άμεσα.

5.Η πρότασή μου ισχύει μέχρι τις 23 Ιουλίου 2010.

Με τιμή,

Ανδρέας Βγενόπουλος»

Επιθυμώ να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ότι εφόσον η πρότασή μου γίνει αποδεκτή θα προχωρήσω άμεσα στην εφαρμογή της πραγματικής πολυμετοχικότητας βάσει όλων των αρχών και των εξαγγελιών που έκανε η ΠΕΚ πριν δύο περίπου χρόνια.

Εφόσον η πρότασή μου δεν γίνει αποδεκτή ισχύει η τελευταία μου δήλωση περί αποχώρησης. Σ΄αυτή την περίπτωση, για το συμφέρον της ομάδας δεν πρόκειται ποτέ να κάνω αντιπολίτευση και θα χαίρομαι ή θα λυπάμαι για τα αποτελέσματα μαζί με όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/89424-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B5


Το ερώτημα λοιπον είναι, ο Βγενό κάνει μπλόφα στην μπλόφα του Τζιγγερ ή οχι?

Ακόμα τα 110 μύρια σε περίπτωση πώλησης θα πάνε στον ερασιτεχνη?


Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ πράξη πρώτη!


Τελείωσε ο πρώτος γύρος του Πανηγυριού και κάτι ψιλά του δεύτερου…

Τι έμεινε?, τι εντυπωσίασε?, τι απογοήτευσε?...αλλά κυρίως τι εντυπωσίασε πραγματικά, και τι απογοήτευσε πραγματικά, τονίζω το πραγματικά διότι ομάδες ρίξαν 4 λόγω συγκυριακού ματς, και ομάδες έχασαν ενώ έδειξαν τρομερά στοιχεία. Όλα αυτά βέβαια από την δική μου ματιά…


Ξεκινώ με την μπόμπα που έσκασε. Φυσικά εννοώ την ήττα της Ισπανίας. Ξαφνικά ο κόσμος άρχισε να αμφισβητεί τους Ταυρομάχους, και ρωτάω εγώ ο καψερός, γιατί ρε παιδιά?. Εγώ όπως την είδα την Ισπανία αποφάσισα πως είναι η φετινή Βραζιλία, απίστευτοι παίκτες και πολύ θεαματικό ποδόσφαιρο. Έλα όμως που τρόμπαραν γιατί όντως την είδαν σελεσάο. Μπήκαν 50 φορές στην περιοχή της Ελβετίας αλλά δεν το βάζαν. Θεωρώ πως αυτή η ήττα μονό καλό της έκανε και την θεωρώ μακράν την καλύτερη ομάδα αλλά όχι φαβορί του μουντιαλ για λόγους που έχω γράψει παλαιότερα.


Η Βραζιλία τελικά δεν επέλεξε να παίξει Ευρωπαικό ποδόσφαιρο. Αυτό μπορεί τελικά αυτό παίζει, δεν το κάνει κατ΄επιλογήν της δηλαδή. Η σελεσάο είναι φανερό πως έχει πρόβλημα στα χαφ, και δεν αναφέρομαι μονό στο δίδυμο Μέλο Ζιλμπερτο που λένε όλοι, ποιος Ελάνο ρε παιδιά?, και ποιος Ρομπίνιο και με αυτούς δίπλα του δεν μπορεί να αναγεννηθεί και ο Κακά.


Τρομερά ψηλά στην εκτίμηση μου είναι οι ελέφαντες. Τους είδα με την Πορτογαλία, είχαν τακτική, δύναμη, πάθος και τέχνη, άμα δεν το φοβόντουσαν το ματσάκι θα το έπαιρναν. Τώρα που γυρνάει και ο Ντρογμπά βλέπω να σκάνε καμιά έκπληξη στους Πελέδες…

Τους Πορτογάλλους τους κόβω να αποκλείονται τους θεωρώ μια κλάση κατώτερους από τους «Ακτέζους».


Η Γερμανία θα φανεί στα δύσκολα. Παίκτες περιωπής δεν έχει, αλλά κάτι Ποντόλσκι και κάτι Κλόζε τους βλέπεις να μεταμορφώνονται με την φανέλα των Παντσερ. Το μεγάλο τεστ θα είναι η λογική( δεν είναι και σίγουρη ) διασταύρωση της στους 8 με την Αργεντινή. Να μαστε ξηγημένοι όμως δεν τους πιστεύω για φέτος, μελλοντικά ναι…


Την Αγγλία που την είχα γράψει για φαβορί την πιστεύω ακόμα. Η άποψη μου είναι πως ο καπέλο απλά υποτίμησε υπερβολικά τους αντίπαλους και πως με ένα απλό 4-4-2 με Χέσκει στην κορυφή που φυσικά στους επόμενους γύρους θα άλλαζε θα κατάφερνε να προκριθεί με κάνα 2 εύκολα γκολ.


Ολλανδία και Αργεντινή μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Και οι δυο πολύ μετρημένες, σοβαρές, δημιουργώντας τις ευκαιρίες που χρειάζεται ώστε να σκοράρουν και μετά σε περιμένουν. Περιμένω πολλά από αυτές τις 2. Για την Αργεντινή ισχύει ότι για την Γερμανία, δηλαδή όλα θα φανούν στο μεταξύ τους σταύρωμα, όπου θυμίζω στο προηγούμενο Μουντιαλ στο αντίστοιχο ζευγάρι πέρασαν τα Παντσερ.


Θετική εντύπωση μου άφησαν οι Ιταλία, Παραγουάη, Μεξικό, Ουρουγουάη Σερβία και Χιλή. Δεν θα αναλύσω τους λόγους γιατι θα τραβήξει πολύ. Θα μου δοθεί όμως η ευκαιρία…

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Το μεγάλο κόλπο του Ντιεγκίτο…Η Ισπανία που την είδε Βραζιλία, και η σίγαση των Βουβουζελών…


Πάει ο πρώτος γύρος του πανηγυριού , και σκεφτόμουνα να γράψω έναν απολογισμό για αυτόν. Αλλά μιας και δεν με παίρνει ο χρόνος θα γράψω μια σκέψη μου για την αγάπη μου την Αργεντινή και δυο πραγματάκια ακόμα. Ο απολογισμός όμως θα γίνει!, αύριο μεθαύριο θα τον αναρτήσω…

Λοιπόν τι βλέπει τώρα ο Μάγος για την μεγάλη αλμπισελέστε. Καταρχάς τον Μαραντόνα τον έχετε για κανά κυρίζι, για καναν χαζό?, ναρκομανής ναι, αλλά όχι άμπαλος ή βλακας…


Οπότε πίσω από τις κινήσεις του εγώ βλέπω μια συνομωσία ( με τον εαυτό του πιθανώς ) , μια πολύ καλή σκέψη. Η Αργεντινή ανέκαθεν παικταράδες είχε, αλλάζ στα δύσκολα χαιρέταγε. Ο Μαραντόνα λοιπόν έπρεπε να σκεφτεί κάτι καινούργιο, κάτι ριζοσπαστικό για να χτυπήσει την κούπα.

Η σκέψη του αυτή σύμφωνα με την θεωρία μου θα βασίζεται στο Μουντιάλ που κατέκτησε πρώτα εκείνος και μετά η Αργεντινή το 86’.


Το κλίμα τότε, ήταν πως όλοι τους είχαν ξεγραμμένους, πως όλα τα media τους αμφισβητούσαν, και πως όλοι περίμεναν τον Ντιέγο να γίνει ηγέτης της ομάδος…


Έτσι και τώρα λοιπόν, ο ίδιος δημιουργεί ακριβώς τα ίδια συστατικά, μόνος του, για την ομάδα του.

Βήμα 1)Τοποθέτηση Αργεντινής στα outsider: η πρώτη κίνηση του. Δεν παίρνει Καμπιάσο, Ζανέτι όπου είναι πρωταθλητές Ευρώπης, περνάει τα προκριματικά στο τσακ και καλεί κάποιους παίκτες που είναι τρόμπες. Ποιος λοιπόν θα κάτσει να σε υπολογίσει μετά κυρία Αργεντινή?...Τι κερδίζει με αυτό?, διώχνει το άγχος από τους παίκτες του…

Βήμα 2) Δημιουργία κλίματος αμφισβήτησης: Όταν έχεις κάνει όλα τα παραπάνω, μέχρι και ο τελευταίος φίλαθλος ή δημοσιογράφος σε κατακρίνει. Έτσι λοιπόν δέχεσαι μια τεράστια αμφισβήτηση. Τι κερδίζει με αυτό?, μια μεγάλη ενοποίηση μέσα στην ομάδα του στυλ «πάμε να τους δείξουμε» , φάνηκε άλλωστε στο παιχνίδι με την Νιγηρία.

Βήμα 3)Κάνοντας τον Μέσι ηγέτη: Ποιος άλλος θα ήταν καλύτερος ευεργέτης για τον καλύτερο παίκτη του κόσμου ώστε να τον κάνει ηγέτη της ομάδος?. Το πόσο ηγετικό ρόλο έχει ο Λιονελ, φάνηκε στο ματς με την Νιγηρία επίσης…


Τέλος ο ίδιος αποτελεί την ασπίδα για την αποτυχία της Αργεντινής. Άρα ακόμα κάτι που μας δείχνει πως οι παίχτες της θα παίξουν τελείως απελευθερωμένοι.


3 κινήσεις λοιπόν από τον μεγάλο Ντιέγο. Άλλοι θα πείτε τι παπάρες μας γράφεις, και πως όλα αυτά είναι τυχαία και εγώ τα αποδίδω σε επαγωγικές σκέψεις βάσει σχεδίου…ο καιρός γαρ εγγύς όμως…


Βλέπω την Αργεντινή να φτάνει στα ημιτελικά αλλά να χάνει το τραίνο από τους Άγγλους…


Σήμερα είδαμε την έκπληξη των εκπλήξεων…Να χάνει η σουπερφαβόρα( σύμφωνα με τους μπουκ) του μουντιάλ από τους Ελβετούς. Έτσι είναι λοιπόν κυρία Ισπανία, όταν στο πρώτο ημίχρονο μπαίνεις 50 φορές στην περιοχή αλλά μιμείσαι τους Βραζιλιάνους κάνοντας περιττά κολπάκια και σεντρούλες αντί να το βάλεις…


Τέλος δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά μπορεί να μην απαγορεύτηκαν οι βουβουζέλες όμως φρόντισαν να τις σιγήσουν σε μεγάλο βαθμό τα τηλεοπτικά κανάλια… Λευτεριά στην βουβουζέλα!

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Η αρχή της γιορτής, το τέλος της Εθνικής…



Πάει το πρώτο ματς της Εθνικής και μαζί με αυτό χάθηκε το όνειρο της πρόκρισης( για τους λίγους που το είχαν ), τώρα όσοι πιστεύουν πως έχουν ακόμα ελπίδα οι πειρατές, είναι κυρίζια…

Οφείλω να ομολογήσω πως όσων αφορά την προσέγγιση μου για τους Κορεάτες έπεσα έξω. Τους είχα για ομάδα που διαθέτει μια Α ποιότητα, όμως αποδείχτηκε πολύ λίγη η ποιότητα τους για τέτοια διοργάνωση. Η Εθνική δηλαδή είχε παίκτες στον πάγκο που αν παίζανε θα υπήρχε διαφορά ποιότητας μεταξύ των ομάδων μεγάλη.

Αλλα και να έχεις περίσσεια ποιότητα πρέπει να την εκμεταλλευτείς και κάπως ρε φίλε!


Εδώ λοιπόν είναι το ζουμί του ματς. Η Κορέα είχε ένα πλάνο και δυο καλούς παίκτες (τον παρκ και το 17 της) , η Ελλάδα έπαιζε ένα ποδόσφαιρο κουτουρού. Δηλαδή, ξέραμε πως υπάρχει μια νανοποίηση στην αντίπαλη ομάδα, οπότε τι κάνουμε? Αρχίζουμε τις γιόμες!, πραγματικά πρέπει να κάναμε ρεκορ στις μπαλιές σήμερα. Και πες οκ δεν έχεις πλάνο και κάνεις το παραπάνω, όμως ακόμα και αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού πρέπει να τον αξιοποιήσεις, δεν είναι δυνατόν να επιλέγεις το στυλ «καμινάδα-φουτμπολ» και να βάζεις να σεντράρει ο Γιούρκας στον Γκέκα, και ταυτόχρονα να χαραμίζεις τον κεφάλα( Χαριστέα ) στα πλάγια .


Όλη η διαφορά λοιπόν ήταν στο πλάνο. Και για να γίνει πιο κατανοητό πως η Ελλάδα ήταν ο ορισμός του «ότι να ναι» σήμερα, κοιτάχτε τις αλλαγές του Ρεχάγκελ. Και θα μου πεις οκ, ο γερμανός ανέκαθεν είχε τις εμμονές του, όταν όμως ξεθάβεις τον Πατσατζόγλου και τον Καπετάνο (ναι τον Καπετάνο ρε διάολε) δεν είναι θέμα εμμονής, είναι σαν να έχασε κάποιο στοίχημα και να αναγκάστηκε να κάνει γελοίες αλλαγές.


Για να ευλογήσω το ραβδί μου (Μάγος γαρ) παραθέτω τον επίλογο του προηγούμενου κειμένου μου: Ειλικρινά βλέπω ένα 2-0, εύκολο, υπέρ φυσικά των Ασιατών.


Λες να ανοίξω καμία γραμμή στοιχηματική να κονομήσω???

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ισάξιοι?, από πού κι ως που?....

Αρχίζει αύριο το μουντιαλ και όλοι λίγο πολύ έχουν μπει στο κλίμα του. Φυσικά στις συζητήσεις πέρα από ποιον πιστεύει ο καθένας για πρώτο σκόρερ ή ποια θα το πάρει, κυριαρχεί η συζήτηση περί της Εθνικής μας.

Σκεφτείτε λίγο μια κουβέντα που έχετε ακούσει ή συμμετάσχει για τον αγώνα με την Νότια Κορέα, τι σας θυμίζει?...

Εμένα προσωπικά μου έρχεται στο μυαλό το κλίμα που επικρατούσε πριν το ματς με την Σουηδία στο Euro. Μια αισιοδοξία όπου πηγάζει από το γεγονός πως θεωρούν πως ήμαστε ισάξια ομάδα με αυτή της Κορέας. Ο μόνος αντίλογος είναι ότι οι κιτρινιάρηδες έχουν τον Παρκ, όμως οι απαντήσεις σε αυτό είναι παρόμοιες με αυτές στο ερώτημα πριν 2 χρόνια «τι θα κάνουμε με τον Ιμπραίμοβιτς?».


Όμως λίγο ρεαλιστικά να το πάρουμε θεωρώ πως η πιθανότητες να νικήσουμε την Κορεά, δηλαδή να έχουμε ελπίδες για πρόκριση είναι μηδαμινές. ΝΑΙ μηδαμινές.

Και εξηγούμαι, της Εθνικής το όπλο είναι αναμφίβολα η άμυνα της, βλέπετε εσείς κάποια λύση ώστε να μην μπάζει στο Μουντίαλ βάσει των φιλικών?, θα μου πεις, μα για αυτό υπάρχει ο Ρεχάγκελ που θεωρείται μαστερ του ταμπουριου( το θεωρώ θετικό του). Τα φιλικά βέβαια και δεν λένε τίποτα γιατί και πριν το euro 4 αρπάξαμε από τους Ολλανδούς, όμως τότε υπήρχαν παίκτες να υποστηρίξουν το ταμπουροsystem του γερμανού.

Βλέπετε εσείς κάποιον να παίρνει τον ρόλο του Καψή δηλαδή του μυαλού στην άμυνα?, και μην μου πείτε τον Παπασταθόπουλο διότι μιλάμε για μικρό και άπειρο παίκτη. Διότι άμα αφήσεις τον Κυργιάκο χωρίς Χενρικσεν( μυαλό ) δίπλα του, θυμίζει άμπαλο παλαιστή, βγαίνει έξω από την περιοχή και ή θα κάνει φάουλ ή θα φάει πακέτο (αυτό συμβαίνει στην Αγγλία όπου γελάει ο κόσμος μαζί του). Και έλα τώρα που αναγκαστικά θα χρειάζεται να βγαίνει όξω να κόβει, το γιατί απλό. Με τους βαριοκώληδες (Τζιόλη Κατσουράνη) μπροστά από την άμυνα δεν θα υπάρχουν και τόσο αστραπιαίες επιστροφές.

Άρα η μόνη λύση που διαφαίνεται είναι αυτή του 5-3-2 με 3 σεντερ μπακ, κατοχή 20% και άγιος ο θεός.

Από την άλλη, οι σχιστομάτηδες τι νομίζετε πως είναι τίποτα της πλάκας με fujitsu παπούτσια???...

Γελιέστε, μιλάμε για μια πολύ υποτιμημένη ομάδα με πολύ δουλεμένη τακτική και γρήγορους παίκτες, που άμα είχε εμπειρία δεν θα σνομπαριζόνταν από κανέναν.

Προχθές στο φιλικό με την Ισπανια της έβγαλε το λάδι για να την κερδίσουν με ένα γκολ στο 90’, και είχαν και δυο βαρβάτες ευκαιρίες οι κοντοστούπηδες…


Ειλικρινά βλέπω ένα 2-0, εύκολο, υπέρ φυσικά των Ασιατών. Αν τώρα κοιμηθεί ο god και του ανοίξει του Γερμανού και βάλουμε από κανένα στημένο, γκολ (μιας και τους ρίχνουμε 5 κεφάλια), τότε μου δίνεται μια καλή ευκαιρία να κρυφτώ στο λαγούμι μου…

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Οι Top 10 του Μουντιάλ…


Όπως είχα πει, θα αναλύσω τις δέκα καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ ώστε να σας δώσω να καταλάβετε τι γίνεται στο μυαλό μου περί των εθνικών που πρόκειται να δούμε.

Και πάμε

Το φαβορί ακούει στο όνομα Ισπανία. Άδικα?, δεν νομίζω. Η φετινή Ισπανία είναι σαν να βλέπω την Μπάρτσα με κάποιες προσθήκες. Πικέ, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκετς ο άξονας. Από κει και πέρα Τόρρες, Βίγια το επιθετικό δίδυμο φωτιά, και στο τέρμα ο Κασίγιας!...Το ερώτημα είναι θα αντέξουν το βάρος του φαβορί οι πρώην Λούζερς?.

Άποψη: Θα φτάσει τουλάχιστον ως ημιτελικά αλλά δεν πιστεύω πως μετά το Euro θα κάνει 2η κατάκτηση τροπαίου στην σειρά.

2ο Φαβορί η σελεσάο. Τώρα εδώ η οποιαδήποτε πρόβλεψη αποτελεί ατόπημα. Γιατί?, διότι βλέπω να έχουν αλλάξει πολλά από την έλευση Ντουνγκα. Φαίνεται πως ο άνθρωπος πάει να την κάνει Ευρωπαϊκή ομάδα, πετώντας έξω βεντέτες και όποιον δεν κολλάει στο σύστημα του. Παραδείγματα: Ροναλντίνιο, Πάτο.

Άποψη : Όλα θα εξαρτηθούν αν το καινούργιο μοντέλο της Brazil θα φέρει αποτέλεσμα δηλαδή αν θα αντέξουν να μπουν σε καλούπι οι μάγοι…



3α στην σειρά έρχονται τα λιοντάρια. Την άποψη μου για την Αγγλία την έγραψα στο προηγούμενο κείμενο , συνεχίζω να τους θεωρώ πρώτο φαβορί για την κούπα.

4η η Αρζεντίνα. Εδώ είναι που πραγματικά χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την πιπίλα. Από την μέση και μπροστά διαθέτει πραγματικά όλο το ροδόσταγμα : Ντι μαρία, Μέσι, Τεβεζ, Ιγκουαιν, Μιλίτο,Αγκούερο. Έλα όμως που πίσω όλη η αμυντική τετράδα της αποτελείται από σέντερ μπακ. Και μην μου κανένας για τον Οταμέντι διότι στα μεγάλα ματς βλέπω πως σίγουρα ο Μπουρντίσο θα παίζει δεξιά αντί για τον πιτσιρικά.

Άποψη: Θα μπορέσει ο Μέσι να πάρει την ομάδα από το χέρι όπως ο Ντιεγκίτο το 86΄ και το 90’ ?, και αν ναι, ο Μαραντόνα θα καταφέρει να θωρακίσει την άμπαλη άμυνα του?. Πιστεύω ότι θα κάνει μια εκρηκτική αρχή αλλά στα σοβαρά θα έχει Λος πούλος.

5η η μεγάλη Οράνιε. Για ακόμη μια φορά από μπροστά είναι κούκλα αλλά πίσω πανούκλα.

Άποψη: κομπλεξική ομάδα, και λόγω του παραπάνω θυμίζει Αργεντινή. Δεν την βλέπω να κάνει κάτι μεγάλο, αλλά θα μας προσφέρει θέαμα.

6η Ιταλία. Όσο και σε κακή κατάσταση και να είναι ποιος μπορεί να διαγράφει τους Ιταλούς?, το τεράστιο προσόν αυτής της ομάδας αναμφίβολα είναι η εξυπνάδα της, έχει όμως ακόμα ένα μεγάλο όπλο που ακούει στο όνομα Λίπι.

Άποψη: ή θα χαιρετήσουν νωρίς νωρίς, ή πάλι θα πάνε αθόρυβα σε καναν ημιτελικό, όμως πλέον τα αστέρια της δεν λάμπουν και δεν την βλέπω να πηγαίνει παραπέρα.

7η Γερμανία. Σαν τους Ιταλούς και αυτοί δεν γίνετε να τους ξεγράψεις. Όμως κακά τα ψέμματα τα Παντσερ περνάνε κρίση, ευτυχώς για αυτούς όμως οι μικρές τους εθνικές πάνε τραίνο σε όλες τις διοργανώσεις άρα έχουν μέλλον.

Άποψη: στο δρόμο της Αγγλίας είναι, βλέπω να φτάνει δύσκολα μέχρι το ραντεβού με τα λιοντάρια αλλά ως εκεί.

Γαλλία.

Άποψη: Όσο καλούς παίκτες και να έχεις, χωρίς προπονητή και ηγέτη σε μουντιάλ δεν πας πουθενά.

9η Πορτογαλία

Άποψη:Πολύ ταλέντο αλλά αν ο Κειρός δεν λύσει το πρόβλημα στο γκολ και ο Ρονάλντο δεν αποδεχτεί τον καινούργιο του ρόλο τους βλέπω για παταγώδης αποτυχία.

Τελευταία η Ακτή Ελεφαντοστού.

Άποψη : Ότι καλύτερο έχει να δείξει η Αφρική, όμως έπεσε σε όμιλο φωτιά με Πορτογαλία και Βραζιλία. Ποτέ αφρικάνικη ομάδα δεν έφτασε σε τελικό, όποιος έχει δει κόπα Άφρικα καταλαβαίνει. Τακτική μηδέν.


Ελπίζω να μην κούρασα. Σας έδωσα ένα βήμα ώστε αύριο μεθαύριο όταν θα πέφτω έξω να τρώω δούλεμα. Βέβαια ως γνήσιος κόκορας η περηφάνια στις εύστοχες προβλέψεις θα ρέει με το κιλό.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Δυο λόγια για το Μουντιάλ…


6 μέρες έμειναν για να αρχίσει το πανηγύρι που τόσο περιμένουμε όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι. Έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα να επιλέξει ο καθένας μια ομάδα να υποστηρίζει το Μουντιάλ. Διότι οκ καλή η Εθνική, αλλά όλοι υποστηρίζουμε μια ακόμη ομάδα ή επιλέγουμε τελευταία στιγμή βάσει ρόστερ ή άλλων παραγόντων κάποια ώστε να έχουμε να τσακωνόμαστε με τους φίλους μας.

Για να μιλάμε σταράτα, είμαι βαμμένος Αργεντινός σε σημείο που κόντρα στην Εθνική μας θα είμαι με εκείνην…


Σήμερα λόγω έλλειψης χρόνου θα δώσω την γενική σκέψη μου για την επερχόμενη γιορτή , και ελπίζω αύριο ότι θα αναρτήσω τις σκέψεις μου για κάθε μια από τις 10 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ.

Καταρχάς για να ξηγιόμαστε, όποιος ονειρεύεται εκπλήξεις για την κατάκτηση ή για φιναλιστ θα μείνει με το όνειρο. Γιατί?, πολύ απλά ΜΟΝΟ 7 ομάδες έχουν σηκώσει την κατσαρόλα στην ιστορία της. Και αν βγάλουμε την Ουρουγουάη όπου οι κατακτήσεις της έγιναν το 30΄ και το 50΄ πάμε στις 6.

Άρα το Μουντιαλ δεν είναι καμία παρτόλα έχει συγκεκριμένους κατακτητές…


Στα φρέσκα κουλούρια όμως. Για το φετινό Μπανυγίρι μου έχει περάσει μια ύπουλη σκέψη, αρκετά πονηρή. Το ευρώπουλο σαν πολύ να έχει πέσει και η Ε.Ε έχει μπει σε χοντρή κρίση. Τι σημαίνει τώρα αυτό? Ίσως ότι οι ευρωπαϊκές ομάδες θα ευνοηθούν παραπάνω από τους στραγαλάτους ώστε να κατακτήσουν το τρόπαιο, ίσως όμως και τίποτα. Και την συγκεκριμένη σκέψη ίσως την έχουν και άλλοι, όμως θα στην προχωρήσω όμως λίγο φίλε αναγνώστη.

44 χρόνια χωρίς κούπα για μια χώρα που έχει το κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα και που ανήκει στην ελίτ της Ευρώπης δεν είναι πολλά?, και δεν μοιάζουν περισσότερα όταν το 2012 η συγκεκριμένη χώρα θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς?...

Η συγκεκριμένη χώρα λέγεται Αγγλία. Ομαδάρα είχε πάντα και ηγέτες, πλέον έχει και προπονητή σοβαρό και πολύ καλό και όχι τον Έρικσον, άρα μαζί με τους παραπάνω λόγους την χρίζω φαβορί!.






Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Σοβαροί να μαστε…


Πάει και ο 3ος τελικός στο μπάσκετ, ίσως ο πιο ολοκληρωμένος αγώνας που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια σε σειρά τελικών. Ας πούμε όμως λίγα περί του παιχνιδιού γιατί θα μας τρελάνουν τα Media με τις άμπαλες αναλύσεις τους που όπως έχω πει κάθε Μάη γίνονται όλοι μπασκετογνώστες.

Έγραφα στα παιδιά του mypanathinaikos : Όλοι ξέρουμε πως για να χάσουμε την Τετάρτη πρέπει οι γαύροι να κάνουν πραγματική υπέρβαση, και δύσκολα γίνετε υπέρβαση χωρίς τρίποντα, και από ότι θυμάμαι στο ΟΑΚΑ δεν το βλέπουν και πολύ βαρέλι το καλάθι οι Πειραιώτες

Τελικά την υπέρβαση την έκαναν οι «πειραιώτες» και με έστειλαν στον κουβά. Και λογικό ερώτημα είναι πως διάολο δεν ήπιαν νερό εφόσον όχι μόνον έφτασαν στην πηγή αλλά βούτηξαν και μέσα.

Η πλειοψηφία των ΑΡΔ και των ακροατών που βγαίνουν να μιλήσουν στα ραδιόφωνα ρίχνουν την ευθηνή στον Γιαννάκη, στην διαιτησία και αρκετοί στους «χέστες παίκτες».

Σοβαροί να ήμαστε ρε μάγκες ο Γιαννάκης και οι παίκτες του Ολυμπιακού έφτασαν να προηγούνται με 14 πόντους λίγο πριν την λήξη του 3ου δεκαλέπτου. Κατάφεραν να βάζουν τα τρίποντα λες και παίζαν με τον Πανελλήνιο, και το σημαντικότερο? Κατάφεραν να αγχώσουν τους παίκτες του Ζοτς στο τρίτο δεκάλεπτο τόσο ώστε να τους φεύγει η μπάλα μέσα από τα χέρια. Και όλα αυτά μέσα στο κατάμεστο Ο.Α.Κ.Α.

Άρα όπως και στον τελικό κυπέλου ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση που έψαχνε και ήταν αρκετά καλύτερος, στο τέλος όμως φοβήθηκαν πολύ λόγω της loserοσύνης αλλά τα κατάφεραν. Έτσι έπαιξε και χθες, όμως ο ΠΑΟ έκανε μια τρομερή αντεπίθεση και κατάθεσε ψυχή αλλά είχε και σύμμαχο εκτός των οπαδών του και τον φόβο των αντιπάλων

Άρα ποιος Γιαννακής και ποιοι παίχτες φταίνε?, κατάφεραν σπουδαία πράγματα χτες όμως τα παραπάνω bold γράμματα τους στέρησαν στο τσακ την νίκη. Και τέλος ποία διαιτησία φταίει? Όταν πας να κάνεις μια πραγματική υπέρβαση την νικάς και αυτήν!

Ο ΠΑΟ τι έκανε πέρυσι στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ κόντρα στην πιο στημένη διαιτησία που έχει υπάρξει?


ΥΓ. Ότι θα υπερασπιζόμουν τον Γιαννάκη και τους παίκτες του γαυρίκιου δεν το περίμενα ποτέ!


ΥΓ2. Απάντηση του Σπανούλη αποτελεί η χθεσινή του εμφάνιση στις φήμες που τον θέλουν του χρόνου στον ακατονόμαστο


ΥΓ3. Αν βρώ αύριο χρόνο θα είναι το πρώτο κείμενο περί Μουντιάλ ώστε να δούμε τις ομάδες και τον θεσμό με δυο πινελιές

ΥΓ4. Οι οργανωμένοι δεν ξέχασαν το συμβάν στην Παλαιστίνη...